Модель гри Юрія Сьоміна

Модель гри Юрія Сьоміна

Обираючи південний берег Ізраїлю місцем проведення збору, динамівці явно не помилилися. Разом із прекрасними умовами для тренувань і відпочинку, в Ейлаті встановилася чудова погода, що дозволяє все це робити в задоволення. Вдень сонячно, температура повітря досягає позначки 24 градуси вище від нуля. Вода в морі трохи нижча, але теж доволі тепла, щоб отримувати від купання в ній насолоду.

У неділю в Ізраїлі перший робочий день. В Ейлаті, вся інфраструктура якого розрахована на туризм, у порівнянні з «уїкендом» відпочиваючих поменшало. Позаду вихідний і у гравців «Динамо». Відновивши сили в суботу, з неділі динамівці вступили в новий тижневий цикл, в якому окрім тренувань доведеться провести чотири контрольних матчі. Останній із них відбудеться вдень 30 січня, а ввечері команда повернеться до Києва.

Ранкове тренування неділі розпочалося із «п’ятихвилинки». Юрій Сьомін зібрав гравців у центральному колі, провівши нетривалу, але цілком конкретну бесіду. Із зрозумілих міркувань не станемо розкривати її суть. Відзначимо лише, що тренер пройшовся з питань дисципліни, яка має бути як на полі, так і в побуті, зайвої ваги (деякі гравці все ще мають при собі кілограм-два), а також суто футбольних моментів, що стосуються тактики ведення гри, взаємодії між лініями та іншого.

Перша серія тренування традиційно була віддана Вінченцо Пінколіні. Упродовж майже півгодини італієць «ганяв» гравців на різні дистанції, розвиваючи як швидкісні якості, так і витривалість, давав вправи з аеробіки. Коли ця частина тренування завершилася, динамівці зітхнули з полегшенням. Далі на них чекали безпосередньо ігрові вправи, розраховані на відпрацювання тактичних дій, тримання м’яча, переходу із захисту до атаки. У багатьох завданнях футболісти можуть робити не більше двох дотиків м’яча, що змушує швидше приймати рішення, розлучаючись із м’ячем ледь його прийнявши. Помітно, що Юрій Сьомін прищеплює команді свою модель гри, знайому динамівським уболівальникам за матчами дворічної давності. Це контроль м’яча, короткі передачі, багато перепасовок. Що ж, кожен тренер може обирати. Для нас головне, щоб «Динамо» Юрія Сьоміна приносило результат.

За окремою від загальної групи програмою, під керівництвом Пінколіні, продовжило займатися південноамериканське тріо Алмейда, Гільєрме та Бертольйо. У гравців невеликі ушкодження, на відновлення після яких знадобиться два-три дні.

На жаль, не обійшлося на зборі без втрат. Трагічна звістка прийшла з Болівії – пішла з життя рідна сестра Дієго Суареса. Дівчині було лише 24 роки... Партнери-динамівці як могли підтримали молодого футболіста, який зі згоди тренерів у неділю вранці вилетів на батьківщину. Тримайся, Дієго, ми з тобою.

25 та 26 січня в розкладі «Динамо» ігрові дні. У вівторок на Центральному стадіоні міста Ейлат відбудеться поєдинок із «Маккабі» з Хайфи. Початок о 14:00. На день пізніше, в середу, на стадіоні «Рамат-Ган» у Тель-Авіві «Динамо» зустрінеться з національною збірною Ізраїлю, у складі якої не буде легіонерів.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер