Молодіжна першість. «Арсенал» – «Динамо» – 1:2

Молодіжна першість. «Арсенал» – «Динамо» – 1:2

У матчі проти «Арсеналу» молодіжну команду «Динамо» знову підсилили футболісти першої команди Алієв і Кравченко, а також чемпіони Європи (U-19) Петров і Коркішко. Не дивно, що саме від цих хлопців (особливо від перших двох) і виходила головна загроза воротам суперника. Вже на перших хвилинах пара півзахисників створила стовідсотковий гольовий момент. Алієв добре подав із лівого флангу, і коли здалося, що м'яч пролетів повз усіх, на дальній стійці з-за спин захисників вискочив Кравченко й у стрибку пробивав головою – поперечина! Втім, переймалися динамівці недовго. На 13-й хвилині Алієв своїм фірмовим ударом зі штрафного після невеликого рикошету від когось із «канонірів» відкрив рахунок – 1:0.

У свою чергу і «Арсенал» не опустив руки, вже через п'ять хвилин зрівнявши рахунок. Мельник скористався з того, що Загладько вийшов далеко з воріт, і закинув м'яча йому за комірець – 1:1. Але гості продовжували діяти так, немов цього гола і не було, граючи у свою гру, контролюючи м'яча й насідаючи на ворота суперника. В результаті гол не змусив довго чекати на себе. Після навісу з правого флангу Кравченко дотиком голови відправив м'яча до сітки – 2:1.

Після перерви команди обмінялися небезпечними моментами. Після удару Карлова зі штрафного м'яча забрав Загладько. А Стретович не зміг розібратися у штрафному майданчику, коли Рисан невпевнено вибив м'яча, але встиг повернутися у ворота, перш ніж Тарас завдав повторного удару. Змусив понервувати місцевих уболівальників і Алієв – м'яч після його «пострілу» зі штрафного влучив у сітку, але із зовнішнього боку.

Після замін Кравченка й Алієва «Арсенал» відчув себе більш впевнено, проте гра рідко переміщувалася з їхньої половини поля на динамівську. Киянам відверто не щастило. Протягом однієї атаки Стретович, Іванющенко та Теміле тричі пробивали по воротах, але м'яч незмінно влучав у воротаря чи захисників. А через хвилину Сухоцький послав м'яча в поперечину. Отже в цій грі динамівцям довелося задовольнитися мінімальною перемогою.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Не сказав би, що ми здобули звичайну перемогу. Сьогодні було нервування. По вигляду в «Арсеналі» грають одні хлопчики, але насправді вони виявилися дуже бойовими. А я казав хлопцям, що для будь-якої команди «Динамо» є хорошим подразником. Тому в кожній грі потрібно серйозніше ставитися до своїх обов'язків. Є певні нюанси, але в цілому, задоволені, що виграли, хоч гра складалася важко. Коли б не хлопці з першої команди, невідомо, чим би все закінчилося. Коли їх замінили, гра все одно проходила під наше диктування, але це було вже в другому таймі, коли в «Арсенала» фізичні кондиції закінчувалися. Пропущений нами гол сприяв додатковому моральному підйому суперника. А в нас помітні проблеми в обороні, якась плутанина. Отже є над чим працювати.

Кирило Петров, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні я зіграв не дуже добре, нога боліла, трохи опухнула. Що стосується гри, вважаю, ми перемогли на класі. Ми повністю віддавалися на полі, але сто відсотків свого потенціалу не продемонстрували. Гадаю, відчувалася підтримка не тільки Алієва з Кравченком, але й наша з Дімою Коркішком (посміхається). Від таких голів, який ми пропустили, ніхто не застрахований. Це футбол. Гравець ударив і забив здалеку, але ми не зламалися, грали далі, забили і могли виграти з ще більшим рахунком. Моменти для цього були, але, на жаль, ми їх не реалізували.

Роман Загладько, воротар молодіжної команди «Динамо»:

- Настрій хороший, хоча гра була важкою. Хлопці з «Арсеналу» вперлися, до того ж ми пропустили несподіваний гол, після якого довелося важко. Коли б не він, гадаю, було б легше. У тому епізоді, по-перше, наш захисник зіграв невпевнено, він мав вибивати м'яча головою, а по-друге, наявна й моя помилка – я далеченько вийшов із воріт і не встиг повернутися. Просто не очікував, що він так проб'є... Не сказав би, що сьогодні нам вдалося поберегти сили, «Арсенал» добре на нас налаштувався, зіграв зібрано, і, гадаю, продемонстрував все, що міг. Нас же пропущений м'яч не збентежив. Ми продовжували грати в свою гру, тому що потрібно було обов'язково виграти. Я не вважаю, що «Арсенал» – це та команда, з якою ми мали втрачати очки.

«Арсенал» – «Динамо» – 1:2 (1:2).

«Арсенал»:
Рисан, Нечай, Фаворов, Шабанов, Карлов, Дідик, Мельник (Герасимов, 83), Бушман, Черненко, Свириденко, Сутковий (Бровко, 78).

«Динамо»: Загладько, Сахневич, Сухоцький, Логінов, Менжега, Петров (Прокипчук, 90+1), Алієв (Суарес, 71), Макаренко (Стретович, 46), Кравченко (Теміле, 61), Коркішко (Іванющенко, 75), Білала (Сокуренко, 61).

Голи: Мельник (19) – Алієв (14), Кравченко (40).

Попереджені: Дідик (16), Карлов (43) – Сокуренко (90+2).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер