U-21. 1 тур. «Динамо» – «Волинь». Прев'ю

U-21. 1 тур. «Динамо» – «Волинь». Прев'ю

Початок зустрічі о 17:00.

«Динамо»: новий початок

Влітку в «біло-синіх» відбулася кадрова ротація. Валентин Белькевич очолив динамівський колектив U-21, а екс-наставник цієї команди Олександр Хацкевич змінив на посаді тренера «Динамо-2» Андрія Гусіна. Не складно здогадатися, що слідом за тренером пішли й його футболісти, які минулого сезону посіли друге місце в молодіжній першості. Їхнє місце, у свою чергу, зайняли футболісти «Динамо» U-19, які виграли золоті медалі першої історичної першості.

Посісти високі позиції складно, але втримати їх – куди складніше. Проте, як показав попередній сезон, чемпіонат U-21 – відмінний трамплін для вихованців «Динамо». Приміром, до першої команди викликалися Георгій Бущан та Бадрі Акубардія, а Дмитро Хльобас, Віталій Буяльський та Владислав Калитвинцев виходили на поле в поєдинках Прем'єр-ліги.

Тепер же більшість із цих хлопців будуть вдосконалювати свої навички та майстерність у «Динамо-2» та в інших клубах. У молодіжці ж, будемо на це сподіватися, ще яскравіше засяють зірочки Романа Яремчука та Максима Тищенка, які були найбільш успішною зв'язкою форвардів в попередньому чемпіонаті U-19. На двох вони забили 34 м'ячі. Також півзахисники Павло Полегенько, Ігор Харатін, Євген Чумак та чимало інших виконавців, які в попередньому сезоні грали як за команду 19-річних, так і 21-річних.

Можна сміливо стверджувати, що перспективних та здібних хлопців у нинішній команді Валентина Белькевича не менше, аніж минулого сезону в колективі Олександра Хацкевича. А яким буде футбол у виконанні цього «Динамо», побачимо вже в суботу в поєдинку з «Волинню».

«Волинь»: невтішна статистика

У минулому чемпіонаті «дубль» «Волині» посів підсумкове 11-е місце, випередивши за цим показником навіть основну команду, яка фінішувала 13-ю. Зміна тренерів та фінансові проблеми, які спіткали клуб наприкінці сезону, мали свій ефект на всіх рівнях луцького футболу.

У чемпіонаті U-19 виступ «Волині» також залишав бажати кращого. Посівши п'яте місце в першому етапі в групі «А» та вирушивши до групи 2, там луцький колектив став лише 14-м.

Свій останній збір перед офіційним стартом молодіжка лучан провела неподалік Ужгорода, в Кам'янці. Там команда Олега Федюкова провела й останній спаринг, перегравши місцеву «Говерлу» – 1:0 завдяки голу Євгена Харченка.

Сам же старший тренер наших суперників так окреслив свої завдання: «Головна проблема – пошук нових талановитих виконавців та реалізація гольових моментів».

7 липня команда повернулася до Луцька й цілеспрямовано готувалася до першого поєдинку сезону проти київського «Динамо».

Остання зустріч:

Чемпіонат України U-21. 20-й тур

9 березня 2013 p. Луцьк. Стадіон «Підшипник». 300 глядачів

«Волинь» (мол) – «Динамо» (мол) – 0:2 (0:1)

«Волинь»: Неділько, Луценко (Мельничук, 75), Никитюк, Малик, Задерецький, Стевич (к) (Коломієць, 46), Подригуля, Шаповал (Мучак, 72), Хомченко (Булига, 67, Лозицький, 88), Щедрий, Гребенюк.

«Динамо»: Бущан – Люлька, Братков, Акубардія (Мякушко, 80), Ягодінскіс – Калитвинцев, Буяльський (к), Цибульник (Яремчук, 88), Цуріков (Трубочкін, 46), Алієв (Іашвілі, 90) – Кравець (Маїк , 82).

Голи: Цуріков (5), Алієв (86).

Попередження: Подригуля (8), Задерецький (26), Стевич (39) – Калитвинцев (35), Бущан (83).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер