Молодіжна першість. «Динамо» – «Іллічівець» – 0:0

Молодіжна першість. «Динамо» – «Іллічівець» – 0:0

Сьогодні матчем молодіжної першості між «Динамо» і маріупольським «Іллічівцем» стартував 18-й чемпіонат України з футболу. В поєдинку першого туру кияни не змогли впоратися із дебютантом змагань і задовольнилися безрезультативною нічиєю – 0:0.

Хоча небезпечних моментів команди створило достатньо. Наприкінці першого тайму чудову можливість відзначитися втратив Верпаковскіс, який після скидки Окодуви пробив неточно. Маріупольці відразу небезпечно відповіли, але Чернін зі штрафного пробив вище воріт. Після перерви активнішими були гості. Спочатку вони примусили динамівців порушити правила в своєму штрафному майданчику, за що арбітр призначив пенальті. Але справжнім героєм цього епізоду став Кичак, який парирував удар Камдем Камдема. А потім після однієї з атак гостей м'яч влучив у поперечину! Кичак ще раз врятував свою команду після небезпечного удару Гайдаша, коли в стрибку дістав м'яча в куті воріт. В одному з моментів футболісти «Іллічівця» знову намагалися заробити пенальті, але цього разу вони домоглися лише жовтої картки за симуляцію.

Динамівці в боргу не залишилися, і наприкінці поєдинку організували справжній штурм. Спочатку Зозуля був трохи неточний, потім м'яч звалився з ноги Поліщука, і після його удару пролетів далеко від воріт. І, нарешті, чудовий шанс відзначитися втратив Окодува. Отже нульова нічия – закономірний результат поєдинку.

Відзначимо, що за цією грою спостерігало вище керівництво в особі Ігоря Суркіса і генерального директора Резо Чохонелідзе, а також тренери Володимир Мунтян, Сергій Краковський, Олег Лужний і Вінченцо Пінколіні. Цікаво, що Юрій Калітвинцев і Геннадій Литовченко також стежили за матчем з трибуни. Подивитися на гру своїх молодших товаришів зібралися й футболісти першої команди «Динамо»: Шацьких, Михалик, Рибка, Алієв, Лисенко, Ярмоленко і Кравець.

***

Артем Кичак, воротар «Динамо»:

- Сьогодні ми погано зіграли в атаці і не змогли втілити в голи хороші можливості, яких у нас було достатньо багато. Чого тільки вартий момент Окодуви наприкінці матчу, але, на жаль для нас, воротар «Іллічівця» врятував свою команду.

- Сьогодні ви грали проти команди-дебютанта, з якою, здавалося, у вас не мало виникнути проблем...

- Будь-яка команда грає проти нас, докладаючи вдвічі більше зусиль, ніж зазвичай, і прагне довести, що в Україні не тільки «Динамо» – хороша команда. Сьогодні «Іллічівець» показав, що також є пристойним клубом, який може грати на рівні з нами.

- Розкриєш секрет, як вдалося відбити пенальті?

- Просто вдалося – і все. Я реагував по удару.

***

Роман Зозуля, нападник «Динамо»:

- Ви бачили, сьогодні у нас на полі грав достатньо молодий склад. Тим паче, це була наша перша гра. Деякі хлопці вперше виступали за «дубль» і, звичайно, трохи хвилювалися. Мені це знайомо, тому я їх розумію. Але, гадаю, в майбутньому ми реабілітуємося, й обов'язково будемо вигравати.

- Очікував, що дебютант чинитиме такий опір?

- Це футбол. Тут не буває легких матчів, навіть проти найслабкішого суперника. «Іллічівець» дав нам бій, ми ж просто не змогли забити.

- Враховуючи зароблений пенальті і влучання в стійку, здалося, що в другому таймі «Іллічівець» навіть перевершував «Динамо»...

- Просто через те, що сьогодні грало багато молодих хлопців, у першому таймі ми ще боролися, а в другому трохи втомилися, внаслідок чого «підсіли».

***

Олег Допілка, захисник «Динамо»:

- Сьогодні було дуже спекотно, а по такій погоді завжди важко грати. Крім того, до нашої команди влилися молоді хлопці. Ми не те, що перший раз грали з ними разом – уперше один одного в обличчя побачили. Гадаю, їм було важко грати на такому рівні. Попереду в нас було дуже мало моментів, тому й не змогли забити. Гадаю, нічия – це закономірний результат.

- Розраховуєш допомогти першій команді в завтрашньому матчі проти «Іллічівця»?

- Напевно, ні. Я їду додому. Наскільки я знаю, заявка з 18-ти чоловік вже складена.

- А надалі Юрій Павлович на тебе розраховує?

- Я тренуюся з основним складом, а грати мене цього разу запросили за «дубль». Як буде далі, поки не знаю, подивимося.

Першість молодіжних команд. 1 тур

«Динамо» – «Іллічівець» – 0:0

«Динамо»: Кичак, Допілка, Шматоваленко (Прилєпов, 46), Адаменко, Пінчук, Дедечко, Поліщук, Федорів (Черемисин, 46), Зозуля, Верпаковскіс (Сокуренко, 46), Окодува.

На 52-й хвилині Камдем Камдем не реалізував пенальті (воротар).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер