Молодіжна команда: за тиждень до старту

Молодіжна команда: за тиждень до старту

21-го лютого зі збору на Кіпрі повернулася молодіжна команда «Динамо». До весняної частини сезону, яка стартує для резервістів 3-го березня матчем проти «Металіста» в Харкові, динамівці продовжать готуватися в Києві. Наставник команди Володимир Мунтян підбив підсумки зимових зборів і дав оцінку виконаній роботі:

- В принципі, ми виконали все, що запланували. Цьому сприяли хороші умови для роботи, які були створені завдяки керівництву клубу, і сприятлива погода. Впевнений, цей збір піде на користь всім хлопцям. Оскільки на даному етапі підготовки в нашому складі було багато молоді, хлопців 1992 і 1991 р.н., ми не прагнули проводити контрольні матчі з дорослими командами. Вважаю, в даному випадку краще грати з однолітками, або з хлопцями, не набагато старшими. Тільки в цьому випадку футболістів можна навчити правильно грати, пояснити, направити і підказати. Сподіваюся, більшість зробили для себе необхідні висновки щодо вимог, які висуваються в нашій команді. Багато хлопців вирушили на збір вперше, їм довелося витримати непростий режим – о 7.00 підйом, о 7.30 перше заняття, об 11.00 – друге, о 17.00 третє, плюс тренажерний зал і басейн. Єдиний неприємний момент, який затьмарив збори, – травма Михайла Коваленка. На звичайному тренуванні він зламав ногу, доведеться робити операцію. Дуже шкода, оскільки він набрав непогану форму.

- З командою працювало багато молодих футболістів. Як вони проявили себе?


- Звичайно, їм було важкувато. Пархоменко, наприклад, через навантаження втратив у вазі. Мені не хотілося би когось виокремлювати, кожен з них зміг індивідуально себе проявити. Вихованці нашої академії є кандидатами до юнацьких збірних. Хлопці 1992 р.н. – до команди Олександра Головка, 1991 р.н. – до колективу Анатолія Бузника. Вони вже проходили короткострокові збори, брали участь у змаганнях. У нас же зовсім інша специфіка підготовки, інші навантаження. Але було видно, що всі хлопці старалися. Ті ж Рудько, Долгій, Рижук, Коваль, Гриппа. Непогано виглядав Магомет Оздоєв, молодий хлопець, який приїхав до нас з Інгушетії. А також 18-річний дніпропетровець Сергій Логінов, який є кандидатом до молодіжної збірної хлопців 1990 р.н.

- Яка їх подальша доля?

- Логінов і Пархоменко вже підписали контракт, залишається в команді Оздоєв. А Прокипчук, Гриппа, Коваль – наші вихованці, їх можна буде дозаявити в будь-який час. Іванющенко знаходиться на перегляді, з приводу його ми ще не визначилися. Потрібно також враховувати, що ми значною мірою залежимо від групи футболістів, яких до нас відправлятиме Юрій Сьомін з першої команди. Плюс є Чаус, Погребняк, хлопці 1990 року народження, на підході футболісти 1992 р.н. Тому сказати точно, хто гратиме в молодіжному складі, зараз неможливо.

- В якому режимі працює команда до старту другої частини сезону?

- Сьогодні ми плануємо провести одне заняття, завтра – два. В четвер контрольна гра, в п’ятницю – два тренування, в суботу – одне. В неділю заїзд на базу, а в понеділок – виїзд на гру до Харкова.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер