Молодіжна першість. «Динамо» – «Арсенал» – 3:0

Молодіжна першість. «Динамо» – «Арсенал» – 3:0

Матчу основних складів "Динамо" та "Арсеналу" традиційно передувала зустріч молодіжних команд. За відсутності Володимира Мунтяна, динамівськими резервістами керували асистенти Валентин Белькевич та Сергій Процюк.

Завдяки теплій та сонячній погоді, на трибунах зібралося незвично багато глядачів, і вони не пошкодували, що прийшли. Здавалося, цього вечора у динамівців виходило все, що вони задумали. Вже на 15-й хвилині після невеликої розвідки боєм господарі відкрили рахунок. Це Гіоане скористався з точного пасу Бельгазуані, який залишив розібрався із захисниками та воротарем, і поцілив у дальній кут! У першому таймі надзвичайною активністю відзначався Гільєрме – спочатку він пробив потужно й небезпечно, але врятував воротар, а потім ще неодноразово привертав увагу перспективними передачами.

Але все ж таки, після перерви гра виявилася більше насиченою на події. Ледь команди встигли розвести м’яча в центрі поля, як Бельгазуані хорошою передачею знайшов біля лівої стійки Браткова, й Антон головою переправив м’яча у ворота. Голкіпер хоч і дотягнувся до сфери, але змінити траєкторію польоту не зміг. Забезпечивши результат, динамівці продовжили контролювати гру. Упевнені дії Гіоане, Кравця, Гільєрме та Кичака, яких відправили на підмогу резервістам, дозволяли більш упевнено себе почувати й молоді. В результаті, третій гол не змусив на себе довго чекати. Не занадто помітний до цього Кравець, перебуваючи на варт біля воріт Комарицького, дочекався помилки захисника. Голкіпер вибив м’яча на Черненка, який прийняв його таким чином, що вийшла скидка прямо на Артема, – нашому нападнику більше нічого не залишалося, окрім як довести рахунок до великого.

І грали б команди легко й невимушено до самого фінального свистка, коли б не одна подія. На рідкість "вдало" увійшов до гри Трубочкін – Іван зіграв лише три хвилини, після чого пішов у грубий підкат проти суперника в безпосередній близькості від штрафного майданчика. Потрактувавши цей епізод як фол останньої надії, арбітр показав порушнику червону картку. Втім, із перспективного штрафного гості все одно нічого не витягнули, а ось господарі, незважаючи на те, що залишилися в меншості, не реалізували ще кілька перспективних моментів. Зокрема, Єфремов вийшов віч-на-віч із воротарем, і замість того, щоб ударити, почав його обігравати – у результаті м’яч опинився біля Комарицького. А наостанок Тимофеєв врятував свою команду – на тому й розійшлися.

Артем Кичак, воротар "Динамо":

- Сьогодні ми добре зіграли, із самого початку контролювали гру й довели її до логічного завершення. Рахунок 3:0 нас цілком влаштовує. Стосовно суперників, можу сказати, що я очікував побачити сильніший дубль "Арсеналу". У цієї команди завжди хороші резервісти, вони ж у турнірній таблиці перебувають на четвертому місці, тому чекали на серйозніший опір. Чому замінили наприкінці матчу? Рахунок дозволяв дати можливість зіграти всім запасним футболістам. Адже в принципі за всю гру особливих моментів біля наших воріт не було, лише два-три удари. Чому б не випустити на поле молодого хлопця? Нехай вийде, відчує впевненість.

Бадрі Акубардія, захисник молодіжної команди "Динамо":

- Я задоволений нашою грою сьогодні. Нам казали, що в нас буде сильний суперник, але цього не відчулося. Ми чекали, що в них буде хтось грати з першої команди, але таких не виявилося. Тренери дали установку більше підключати фланги й підстраховувати один одного в обороні, гадаю, все у нас вийшло, і гра вдалася. Лише після вилучення стало трохи складніше, коли всі суперники побігли вперед, і ззаду ніхто не грав. Після гри тренери привітали з перемогою, все ж таки, три забитих м’ячі – хороший показник, тим паче в останніх матчах у нас чергувалися поразки й нічиї. Тепер хоч підняли собі настрій.

Молодіжна першість. 11 тур

«Динамо» –
«Арсенал» – 3:0 (1:0).

«Динамо»:
Кичак (Тимофеєв, 79), Акубардія, Балан, Братков (Трубочкін, 65), Лапушенко, Гіоане, Бельгазуані, Боровик (Буяльський, 57), Теміле (Скакун, 82), Кравець (Швидкий, 62), Гільєрме (Єфремов. 70).

«Арсенал»: Комарицький, Стеценко, Вечурко (Бровко, 65), Протченко, Бушман, Лукша (Черненко, 46), Мепорія (Фабунмі, 57), Томах (Михальченко, 46), Сахнюк (Смук, 52), Герасимов (Сутковий, 46), Євсеєв (Букша, 77).

Голи: Гіоане (15), Братков (48), Кравець (60).

Вилучений: Трубочкін (68).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер