Місце зустрічі - «Стад де Рудуру»

Місце зустрічі - «Стад де Рудуру»

Стадіон був побудований на місці напівзруйнованого стадіону «Монбарель», відомого також під назвою «Ів-Жакен», на якому раніше проводив матчі «Генгам». Ініціатором будівництва нового стадіону був президент «Генгама» Ноель Ле Гре.

Спочатку стадіон вміщував 12,000 глядачів, і цього цілком вистачало, щоб приймати матчі нижчих ліг. Проте з виходом «Генгама» в 1 Лігу і на євроарену було вирішено розширити місткість стадіону. Перша реконструкція припала на 1995 рік, коли були додані дві трибуни (східна і західна) за воротами, що збільшило місткість до 18,250. Друга реконструкція відбулася в 2007 році, коли над усіма трибунами були встановлені навіси, і були реконструйовані роздягальні.

Місткість стадіону на цілих десять тисяч перевищує населення міста. Однак домашні матчі «Генгама» нерідко збирають аншлаг, так як сюди з'їжджаються уболівальники з довколишніх містечок, чи не з усієї Бретані. Матч 1/16 фіналу проти київського «Динамо» також збере аншлаг – останні квитки на гру були продані ще минулого тижня.

Проте все, як правило, залежить від статусу матчу і іменитості суперника «Генгама». Ціни на квитки коливаються від 11 євро за місце на трибуні за воротами до 25 євро за місце з гарним оглядом на одній з центральних трибун. На ігри проти топ-клубів ціна на квиток може піднятися до п'яти євро і становитиме 14 - 30 євро в залежності від трибуни.

Місто Генган і «Стад дю Рудуру» виявилися незадіяними для підготовки, тренування збірних та проведення ЧС-1998 та Євро-2016. Проте одного разу тут вже відбувся матч за участю національних збірних. 10 жовтня 2009 року збірна Франції приймала на «Стад дю Рудуру» збірну Фарерських островів в матчі кваліфікації до ЧС-2010 і перемогла з рахунком 5:0. Той матч привернув на трибуни 16,755 глядачів.

А 15 вересня 2012 року тут відбувся відбірковий матч жіночого ЧЄ-2013, в якому француженки розгромили ірландок з рахунком 4:0. Ця гра зібрала 10,284 глядача.

Рекорд відвідуваності на стадіоні було встановлено 24 травня 2013 року, коли «Генгам» в рамках Ліги 2 приймав «Діжон».

«Стад дю Рудуру» складається з чотирьох основних трибун, кожна з яких має свою назву - трибуна «Патрік», трибуна «Супер Ю», трибуна «Кретит Мутуэль де Бретань» трибуна «Президентська».

Стадіон розташований у північно-західній частині Генгана, приблизно в кілометрі від центру міста. Піша прогулянка від центру до стадіону займає не більше 15-ти хвилин. Залізнична станція Генгана знаходиться по іншу сторону від міського центру. Шлях до неї пішки займе близько півгодини. Також до неї ходять міські автобуси номер 2 і 3. Генган має пряме залізничне сполучення з Ренном, потяги між цими двома містами курсують досить-таки часто. Кілька разів в день відправляються і прямі поїзди до столиці Франції. Парижу.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер