Молодіжна першість. «Динамо» - «Іллічівець» - 1:0

Молодіжна першість. «Динамо» - «Іллічівець» - 1:0

У другому матчі поспіль молодіжній команді «Динамо» вистачило одного забитого м’яча для перемоги. Цього разу підопічні Володимира Мунтяна з мінімальним рахунком переграли «Іллічівець». На 13-й хвилині з пенальті відзначився Роланд Білала.

Поява на полі Романа Зозулі з перших хвилин додала гостроти атакам господарів. Спочатку його хорошим пасом знайшов Прокипчук, але з ударом Романа впорався воротар, а потім суперник не зміг зупинити за правилами динамівського нападника в своєму штрафному майданчику, й арбітр справедливо вказав на «позначку». Виконувати пенальті взявся Білала, і не схибив – 1:0.

Пропустивши гол, «Іллічівець» активізувався, і вже динамівцям довелося часто порушувати правила, причому в безпосередній близькості від своїх воріт. Спочатку реакцію Загладька перевірив Скоблов, але наш воротар опинився на місці, а потім небезпечній штрафний від півкола штрафного майданчика виконував Ліма Де Моура, але м’яч, торкнувшись когось із захисників, полетів на кутовий. Хвилин за десять до свистка на перерву Мандзюк чудовим пасом вивів Зозулю віч-на-віч із воротарем, але як м’яч після прицільного удару Романа не поцілив у ворота, залишилося незрозумілим.

Після перерви перевагою заволоділи гості, влаштувавши облогу воріт Загладька. Зі «стандартів» пробивав Скоблов, Чорній з лівого кута штрафного майданчика намагався поцілити у ворота, але динамівський голкіпер зреагував на його удар. Наприкінці зустрічі динамівці намагалися перехопити ініціативу в гостей – Суарес не зміг належним чином розпорядитися м’ячем у штрафному майданчику, а Шматоваленко невдало пробив головою.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Гра була дуже важкою. Ми привезли собі стільки моментів, що просто недозволенно. Вони невиправдані, і, гадаю, хлопці самі не зможуть пояснити, в чому справа. Здавалося, після розборів, які ми проводимо після кожного матчу, футболісти мають додавати й позбавлятися від помилок, на які ми вказуємо, а їх стає ще більше. Ми тільки-но говорили з хлопцями на цю тему в роздягальні, але це більше на емоціях. Від гри футболісти мають отримувати задоволення. А виходить, що перемогли, досягли результату, а відчуття залишилися не зовсім приємні.

Ми дозволили «Іллічівцю» виконати достатньо багато штрафних ударів, особливо в другому таймі. Напевно, причина в судді. Жарт! Значить, це ми неправильно грали. Але раніше в нас взагалі не було штрафних. Чому? Тому що ми не вступали в боротьбу. А зараз почали це робити, нехай із порушеннями, але вже втішно. Що стосується трьох хлопців, які брали участь у фінальному турнірі Євро-2009, – Гармаша, Петрова і Коркішка – вони розпочнуть працювати 10 серпня з першою командою, а грати будуть у нас. Гадаю, вони значно підсилять нашу команду.

Ярослав ПРОКИПЧУК, півзахисник:

- У нас багато чого не виходило, особливо в півзахисті. На установці тренер сказав тримати м’яча, але ми не завжди з цим справлялися, тому гра пішла трохи не так, як хотілося. Гадаю, коли б не пенальті, ми все одно змогли «дотиснути» суперника, якщо не в першому таймі, так у другому. Про «Іллічівець» не можу сказати нічого конкретного, оскільки бачив цих хлопців уперше. Що стосується порушень правил, судді було видніше.

Молодіжна першість. 4 тур

«Динамо» – «Іллічівець» – 1:0 (1:0).

«Динамо»:
Загладько, Мандзюк (Сахневич, 46), Родіна, Козлов, Сухоцький, Сокуренко, Макаренко (Суарес, 46), Прокипчук (Шматоваленко, 68), Білала (Стретович, 87), Зозуля (Боровець, 46), Теміле (Менжега, 88).

«Іллічівець»: Семено, Западня (Ольхович, 46), Петрович, Терехов, Григорик, Чорній, Скоблов, Лукашев, Отрок, Романов (Копачов, 80), Ліма де Моура (Кобець, 46).

Гол: Білала (13, з пенальті).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер