Молодіжна збірна: перемога заради престижу

Молодіжна збірна: перемога заради престижу
Володимир Лисенко;
фото ffu.org.ua

Молодіжна збірна України перемогою завершила відбірковий цикл до чемпіонату Європи, який відбудеться наступного року в Швеції. На своєму ж полі була побита сильна збірна Чехії – в невеликому містечку Угерське Градище українці перемогли з мінімальним рахунком 1:0.

Старший тренер молодіжної збірної з перших хвилин випустив на поле п'ятьох представників «Динамо»: Олега Допілку й Дениса Дедечко (наприкінці другого тайму до них приєднався Артем Кравець), а також Віталія Федоріва, Дениса Олійника й Володимира Лисенка (останні троє належать «Динамо», але на правах оренди виступають за інші клуби). Втім, уже в середині першого тайму збірна не дорахувалася Дениса Олійника – чеський воротар, граючи на виході, кулаком буквально «вирубив» Дениса, після чого було ухвалено рішення замінити футболіста.

Варто відзначити, що гра проходила за переваги господарів. Вже в дебюті зустрічі після удару чеського футболіста м'яч влучив у хрестовину, а в другому таймі вже зустрівся із поперечиною. Втім, наші хлопці також мали шанси засмутити господарів. Особливо старався динамівець Володимир Лисенко, який нині виступає за «Арсенал», але м'яч наполегливо не хотів летіти в сітку воріт.

Успіх посміхнувся Володимиру на 88-й хвилині. Після блискучого пасу п'ятою від Ярошенка нападник вискочив віч-на-віч із воротарем і холоднокровно реалізував шанс, що йому представився. Проте, незважаючи на перемогу, українці не змогли пробитися до плей-офф, щоб поборотися за право взяти участь у фінальній частині чемпіонату Європи.

Чехія (U-21) − Україна (U-21) − 0:1

Чехія (U-21): Швенгер, Горава, Резник, Мазуч, Кудела (Гебреселассі, 58), Сухі, Холек, Нецид, Філльо, Янда (Стрештик, 69), Дочкал (Резничек, 46).

Україна (U-21): Шуст, Допілка, Коротецький, Федорів, М. Пашаєв, Олійник (Ярошенко, 34), Дедечко, Степаненко, Лисенко, Яковенко (Кравець, 84), Гладкий.

Гол: Лисенко (88).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер