Молодіжна першість. «Чорноморець» – «Динамо» – 1:3

Молодіжна першість. «Чорноморець» – «Динамо» – 1:3

Здобувши в минулому турі вольову перемогу над одним із лідерів, маріупольським «Іллічівцем», підопічні Олександра Хацкевича приїхали до Одеси також із серйозними намірами. І вивезли з міста біля моря впевнену перемогу та три очки, досягнувши прийнятного результату вже в першому таймі.

Міцно заволодівши ініціативою, динамівці рідко коли дозволяли супернику переходити на свою половину поля. Хороший удар низом вийшов у Калитвинцева – м’яч влучив у стійку! Не менш небезпечно відповіли й господарі – Парцванія порушив правила поблизу свого штрафного майданчика, Балашов спрямував м’яча точно в «дев’ятку», але Тимофеєв незбагненним чином витягнув м’яча з-під поперечини! Незабаром той же Балашов виводив на ударну позицію Кулішенка, який у дотик пробив повз ворота. Але це були лише епізоди. В якості доказу тому активний Рибалка увійшов до штрафного майданчика одеситів і прицільним ударом спрямував м’яча до сітки! А ось господарі своїми моментами розпоряджалися марнотратніше: після подачі кутового ніхто не зміг підправити м’яча, коли він котився вздовж лінії воріт. Можливо, це розладнало футболістів «Чорноморця», оскільки згодом за їхнього повного потурання динамівці забили два м’ячі за дві хвилини: спочатку Михалик виявився найбільш розторопно скористався м’ячем, який відскочив від воротаря, а потім Калитвинцев красивим дальнім ударом справа довів рахунок до великого!

Після перерви рахунок дозволяв гостям грати з меншим азартом, але вони продовжили шукати щастя біля воріт суперника з не меншою регулярністю. В той же час було приємно дивитися на надійні дії захисту під очільництвом Михалика, яка «читала» будь-які атакуючі дії одеситів. Утім, з одного шансу «Чорноморець» все ж таки скористався – Владов вдало замкнув головою подачу зі штрафного. Втім, це все, на що вистачило «Чорноморець». Надалі динамівці не дозволяли господарям доводити справу до завершального удару. Лише одного разу Тимофеєв кінчиками пальців перевів м’яча на кутовий після підступного удару Кабаєва. Замість цього гості атакували самі. Зокрема, свіжому Хльобасу вдався непоганий діагональний удар, але трохи неточно. У компенсований час «Чорноморець» провів ще кілька атак, але результативними вони так і не стали.

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Гру було зроблено в першому таймі. Ми дуже активно розпочали, і ще до забитих м’ячів були чудові моменти – зокрема, у Калитвинцева. Те, про що ми домовлялися, хлопці виконали. Другий тайм уже догравали. Зрозуміло, що за рахунку 3:0 підсвідомо концентрація втрачається. У перерві я сказав хлопцям, що небезпека біля наших воріт виникає лише після стандартних положень. До речі, після одного з них ми і пропустили м’яч. Другий тайм ми почали розхлябано й дивували один одного: то Парцванія хотів когось вивести віч-на-віч, то Михалик зробить довгу передачу, Рибалка з центру поля бив по воротах... Коли ми випустили молодших хлопців, вони опустили м’яча донизу. Хоча ми й віддали ініціативу, але перебіг гри все одно контролювали. Готуючись до гри, ми бачили, що «Чорноморець» щільно обороняється й майже в повному складі грає на своїй половині поля. Тому попросили хлопців використати середні й дальні удари, які й принесли нам результат.

Що стосується Рибалки, його заміна була плановою. Він зараз вирушає до розташування першої команди. Братков сам себе карає своєю грою, це головне для футболіста. Щоб грати в основному складі, необхідно діяти на рівні. А те, як він вийшов сьогодні, – в першу чергу, його проблеми.

Оскільки сьогодні ми діяли з двома нападниками, а Рибалка грав відтягнутого форварда, Буяльського поставили на фланг. Віталій однаково добре діє як ліворуч, так і в центрі, може зіграти на будь-якій позиції в півзахисті. Михалик? Забив м’яча після стандартного положення, опинившись там, де мав бути. А оскільки він у першій команді грає центрального захисника, на цій же позиції випустили його й ми. Напередодні гри він сказав, що хотів би зіграти опорного півзахисника, щоб більше рухатися, але я наполіг, щоб він повернувся на свою позицію. У результаті, Тарас не лише надійно зіграв у захисті, але й відзначився в атаці.

Що стосується Ескобара, після минулого матчу він сказав, що є нападником, а не півзахисником, пояснивши цим те, що не повертався назад. Сьогодні ми його випустили попереду, але поки нічого особливого в його виконанні також не побачили. Зрозуміло, що йому потрібен час на адаптацію, але в нас є свої хлопці на голову сильніші й перспективніші. Звичайно, ми йому будемо допомагати, але за місце в основному складі також потрібно боротися. Його колумбійцю ніхто не гарантував. У той час, який йому відведено на полі, він має грати, і грати в першу чергу на команду.

* * *

Ігор НАКОНЕЧНИЙ, старший тренер молодіжної команди «Чорноморця»:

- У першому таймі хлопці були трохи розгубленими, все ж таки грали проти «Динамо». У нас у складі багато молодих хлопців, яким по 16-17 років. Початок був сумбурним, але коли гра трохи вирівнялася, і можна було грати, збоку «Динамо» пішла серія дальніх ударів з-за меж штрафного майданчика, і рахунок відразу збільшився, а результат гри було вирішено. У перерві я підбадьорив хлопців, і в другому таймі ми грали значно краще, на заміну вийшли молоді хлопці і виявили вольові якості. Але майстерності ще бракує.

* * *

Олександр БОРОВИК, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- У перерві тренер сказав нам не розслаблятися, «Чорноморець» нагнітав обстановку, а ми більше грали за рахунком. За рахунку 3:0 не можна було забувати про оборону. Через те, що трохи підсіли, пропустили м’яча. Кілька разів ударили просто вперед, не зберігаючи м’яча. Моє завдання – бити здалеку, намагаюся це робити, але поки не забив жодного м’яча. Сподіваюся, коли-небудь пощастить. Сьогодні в мене було багато роботи, довелося важкувато. Але я намагався брати паузу, коли «задихався», та й партнери підстраховували, тренер нас навчає замінювати один одного. В цілому, це моя «рідна» позиція, я звик на ній грати. Коли ми забили два м’ячі впродовж двох хвилин, до цього не лише «Чорноморець» був не готовим, але й ми не очікували. Нарешті, нам посміхнувся успіх, не так, як у минулому сезоні. Багато нагнітав обстановку Аді, а коли його замінили, в нас моментів майже не було. Хіба що у Хльобаса, але в тій ситуації він міг віддати Ескобару. Старалися всі, але забити не вдалося. У «Чорноморця» ж було лише дві контратаки, але ми швидко й організовано змістилися до своїх воріт, «звузилися», як навчав тренер, і не пропустили. Що стосується Браткова, в роздягальні після гри ми підбадьорили його всією командою, тому все гаразд, у колективі хороший настрій. Приємно, що в останніх семи іграх ми не програємо, а набираємо майже максимальну кількість очок, за винятком однієї нічиї. Будемо намагатися посісти мінімум третє місце.

Молодіжна першість. 10-й тур

«Чорноморець» – «Динамо» – 1:3 (0:3)

«Чорноморець»:
Николаєв, Мартиненко, Фонтанелло (Малюк, 46), Сербул, Шульц, Владов, Прохода, Кулішенко (Паламар, 57), Александров (Кабаєв, 58), Вдовиченко (Булий, 76), Балашов (Нестеренко, 46).

«Динамо»: Тимофеєв, Трубочкін, Парцванія (Братков, 64), Михалик, Чорноморець, Боровик, Калитвинцев (Єфремов, 90), Рибалка (Савченко, 68), Буяльський, Аді (Хльобас, 76), Панфілов (Ескобар, 69).

Голи: Владов (66) – Рибалка (29), Михалик (38), Калитвинцев (39).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер