Молодіжна збірна України – у фіналі Кубка Співдружності!

Молодіжна збірна України – у фіналі Кубка Співдружності!

Українці невдало розпочали матч, пропустивши гол у власні ворота вже на п'ятій хвилині – відзначився захисник команди суперників Накрошиус.

Протягом усього першого тайму підопічні Сергія Ковальця мали тотальну перевагу над суперником, яка, щоправда, перетворитися на забиті м'ячі не вдавалося. Удари гравців Володимира Коваля та Олександра Караваєва мети не досягли, так само як й у півзахисника київського «Динамо» Владислава Калитвинцева.

Після перерви наставник української збірної провів низку замін, а ігрова та територіальна перевага української «молодіжки» зростала з кожною хвилиною та призвела до вилучення захисника литовської команди Мешкиніса. Бабенко зрівняв рахунок із пенальті на 69-й хвилині.

Перемогу молодіжній збірної України приніс влучний удар Юрія Яковенка за п'ять хвилин до завершення зустрічі. Кінцівка зустрічі ознаменувалася вилученнями у складі обох команд – у Литви вилучили Спальвиса, а у складі України динамівця Дмитра Рижука. Таким чином, Рижук не зможе допомогти своїй збірній у фіналі, який відбудеться в неділю, 27 січня. Суперником України стане переможець другої півфінальної пари Росія – Білорусь.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер збірної України Сергій Ковалець не відступив від своєї традиції:

- Кожного разу після успішної гри я, перш за все, вітаю свою команду з перемогою! Не відступлю від традицій і тепер. Незважаючи на нервозність поєдинку, я задоволений діями своїх підопічних. Так, сьогодні ви побачили трохи іншу збірну України. Ми були більш емоційними. Але це все від молодості, від величезного бажання забити, відігратися. Таке завзяття на полі я лише вітаю. Подібні матчі дуже корисні для моїх гравців. Вони «опускають із неба на землю»! Дуже добре, що це сталося у півфіналі. Значить, вийдемо на поле у ​​фіналі морально підготовленими. У перерві цього матчу я своїм гравцям сказав лише одну фразу: «Заспокойтеся! Грайте у свою гру!»

Кубок Співдружності. 1/2 фіналу. Литва – Україна – 1:2 (1:0)

25 січня 2013, Санкт-Петербург, Петербурзький СКК, 800 глядачів

Литва: Лідакявичус (к), Накрошиус, Мешкиніс, Бенета, Доукша, Багдонавичюс, Дапкус, Казлаускас (Рибокас, 88), Велюліс, Спальвис, Норвила.

Старший тренер: Мендаугас Няорас.

Україна: Шевченко, Рижук, Приндета, Насонов (Месхія, 61), Озарків, Нойок (к), Бабенко, Мякушко (Іванко, 57), Караваєв (Полярус, 89), Калитвинцев (Тащі, 48), Коваль (Яковенко, 46 )

Головний тренер: Сергій Ковалець.

Голи: Накрошиус (5), Бабенко (68, пен.), Яковенко (84).

Попередження: Караваєв (29), Доукша (31), Багдонавичюс (65), Рижук (71), Дапкус (72), Накрошиус (85).

Вилучення:
Мешкиніс (67), Спальвис (86), Рижук (86).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер