Мирча Луческу: «Ця гра – не локальне дербі»

Мирча Луческу: «Ця гра – не локальне дербі»

«Динамо» - «Шахтар». Передматчева прес-конференція

Напередодні півфінального матчу Кубка УЄФА між «Динамо» і «Шахтарем» традиційні зустрічі з пресою провели тренери обох команд. Наставник донеччан Мирча Луческу в конференц-зал стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського прийшов перед вечірнім тренуванням своєї команди.

- У вас є відчуття єврокубкового матчу?

- Ця гра – не локальне дербі. Дуже добре, що дві українські команди пробилися до півфіналу Кубка УЄФА. І перед «Динамо», і перед «Шахтарем» велика відповідальність. Практично вся Європа буде спостерігати за цими іграми. Це честь, що обидві команди досягли такої стадії, на своєму шляху обігравши сильні клуби Європи. Для мене це гра європейського рівня, а не локального. Завдання обох команд – відповідати тому, куди ми пробилися – півфіналу Кубка УЄФА.

- У вашої команди п’ять гравців під загрозою дискваліфікації...

- Однозначно, ми будемо тримати в голові, що в п’яти гравців є проблеми з картками. Сподіваюся, наші футболісти професійно підійдуть до цієї гри і будуть припускатися менше фолів.

- Вітаємо вас із сімейним святом – призначенням сина тренером збірної Румунії. Ви йому спеціально поступилися місцем свого часу?

- Місце я залишав ненавмисно – просто хотів працювати в «Шахтарі». Я люблю працювати щодня, а не тоді, коли збирається збірна. Впевнений, що ще не все ми з «Шахтарем» вирішили, не все один одному дали. Є впевненість, що ми можемо досягти ще більших результатів. Що стосується мого сина, він заслужив своїми результатами бути тренером збірної. Як тренер він зростає останнім часом, причому великими кроками. Він досяг добрих результатів з «Рапідом» – двічі посідав другі місця в чемпіонаті, проходив далеко в Кубку УЄФА. Потім поїхав до провінції та підняв команду з середини другої ліги. Гадаю, він заслужив своїми результатам бути призначеним тренером. Коли я був тренером збірної, він завжди знаходився зі мною поряд. Для мене це велика честь, але, безперечно, я представляю, яка відповідальність лежить зараз на моєму синові.

- В певних матчах чемпіонату України ви давали відпочити футболістам основного складу, окрім Срни і П’ятова. З чим це пов’язано?

- Проводячи ротацію серед воротарів, ми прийшли до думки, що цю позицію не варто чіпати і давали можливість грати тільки П’ятову. Хоча, хочу відзначити Худжамова, який професійно ставиться до своїх обов’язків і в будь-який момент спроможний його замінити. Що стосується Срни, то його присутність на полі дуже важлива. Він не тільки хороший футболіст, але й об’єднує колектив, його присутність додає сили команді. Були моменти, коли я замислювався – ставити його чи ні. Але в розмові Даріо виявив бажання грати. Він легко відновлюється, з ним немає проблем.

- На який результат завтра розраховуєте?

- Це не залежить від того, що скажу я чи Сьомін. Це залежить тільки від гри. Хотілося, щоб завтрашня гра була рівня Ліги чемпіонів, щоб матчі пройшли через призму пошани один до одного. І щоб наприкінці другої гри ми могли потиснути один одному руки і погодитися з результатом. А потім вже розбиратися в чемпіонаті локальному і півфіналі нашого Кубка.

- Чи буде відмінність протистояння в цьому матчі та в Кубку України?

- За чотири гри, напевно, ми зможемо продемонструвати, чого варті на сьогоднішній день. Не думаю, що різниця в очках у чемпіонаті, яка є зараз, відповідає різниці в рівні команд.

- Вам нічого страшного не наснилося про «Динамо»?

- Я не знаю, що наснилося нашому президенту, мені сни не сняться. Я просто працюю щодня. Навіть якщо щось сниться, не хотілося, щоб мої сни були пов’язані з футболом. Тому що 24 години футболу – це важко. Хотілося, щоб наснилося, що я молодий.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер