Молодіжна першість. «Динамо» – «Чорноморець» – 3:5

Молодіжна першість. «Динамо» – «Чорноморець» – 3:5

Перший млинець вийшов глевким. Саме так можна охарактеризувати перший матч молодіжної команди «Динамо» в новому чемпіонаті. Одеський «Чорноморець» спромігся не тільки скласти серйозну конкуренцію нашій команді, але й упевнено обіграти підопічних Володимира Мунтяна з незвичним рахунком 5:3.

Причому по ходу гри динамівці програвали 1:5 і були, відверто кажучи, не схожі самі на себе. Дещо виходило тільки у Володимира Лисенка, якого було несподівано бачити у складі динамівських резервістів. НЕзважаючи на те, що нападник був близький до того, щоб підписати контракт із харківським «Металістом», керівництво клубу вирішило, що Володимир потрібен самому «Динамо», тому терміново його було внесено до списку заявлених на сезон футболістів, а в звітному матчі Лисенко відзначився двома забитими м'ячами.

Події в поєдинку розвивалися стрімко. Вже на 4-й хвилині після розіграшу штрафного м'яч до сітки хорошим ударом відправив Зубейко. Але вже через п'ять хвилин Лисенко зрівняв шанси, поціливши у правий кут воріт – 1:1. На вулиці була настільки нестерпна спека, що після закінчення двадцяти хвилин ігрового часу арбітр зупинив гру, давши можливість футболістам обох команд попити води. Те ж саме він виконав і в другому таймі. А до перерви йшла рівна гра, суперники раз по раз обмінювалися однаковими за небезпекою і гостротою голевими моментами. Спочатку Балашов з флангу м'яко навісив м'яча так, що динамівців врятувала лише поперечина, від якої круглий вилетів у поле. А потім Лисенко красиво закручував м'яча, і коли всі вже бачили його в воротах, пролетів буквально в кількох сантиметрах вище за поперечину. А до цього одесити змогли вийти вперед. Якименко пройшов всю оборону «Динамо» і точно пробив із центру штрафного майданчика – 1:2.

Перерва явно не пішла на користь господарям. Не встигла гра поновитися, як Загладько збив у власному штрафному майданчику суперника, і Балашов упевнено реалізував пенальті. Далі – більше. Через три хвилини Якименко точним ударом оформив дубль, а Владов вдало підставив ногу після навісу зі штрафного на лівому фланзі та довів рахунок до розгромного. За матчем спостерігало керівництво «Динамо» та тренерський штаб у повному складі. Можна тільки здогадуватися, про що вони думали в цей момент. Тим часом «Чорноморець» віддав ініціативу, став рідше організовувати атаки, але в той же час не підпускав динамівців до своїх воріт, грамотно діючи в обороні.

У господарів мало що виходило, але з часом, приспавши пильність зухвалих гостей, Лисенко зліва зробив навісну передачу до штрафного майданчика, і Білала, скориставшись помилкою воротаря, який не дотягнувся до м'яча, головою відправив м'яча до воріт. А за десять хвилин до фінального свистка вже сам Володимир ідеально виконав штрафний удар, поціливши у лівий нижній кут воріт – 3:5. На більше динамівців не вистачило. Тепер на тренерів і футболістів чекає детальний розбір помилок, а ми будемо сподіватися, що подібні помилки більше не повторяться.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:


- Старт вийшов невдалим. Ми маємо спокійно розібратися в тому, що сталося, що неодмінно і зробимо. Звичайно, так грати не можна. Не можу навіть сказати, що могло стати причиною такої поразки. Спека? Але суперник грав за таких же умов, плюс «Чорноморець» ще й їхав автобусом. Хочу скоріше ще раз переглянути касету і все проаналізувати. З приводу футболістів, які сьогодні не грали... Менжега пропускав гру через дискваліфікацію, Пархоменко поки не потрапляє до складу, але, судячи з того, як сьогодні зіграли деякі футболісти, можливо, я помилився, залишивши його поза заявкою. Що стосується Сокола і Прилєпова, то вони травмовані.

* * *

Володимир Лисенко, нападник «Динамо»:

- Як ви бачите, у «Металісті» я не залишився. Очевидно, президенти клубів між собою не домовилися. «Динамо» не захотіло мене відпускати, хочеться сподіватися, що на мене розраховують у першій команді.

- В тебе була розмова із Газзаєвим?

- Ні, я розмовляв з Ігорем Михайловичем Суркісом. Він сказав, що в ситуації, що склалася, мені потрібно їхати до Києва. Звичайно, я ставлю перед собою мету потрапити до першої команди. Що стосується сьогоднішньої гри, я сам не розумію, що сталося. Багатьох хлопців я взагалі вперше бачив у молодіжній команді, тому мені важко щось казати. Мені здається, ми «посипалися» ще в першому таймі, кільком футболістам потрібно ще дуже багато працювати над собою, оскільки так грати не можна, це дуже важко. Плюс, багато хлопців молоді, для них потрібен час, щоб набратися досвіду, тоді все буде гаразд.

- Як оцінюєш свою гру, ти все ж таки забив два м'ячі...

- Мені довірили капітанську пов'язку, тому я був зобов'язаний вести за собою команду і забивати. Звичайно, і молодим хлопцям щось підказував, без цього ніяк. Це тільки перший тур, гадаю, якщо кожен проаналізує свою гру, то все можна виправити. Якщо ж на те, що сталося сьогодні, просто закрити очі, надалі буде важко.

* * *

Вадим Родіна, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- На початку першого тайму, коли ми зрівняли рахунок, можна було далі вести гру. Але в цьому матчі брала участь група футболістів, які прийшли з «Динамо-2» і першої команди, тому цілеспрямовано не готувалися саме до поєдинку з «Чорноморцем». Всі були в різному функціональному стані, який далекий від оптимального, плюс позначилася незіграність. Ми припустилися дуже грубої помилки, і другий тайм пішов не за нашим сценарієм.

Після гри тренер виказав свої емоції, перш за все, він був незадоволений самовіддачею гравців. За матчем спостерігало керівництво клубу, головний тренер команди, і, вірогідно, молоді хлопці мали показати все, на що вони здатні. Але не склалося, ми програли боротьбу, тому такий і результат. Звичайно, в цьому є й заслуга суперника. В одеситів хороша, зіграна команда, яка останні два-три роки грає одним складом, тому всі один одного чудово розуміють.

Що стосується мене самого, то минулий сезон я провів в «Динамо-2», зараз поки мені сказали грати за дубль, враховуючи складну ситуацію із захисниками, яка існує в першій команді. З молодіжного складу мене в разі потреби зможуть залучати до тренувань з основною командою.

Молодіжна першість. 1 тур

«Динамо» – «Чорноморець» – 3:5 (1:2).

«Динамо»:
Загладько, Родіна, Пінчук (Сокуренко, 60), Сухоцький, Сахневич (Іванющенко, 75), Фаркаш, Макаренко (Адаменко, 50), Лисенко, Білала (Боровець, 70), Теміле, Шматоваленко (Прокипчук, 46).

«Чорноморець»: Паст, Бочкур, Бідний, Мирошник, Бобко, Владов, Гавриленко (Іванов, 82), Зубейко (Слінкін, 88), Політило (Сердюченко, 77), Якименко, Балашов (Колода, 65.

Голи: Лисенко (9, 79), Білала (68) – Зубейко (4), Якименко (35, 49), Балашов (46, з пенальті), Владов (54).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер