Молодіжна першість. «Олександрія» – «Динамо» – 1:0

Молодіжна першість. «Олександрія» – «Динамо» – 1:0

Другої поспіль поразки в першості зазнала молодіжна команда «Динамо». Підопічні Олександра Хацкевича, пропустивши в дебюті матчу, не змогли схилити шальки терезів на свою користь і поступилися «Олександрії» з мінімальним рахунком.

На допомогу з першої команди були покликані четверо футболістів. Варто відзначити, що активно матч провів Маграо. Бразилець намагався загострювати ситуацію, не боявся йти у боротьбу, тим самим намагаючись реабілітуватися за критику на свою адресу наприкінці минулого сезону. Щоправда, особливої користі в передній лінії витягнути з цього не вдалося.

Спекотна погода (термометр показував 30 градусів на момент початку матчу) не могла сприяти особливій активності збоку обох команд. Проте, господарі, які вперше виступали перед своїми вболівальниками, із перших же хвилин заволоділи ініціативою й доволі швидко відкрили рахунок. Арурі хорошою навісною передачею з лівого флангу знайшов у штрафному майданчику Давидова, той звільнився від опіки опонента і, вийшовши до воріт, технічно пробив повз Богуша, який вискочило назустріч. Буквально відразу вже Арурі міг відзначитися особисто, але після удару легіонера з Тунісу метрів із 25-ти динамівський голкіпер перевів м’яч з-під поперечини на кутовий.

Звичайно, такий перебіг подій не міг влаштовувати динамівців. Двічі хороші моменти були у Рибалки – спочатку півзахисник пробив зі штрафного в руки воротарю, а потім після розіграшу кутового спрямував м’яча з лінії штрафного майданчика вище воріт. На останніх хвилинах першого тайму арбітр зобов’язаний був ставити пенальті, коли в межах володінь «Олександрії» некоректно обійшлися з Панфіловим, але свисток чомусь так і не пролунав.

Після перерви у динамівців абсолютно нічого не складалося в передній лінії. В «Олександрії» був блискучий момент для того, щоб подвоїти рахунок. Котляр (до речі, який ще в минулому сезоні виступав за «Динамо» в молодіжній першості) обікрав на правому фланзі Чорноморця, увійшов до штрафного майданчика й відкотив під удар Боровському – капітан господарів сходу пробив поряд з дальньою стійкою.

Ближче до завершення поєдинку підопічні Олександра Хацкевича активізувалися. Два хороших моменти були у Швидкого. Спочатку Артем, завершуючи простріл Калитвинцева з лівого флангу, спрямував м’яча з кількох метрів набагато вище воріт, а потім не зміг реалізувати вихід віч-на-віч, пробивши у воротаря. Останній шанс уникнути поразки був у Маїка, який дебютував у футболці «Динамо», але після скидки Чорноморця нападник пробив вище воріт.

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжного складу «Динамо»:


- Ті моменти, які є у хлопців, необхідно реалізовувати. Не будуть забивати Хацкевич чи Белькевич за них. Не можна робити таких помилок як попереду, так і ззаду. У першій же атаці ми пропустили м’яча, після чого суперник відійшов назад. Нам важко грати «першим номером», але ми намагаємося. Та й моменти створюємо справно. Шанси відзначитися були у Панфілова, Швидкого, Маїка... Через тренування хлопці мають підвищувати відсоток реалізації. Хлопці грають у той футбол, який ми від них вимагаємо, але результату немає. Втім, я впевнений, він буде, якщо ми не будемо відходити від наших напрацювань. Шарахатися з одного боку до іншого немає сенсу. Будемо чекати, поки хлопці будуть дорослішати й ще серйозніше ставитися до тих мікродуелей, які в них виникають у грі.

- У плані конкуренції Цибульник виглядає краще за того ж Боровика?


- Згідно з вимогою Юрія Сьоміна, ми почали грати за тією ж схемою, що й перша команда. Але в одного нападника ми ніколи не грали, навіть на зборах. Що стосується Цибульника, то на сьогодні він справді виглядає сильніше за Боровика. Проте, в наступній грі шанс буде надано йі Саші. Це й є нормальна здорова конкуренція.

- Як ви можете охарактеризувати новачка команди Маїка?


- Це хлопець 1994 р.н., на зріст 192 см. Достатньо технічний, добре грає головою. Щоправда, для того, щоб стати хорошим нападником таранного типу, йому необхідно ще поставити роботу ніг та наростити масу.

- Також цікаво було спостерігати за протистоянням на лівому фланзі захисту Чорноморця з Котляром, який був вашим підопічним...

- Чорноморець зіграв слабо, програвав боротьбу не лише Котляру, але й в інших єдиноборствах. Тому футболіст має замислитися.

- Чому сьогодні не грав Раджабов?

- Азам отримав виклик зі збірної Білорусі для участі в товариських матчах.

- Ви задоволені сьогоднішньою грою у виконанні Маграо? Після заміни ви потиснули йому руку...

- Якщо людина хоче грати, то, звичайно, я задоволений. Жерсону важко, оскільки він лише три дні тренується з нами, а до цього працював індивідуально з тренером із фізпідготовки. Він сам виявив бажання виступати за нас і отримувати ігрову практику. Перед грою я сказав йому, що в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів «Динамо» зіграє з «Рубіном», проти якого він провів один із найкращих своїх матчів. Але тепер не все залежить лише від нього.

- Коефіцієнт корисної дії Рибалки на полі залишає бажати кращого...

- Нульовий. Сергій грає у свій футбол, про що я сказав йому після гри. Він уповільнює багато атак, намагається грати через центр, хоча ми вимагаємо трохи іншого. Поки що дві гри він не може занести собі до активу. На сьогодні Сергій, на жаль, нічим не виокремлюється.

* * *

Олег МАЇК, нападник молодіжного складу «Динамо»:

- Це був мій перший матч за «Динамо». Я підписав із клубом контракт на три роки, і тепер буду намагатися проявити себе, щоб прогресувати й у майбутньому потрапити до першої команди. Звичайно, хотілося відзначити дебют забитим м’ячем, але, на жаль, не склалося. На останній хвилині був відмінний момент, але погано поклав корпус і м’яч полетів набагато вище воріт. Я тренуюся з командою три тижні, пройшов збори, і, гадаю, вдалося налагодити взаєморозуміння з партнерами. Та й схему, за якою грає «Динамо», опанував доволі швидко. Сьогодні в першому таймі, коли я вийшов на заміну, команда грала з одним нападником, і було важко зачепитися за м’яча. Після перерви, з появою другого футболіста в лінії атаки, стало легше, і ми почали створювати моменти біля воріт суперника.

* * *

Антон КОТЛЯР, півзахисник молодіжного складу «Олександрії»:

- Сьогодні для мене був принциповий матч, оскільки ще в минулому сезоні я виступав за молодіжну команду «Динамо». Після того, як закінчився контракт, я вирушив на перегляд до «Олександрії», і за підсумками проведених контрольних матчів у міжсезонні підписав угоду. Хлопці прийняли добре, буду намагатися приносити користь команді в подальших поєдинках. Сьогодні, звичайно, в мене була додаткова мотивація, і, в принципі, я задоволений своєю грою. Міг відзначитися голевою передачею, але Боровський не поцілив у рамку воріт із хорошої позиції. Сподіваюся й надалі показувати хорошу гру, щоб опинитися в першій команді та спробувати свої сили на високому рівні.

Молодіжна першість. 2 тур

«Олександрія» – «Динамо» – 1:0

«Олександрія»:
Рудик, Єрмак (Кременчуцький, 46), Банада, Сафонов, Боровський (Дігтяр, 46), Муштоватий, Котляр (Поплавка, 80), Давидов (Колесник, 46), Гітченко, Козак, Арурі (Антонов, 46).

«Динамо»: Богуш, Балан (Акубардія, 46), Братков, Трубочкін, Чорноморець, Цибульник (Маїк, 34), Буяльський, Маграо (Єфремов, 70), Калитвинцев, Рибалка (Савченко, 46), Панфілов (Швидкий, 61).

Гол: Давидов (7).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер