Мірча Луческу: «Сподіваюся, завтра наші хлопці покажуть хороший рівень»

Мірча Луческу: «Сподіваюся, завтра наші хлопці покажуть хороший рівень»

- Містер, про що ви розповідали на теорії своїм гравцям під час підготовки до АЗ, і в якому психологічному стані перебуває команда після матчу з «Десною»?

- Як ви думаєте, чи можу я розповідати пресі про те, що говорив гравцям? Про це тоді дізнаються всі, зокрема тренер АЗ. Ця команда добре підготувалася до матчу з нами, у них було зіграно 7-8 міжнародних і товариських ігор. У сучасному футболі про суперників відомо все. Головне - як ти підготуєшся і як зможеш стати перед опонентом.

Більшість своїх контрольних ігор АЗ провів удома, тому виїзд проти «Динамо» буде для них складним, оскільки ми дуже мотивовані й хочемо перемогти. Ми добре знаємо весь склад АЗ, переглядали і вивчали їх. У АЗ багато талановитої молоді, вихованців клубу, які давно грають разом. Водночас розглядаємо їхні слабкі сторони, які повинні використовувати в грі.

Ми теж будуємо молоду команду, працюємо в плані творення. Шкода, що не всі наші гравці можуть брати участь у матчі. Є травмовані, про яких ви знаєте. Плюс збірники, які пропустили частину тренувального процесу. У цьому плані є проблеми.

- У матчі з «Десною» у вас був форс-мажор - грали чотири крайніх захисники. Ця ситуація турбує вас перед зустріччю з АЗ?

- Інших варіантів у нас не було, ми потрапили в таку ситуацію. Я радий, що хлопці мене зрозуміли, зрозуміли, що потрібно грати на команду. Ми намагалися синхронізувати дії гравців на полі. Два моменти у «Десни» були через помилки наших захисників, які не дотримали принципи нашої гри. Але такий футбол. Сподіваюся, що завтра наші хлопці покажуть хороший рівень, але за короткий час складно його підняти.

- Чотири роки тому ви громили АЗ з великим рахунком. Чи є шанс повторити розгром зараз, і чи сильно нинішній АЗ відрізняється від тієї команди?

- У футболі, як і в житті, усе дуже швидко змінюється. Не можна говорити про те, що було в минулому. Ми добре знаємо АЗ і їхніх гравців, упевнений, що скоро побачимо їх у топових чемпіонатах. Ця команда фактично виграла чемпіонат, тому що в умовах, коли два клуби мають однакову кількість очок, чемпіонство присуджується обом.

- Після матчу з «Десною» ви сказали, що потрібен час, щоб побудувати хорошу команду. Скільки у вас уже є гравців, з якими ви пов'язуєте свої надії й уже можете йти в бій?

- Я не говорив, що потрібно багато часу, щоб побудувати команду. Гравці, які у нас є, для мене найкращі. Ми впевнені один в одному і готуємося до завтрашньої гри. Незалежно від того, хто грає, усі футболісти для нас основні.

- Яка кадрова ситуація в центрі оборони? Наскільки готовий Артем Шабанов, і хто може завтра зіграти з центральних захисників?

- Гравці, які пропускали збір та тренування, ще не в досить оптимальній формі, щоб грати. У нас є статистичні дані, а також інші моменти.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер