Молодіжна першість. «Чорноморець» - «Динамо» - 3:3

Сусіди в турнірній таблиці, «Чорноморець» і «Динамо», в Одесі видали приголомшливий матч, повний несподіванок і драматизму. Глядачі побачили і вилучення, і пенальті, і велику кількість забитих м’ячів.

На правах господарів «Чорноморець» намагався частіше створювати моменти біля воріт динамівців. Але на небезпечну передачу Політила на Касьянова і трохи неточний удар останнього «Динамо» відповіло моментом, створеним Кравченком і Коркішком. Сергій перевів м’яча направо на вільного Дмитра, але воротар вчасно вийшов на перехоплення. А за кілька хвилин Паст помилився, виходячи з воріт, Кравець на прийомі його випередив і без зусиль відправив м’яча до порожніх воріт – 0:1.

А незабаром гра й зовсім набула драматичного характеру. Касьянов жорстко збив Теміле і отримав червону картку. Намагаючись використати чисельну перевагу, Коркішко справа добре подав на Кравця, але Артем головою вдарив трохи вище.

Тим часом «Чорноморець» у меншості пішов в атаку. Косирін лише дивом не поцілив у лівий кут воріт, пробиваючи впритул. Але через хвилину динамівці не за правилами притримали активного Олександра в своєму штрафному майданчику – пенальті. Потерпілий не залишив шансів Тимофеєву – 1:1.

За чотири хвилини до свистка на перерву склади команд зрівнялися – Теміле в середині поля небезпечно зіграв проти Зубейка й отримав друге попередження. Користуючись розслабленням гостей, «Чорноморець» на куражі знову кинувся вперед, а коли арбітр вже показав табличку з однією компенсованою хвилиною, заробив штрафний. Зі стандарту вичавив максимум Гуменюк, який нещодавно вийшов на заміну, – після його удару Тимофеєв пропустив м’яча під собою – 2:1.

Після перерви гра нітрохи не стала спокійнішою. Команди все так само гостро атакували, били по воротах, але не дуже небезпечно – воротарі і захист ліквідували загрозу. М’яч практично не тримався в центрі поля. На 63-й хвилині у штрафному майданчику не по-джентльменськи повелися з Кравченком, і Коркішко на паузі вміло переграв воротаря – 2:2. Але не встигли гості порадіти, як знову мали відіграватися. Захисники не встигли за Косиріним, який відправив м’яча до ближнього кута – 3:2.

Усвідомити, що відбувається, у глядачів часу зовсім не було, вони тільки встигали стежити за атаками суперників, які йшли одна за одною. В одному з моментів рикошет від футболістів «Чорноморця» вивів Кравченка віч-на-віч із воротарем, але яке ж розчарування Сергія, коли його удар прийняла поперечина! А от Дудченку вдалося
м’яко перекинути воротаря і захисника і зрівняти рахунок – 3:3!

Під завісу матчу друге попередження отримав Владов, але на результат це вже не вплинуло, у результаті – бойова нічия 3:3.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- У першому таймі, здавалося, все йшло нормально, ми забили хороший гол, у складі суперника вилучили гравця. Але потім цей незрозумілий пенальті... Всі хлопці говорять, що його начебто не було, Косиріна руками не чіпали. Ще й Теміле отримав попередження на рівному місці за те, що повернувся у гру без дозволу арбітра, а потім другу жовту за підкат. Я як відчував, що його потрібно міняти, але не встиг. У першому таймі в нас грали двоє футболістів, на яких розповсюджується віковий ліміт, – Кравченко і Теміле. Кравець мав грати один тайм. Ми думали після перерви провести заміни, і все було б добре. А в результаті ми мало того, що зрівнялися за кількістю футболістів на полі, так ще й програвали в рахунку. Гра порушилася, і все перевернулося. Хлопці припинили грати в колективний футбол, а почали проявляти якості, які у футболі не вітаються. З приводу емоцій я завжди їм кажу, що вони виходять на поле, щоб грати у футбол, а не реагувати на суддю, уболівальників. Арбітр така ж людина, як і вони, і він теж може помилитися. Вони ж повинні мати витримку і дотримуватися дисципліни. Я радий, що наприкінці матчу все ж таки зрівняли рахунок, хоча могли й виграти. Хлопці проявили характер, тепер їдемо додому в доброму гуморі.

Костянтин Фролов, старший тренер молодіжної команди «Чорноморця»:

- Гра вийшла по-справжньому бойовою, було багато боротьби, єдиноборств, ніхто не хотів поступатися. «Динамо» – хороший подразник, обидві наші команди знаходяться у верхній частині турнірної таблиці. В результаті – три вилучення, багато жовтих карток. Напевно, наприкінці матчу нас трохи не вистачило, після того, як поміняли Косиріна м’яч уже не тримався попереду, унаслідок чого суперник притиснув нас до воріт і ми пропустили третій гол. В цілому, я задоволений самовіддачею хлопців, які місцями показували футбол хорошої якості. Напевно, так і мають грати лідери. Що стосується емоцій, це нормально, в таких поєдинках градус має бути присутнім, але часом боротьба починала переходити у брутальність, було забагато грубості. Що стосується вилучення Касьянова – Артем не впорався з нервами і чи то відмахнувся, чи то наступив на гравця, тому його червона картка справедлива.

Анатолій Тимофеєв, воротар молодіжної команди «Динамо»:

- У нас однозначно була перевага, ми не реалізували багато моментів. У цілому, всі зіграли добре, щоправда, трьох пропущених м’ячів забагато. У моменті зі штрафним була повністю моя провина. Звичайно, і хлопцям не варто було порушувати правила, але я мав рятувати. А пенальті – це лотерея, я відразу вирішив стрибати в той кут, але безрезультатно. У третьому ж м’ячі Косирін якось зміг підставити ногу і проштовхнути м’яча в порожні ворота. Вийшли своєрідні «гойдалки», плюс три вилучення, пенальті. Емоції переповнювали, щось не так зробив – відразу галас. Хоча після того злощасного штрафного хлопці підбадьорювали. Всі молодці, проявили характер. У принципі, нічия на виїзді – прийнятний результат.

Кирило Козлов, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Ми знали, що буде непроста гра. Після вилучення у складі суперника ми створили дуже багато моментів, якби забили другий гол, результат був би більш позитивним. А так, як говориться, – не забиваєш ти, забивають тобі. Ми припустилися прикрих помилок, які призвели до такого рахунку. Що стосується пенальті, гадаю, його можна було не призначати, той епізод на розсуд судді. А під час штрафного помилився наш молодий воротар. Із чим пов’язана моя заміна? Я підвернув гомілкостоп, сподіваюся, нічого серйозного.

Молодіжна першість. 16 тур

«Чорноморець» – «Динамо» – 3:3 (2:1).

«Чорноморець»: Паст, Зубейко, Владов, Бідний, Слінкін, Колода, Касьянов, Політило (Саливон, 90+3), Бобко (Якименко, 46), Тащі (Гуменюк, 33), Косирін (Гавриленко, 83).

«Динамо»: Тимофеєв, Менжега (Пінчук, 46), Козлов (Іванющенко, 77), Сахневич (Сокуренко, 71), Прилєпов (Білала, 54) Коркішко (Макаренко, 65), Петров, Кравець (Дудченко, 46), Теміле, Кравченко, Логінов.

Голи: Косирін (35, з пенальті; 69), Гуменюк (45+1) – Кравець (19), Коркішко (64, з пенальті), Дудченко (86).

Вилучені: Касьянов (20), Владов (90+1) – Теміле (42).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер