Молодіжна першість. «Динамо» – «Дніпро» – 3:0

Молодіжна першість. «Динамо» – «Дніпро» – 3:0

Олег Гусєв
Багато глядачів, які прийшли подивитися на матч молодіжної першості між «Динамо» і «Дніпром», не відразу зрозуміли, що потрапили на гру дублерів. У цьому змусив засумніватися склад киян, в якому на поле вийшли відразу четверо футболістів основи: Олександр Алієв, який пропускає матч перших команд через дискваліфікацію, Олег Гусєв, який відновлюється після травми, Максим Шацьких, який не має останнім часом ігровий практики, і Артем Кравець, який одужав після хвороби. Якщо додати захисника Олега Допілку й Олександра Рибку, який залишився у запасі, список «основних» вийде достатньо значним.

Не дивно, що з перших хвилин хлопці прагнули показати, з ким має справу суперник. Вже на 6-й хвилині Алієв у своєму стилі відправив м'яча до кута воріт Шеліхова зі штрафного, який було призначено трохи лівіше півкола штрафного майданчика. Такий же стандарт був призначений і наприкінці першого тайму, але після удару Саші воротар «Дніпра» зумів «витягнути» м'яча з-під поперечини. На 12-й хвилині естафету партнера прийняв Гусєв, який отримав пас на лівому фланзі і пробив – 2:0. Після цього гра трохи заспокоїлася, динамівці відійшли назад і дозволили супернику створити кілька небезпечних моментів. Карноза пробив по центру – вище воріт. Каверін виходив віч-на-віч із воротарем, але далеко відпустив м'яча. А незабаром у дніпропетровців був найреальніший шанс забити: гості заробили штрафний по центру воріт, але після прицільного удару Льопи м'яч відскочив від стійки, а динамівські захисники вибили його на кутовий. Після цього ініціативу знову прибрали до рук господарі: спочатку Кравець не зміг з близької відстані відправити м'яча до воріт, а потім Шацьких за потурання захисту «Дніпра» поцілив у воротаря, який прагнучи скоротити кут обстрілу кинувся йому в ноги.

Після перерви зменшити відставання в рахунку двічі мав можливість Карноза, але спочатку він пробив неточно, а потім з його ударом зі штрафного не без зусиль впорався Загладько. Крапку в матчі ефектним ударом на 73-й хвилині поставив Гусєв, довівши рахунок до 3:0. Під завісу зустрічі віч-на-віч із воротарем виходив Теміле, але його удар прийшовся прямо в голкіпера.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- На жаль, іноді хочеться отримати підсилення на матч із «Шахтарем», але його немає. Зате сьогодні до нас приєдналося відразу кілька футболістів першої команди. В той же час, хочеться перевірити і свої сили. Видно, що за кваліфікацією ті хлопці, які є в нашому розпорядженні, поступаються навіть футболістам другої команди. А підсилення, яке поступає з першої команди, приносить тільки користь. Хлопці, які виходять в другому таймі, відчувають себе впевненіше. Добре, що перемагаємо, але в той же час від нас має йти поповнення до першої команди. Також наше завдання полягає в тому, щоб дати можливість набрати форму й отримати ігрову практику тим гравцям, які відновлюються після травм. Наприклад, Гусєву і Кравцю. Ви бачили, сьогодні Артем трохи «загубився», це відбулося внаслідок того, що він тривалий час не грав. Йому потрібен час.

Олександр Алієв, півзахисник «Динамо»:

- Не сказав би, що мені було незвично грати за молодіжну команду. Була потрібна ігрова практика, оскільки я пропускаю матч основних складів. Зараз у команді нові молоді хлопці і трохи відчувається відсутність взаєморозуміння. Я із задоволенням взяв участь у цій грі. Якщо чесно, сам хотів попросити тренера про це, але так вирішили і без мене. «Дніпро» - хороша команда, володіє м'ячем. Щоправда, грає «без воріт», а у футболі якраз потрібно забивати. А те, що знову вдалося відзначитися зі штрафного... Можу сказати, тренування дарма не проходять.

Артем Кравець, нападник «Динамо»:

- Ми не так легко впоралися із суперником, просто так склалося, що створивши кілька вдалих моментів швидко забили два м'ячі. А потім грали на контратаках, тому і склалося враження, що в нас не було проблем. Насправді команда в них хороша. Що стосується мене, ще не готовий на 100%. Місяць довелося провести на лікарняному, але вже відчуваю себе непогано. Дуже хотілося б вийти в основному складі в найближчих матчах, але це вирішуватиме тренер.

Молодіжна першість. 17 тур

«Динамо» – «Дніпро» – 3:0 (2:0).

«Динамо»:
Загладько, Сахневич (Білала, 81), Хачеріді, Допілка, Менжега (Поліщук, 75), Пінчук, Шацьких (Теміле, 69), Алієв (Макаренко, 73), Гусєв (Кругляк, 80), Малин (Прилєпов, 55), Кравець.

«Дніпро»: Шеліхов, Климавичюс, Кобахідзе, Шахов (Берошвілі, 77), Льопа, Гришин, Розізнаний, Зайнчковський, Каверін (Турчанов, 74), Кравченко, Карноза.

Голи: Алієв (6), Гусєв (12, 73).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер