Молодіжна першість. «Динамо» – «Іллічівець» – 2:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Іллічівець» – 2:1

У поєдинку з маріупольцями команді Олександра Хацкевича довелося проявити характер. Пропустивши на перших хвилинах зустрічі, динамівці змогли не лише відігратися, але й здобути перемогу. Голи на свій рахунок записали Алмейда та Панфілов, а двома результативними передачами відзначився Калитвинцев.

На матч із «Іллічівцем» «Динамо» вийшло бойовим складом. Порадувала присутність в «основі» Тараса Михалика, який грав на позиції опорного півзахисника. Також отримав перший досвід виступу за «Динамо» колумбійський новачок Ескобар, який посів місце на лівому фланзі атаки. Але, незважаючи на переконливу підтримку, матч для підопічних Олександра Хацкевича почався гірше не вигадаєш. У результаті першої атаки гості вийшли вперед. Отрок, опинившись із м’ячем у штрафному майданчику трохи лівіше від центру, точно пробив низом у дальній кут – Богуш виявився безсилим. У відповідь Рибалка добре закинув м’яча до штрафного майданчика на Ескобара, але колумбієць опинився в офсайді. Та й надалі ані стандарти Калитвинцева, ані подачі Рибалка результату не давали. Довго без м’яча був Панфілов. А гості тим часом були дуже близькі до того, щоб збільшити рахунок. Спочатку зовсім трохи не вистачило Терехову, а потім Іванов спрямував м’яча лише в кількох сантиметрах над поперечиною. Здавалося, врятувати положення зможе Ескобар, якому хороший пас віддав Рибалка, і він опинився один перед воротами. Але з близької відстані Андрес влучив у воротаря. Бачачи, що атакуючі футболісти неспроможні зрівняти рахунок, ініціативу до своїх рук узяв захисник Алмейда, який добре підключився до атаки й після подачі Калитвинцева з близької відстані головою спрямував м’яча до воріт! В одній з наступних атак рятувати команду довелося вже Богушу – після удару Чорнія в правий кут Станіслав кінчиками пальців переправив м’яча на кутовий.

Другий тайм розпочався з неточного удару Калитвинцева й забійного моменту «Іллічівця»: після стрімкої атаки по центру було виконано перевід м’яча направо, де його підхопив Чорній і потужно пробив. Уболівальникам «Динамо» було час схопитися за голову, але, на щастя, м’яч поцілив у стійку. Надалі суперники обмінялися небезпечними моментами, а потім динамівці скористалися з помилки маріупольців, і Калитвинцев блискучим пасом вивів Панфілова віч-на-віч. В’ячеслав пройшов із м’ячем кілька метрів, зблизившись із воротарем, і без зусиль переграв того. Можливість відігратися була в Лубашева, але із забійної позиції він спрямував м’яча вище воріт. Останні хвилини матчу вийшли нервовими й напруженими, але динамівський захист, як і воротар, зіграли грамотно та надійно.

Олександр Хацкевич, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Головне, що ми здобули перемогу, попри те, що команда зібралася лише два дні тому. Багато хлопців були викликані до збірних свого віку, з розташування яких приїхали не в найкращому настрої. Це стосується і гравців 1993-го року, і молодіжних «збірників». Тому всі футболісти були в різному стані. «Іллічівець» непогано виглядає як у плані гри, так і в плані результату. Нам удвічі приємно перемогти сьогодні, особливо враховуючи, що впродовж гри ми програвали. Гол пропустили через чергу помилок. Мала місце і невдала гра воротаря, який виносив м’яча до центру поля. Потім хлопці не розібралися, тому сказати, що помилився хтось один, не можу.

Що стосується Михалика, потрібно бути чесним: Тарас багато пропустив, це була його перша гра. За нею видно, що йому виступати за першу команду поки зарано, все ж таки, ігровий тонус втрачено. Втім, це вирішувати тренерам «основи». Було доцільніше використати Тараса на позиції опорного півзахисника, адже, в разі помилки в середині поля, захисники його могли підстрахувати. Саме тому ми висунули його глибше, погодивши це з Юрієм Сьоміним. А ось скільки матчів Михалик проведе за дубль, буде залежати від нього самого й того, як він виглядати в іграх.

По Ескобару. Лише сьогодні ми його вперше побачили у грі, оскільки він тренується не з нами, а з першою командою. Зрозуміло, що йому важко, адже, за його словами, в нас більш контактний футбол, ніж у Колумбії. Плюс, він поки не знає мову. Загалом, чинників багато. Але в будь-якому випадку видно, що колумбієць добре працює на швидкості, налаштований на атаку. Йому також потрібно вчитися грати в обороні. Мав голевий момент, але не забив. Утім, у нього ще є час, і дай Боже, щоб він допомагав нашим хлопцям.

В’ячеслав Панфілов, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Гадаю, ми виконали установку тренера, тому й досягли необхідного результату. Намагалися грати й на Ескобара, це була його перша гра, ймовірно, йому ще важко. Пропущений м’яч нас «розбудив», потрібно було атакувати. У суперника також були перспективні моменти, але свої шанси ми реалізували краще. Ми знали, що буде важко, адже «Іллічівець» йде на другому місці в турнірній таблиці. Довелося проявляти характер. Гадаю, кожен зіграв добре і проявив свої бійцівські якості. Завдяки цьому й виграли. Сьогодні дві голеві передачі віддав Калитвинцев – він такий футболіст, який може і пас хороший віддати, і сам пробити по воротах. Коли я забивав, бачив, що передача йшла на Хльобаса, який був в офсайді. Дмитро м’яча пропускав, а я в цей час набрав швидкість. Бачив перед собою лише ворота й голкіпера, вдарив і забив. Про те, щоб не влучити у воротаря, навіть не думав, адже з такими думками точно не забив би. Нападник має бути завжди впевнений у собі. Буду намагатися відзначатися у воротах суперника й надалі, така робота форварда.

Молодіжна першість. 9-й тур

«Динамо» – «Іллічівець» – 2:1 (1:1)

«Динамо»:
Богуш, Алмейда, Парцванія (Трубочкін, 78), Братков, Чорноморець, Михалик (Боровик, 88), Буяльский, Калитвинцев, Рибалка (Хльобас, 46), Ескобар (Савченко, 55), Панфілов (Єфремов, 90).

«Іллічівець»:
Семено, Чорній (Коровиков, 79), Микицей, Западня, Іванов, Насибулін (Лучик, 83), Ключик, Терехов (Лубашев, 46), Скоблов (Мишньов, 69), Кіча, Отрок.

Голи: Алмейда (35), Панфілов (66) – Отрок (4).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер