Мирон Маркевич: «Гадаю, гра буде видовищною»

Мирон Маркевич: «Гадаю, гра буде видовищною»

На традиційну для єврокубків передматчеву прес-конференцію наставник «Металіста» Мирон Маркевич прибув із запізненням. Затримка була викликана неполадками літака, в якому летіла до Києва харківська делегація. Прямо з аеропорту гості прибули на стадіон «Динамо», де команда провела тренування, а Мирон Богданович відповів на питання журналістів.

- На жаль, доля розпорядилася так, що вже в 1/8 фіналу Кубка УЄФА зустрілися дві українські команди. Але те, що одна з них опиниться в чвертьфіналі, – це крок вперед для українського футболу. Сподіваюся, гра буде видовищною. «Динамо» зараз у хорошій формі, можна сказати, на ходу. Ми ж, у свою чергу, також спробуємо зіграти в хороший футбол. Головне, щоб від цього отримали задоволення вболівальники.

- З чим пов'язане ваше запізнення?

- На жаль, після того, як ми злетіли, пілоти помітили певні неполадки, і нам довелося кружляти годину над Львовом. З другої спроби вже все було гаразд. Але що вдієш, так буває, від цього нікуди не дітися. Головне, що ми прибули до місця призначення живими і здоровими.

- Ви проглядали на відео епізод, коли Папа Гуйє порушував правила проти Артема Кравця в матчі чемпіонату?

- Ви знаєте, я прагну дивитися вперед. А щодо того, був там фол чи ні... Ми залишаємося при своїй думці, а суддя при своїй. Вже нічого не змінити, тому мені б не хотілося повертатися до тієї гри.

- Як ви вважаєте, протистояння «Динамо» – «Металіст» у Кубку УЄФА відрізнятиметься від поєдинку, який був у чемпіонаті?

- Сподіваюся, так. Повторюся, головне, щоб уболівальники виграли від того, що дві українські команди покажуть хорошу гру. Хто переможе – покаже час.

- Ваша команда встигла відновитися після важкого матчу з ФК «Львів»?

- Це ми також побачимо завтра. Самі розумієте, не дуже приємно півтори години бігати в багнюці. Звичайно, навантаження на футболістів було серйозним, але вони всі професіонали і мають відновитися і налаштуватися на гру. Це їхня робота.

- Чому було ухвалено рішення готуватися до матчу з «Динамо» у Львові?

- І добре, що ми не повернулися до Харкова, враховуючи те, що сталося з нашим літаком. Ми не бачили сенсу літати туди-сюди.

- Як себе почуває Марко Девич?

- Марко вже тренується, але не думаю, що він гратиме завтра з перших хвилин. Проте, до майбутнього матчу Девич готується нарівні з усіма.

- Чому в останньому матчі не грав Олександр Горяїнов?

- У нього була температура, і, на жаль, ми не могли його задіяти.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер