Молодіжна першість. «Динамо» – «Карпати» – 0:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Карпати» – 0:1

Після 12-ти турів «Карпати» і «Динамо» опинилися поруч у турнірній таблиці. Але в разі перемоги господарі мали всі шанси піднятися відразу на кілька позицій. Стосунки команд складаються неоднозначно – в попередньому сезоні динамівці перемогли вдома і зазнали поразки в гостях. Але незмінно забивали на перших хвилинах матчу. Передумов для цього в сьогоднішньому поєдинку було небагато. Гості були помітно старші й досвідченіші за наших хлопців, і з перших хвилин прогнозовано спробували заволодіти ініціативою і організувати тиск на ворота динамівців, які з новою стрижкою захищав Бойка. Одного разу нашій команді відверто пощастило, коли Тістик на правому фланзі отримав хороший пас зліва. Трибуни затамували подих, але м'яч пройшов над поперечиною. Гості спробували вирівняти гру, але їх старання розіграти м'яча поблизу чужого штрафного майданчика не мали успіху. А кілька кутових не несли жодної загрози для воріт Мисака. Трохи краще динамівцям вдавалися штрафні. Одного разу Долгий, який виконував усі стандарти, непогано навісив до штрафного майданчика прямо на голову Акубардії, але Бадрі трохи схибив. А ось гості розпорядилися своїми кутовими значно перспективніше. Після першого з них Бойко лише кінчиками пальців перевів м'яча за лицьову лінію, нейтралізувавши прицільний удар Тарасенка. А ось другий «стандарт» призвів до гола – незважаючи на спроби Буяльського врятувати ситуацію, Гурський все ж таки домігся бажаного - 0:1.

Після перерви ще один м'яч побував у сітці динамівців, але, на щастя, боковий арбітр зафіксував положення поза грою. У відповідь хороший прохід вдався Бельгазуані, але знову трохи неточно. До середини тайму львів'яни трохи заспокоїлися. Скориставшись моментом, динамівці створили кілька небезпечних моментів, але з розряду перспективних до розряду реалізованих вони так і не перейшли. Біля протилежних же воріт захисники мужньо кидалися під удари, а іноді рятував і випадок. Під кінець матчу команди не особливо намагалися щось змінити. М'яч розігрувався в центрі поля, а усі думки були зосереджені на захисті своїх воріт. Лише на останній хвилині львів'яни провели ефектну контратаку, в завершальній стадії якої віч-на-віч із воротарем вийшов Гордійчук, але відкотив м'яча Мартинюку. Той приклався від щирого серця, але поцілив у стійку! А за секунду Сворак із метра головою спрямував м'яча в руки Бойку. На тому й закінчили.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Мені б хотілося міняти наших хлопців через кожні 30 хвилин. Вони дуже втомлюються. Плюс суперники були значно старші, а в цьому віці різниця у три роки дуже відчувається. Будь-який організм може не витримати. Але давайте потерпимо і подивимося, що буде за півроку. Хлопці трохи зміцніють, обіграються в молодіжній першості, тоді й поговоримо. Сьогодні нам дуже допоміг Андре. Йому також треба адаптуватися, він молодий, його викликають до збірної з надією на перспективу. Що стосується Теміле, активність він проявляє в кожній грі, але якби він ще зі своєю високою швидкістю і величезним бажанням ще й пас своєчасно віддавав, йому би взагалі ціни не було. Мене цікавить коефіцієнт корисної дії.

* * *

Максим ЛАПУШЕНКО, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- У першому таймі гра в нас зовсім не йшла. Після перерви додали, стали грати краще. У роздягальні була серйозна чоловіча розмова. У нас нічого не виходило, нас атакували. Можливо, одна з причин такої гри – наша низька витривалість. Якщо в «Карпатах» наймолодший гравець 1990-го року народження, то в нас – 1993-го. А три роки різниці – це істотно. Молодь намагається в пас грати, а ті, хто старший, Бельгазуані, Теміле, Андре, намагаються брати відповідальність на себе. Як результат – багато чого не виходить.

- За якою схемою грало «Динамо»?

- 4-5-1. Із одним форвардом, щоб більше гравців було в центрі, намагалися більше комбінувати. Ми вже давно за такою схемою граємо. Минулого року виходило краще. На жаль, сьогодні нічого не склалося. Наприкінці намагалися забити, пішли в атаку, але могли і пропустити.

* * *

Антон БРАТКОВ, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні ми старалися, створили багато хороших моментів. Але в «Карпат» команда набагато потужніша, досвідченіша, старша. Якщо ми їм у чомусь поступалися, так це в техніці і майстерності. А ось у бажанні і бійцівських якостях навіть перевершували! У перерві тренер казав, щоб лінія захисту грала вперед, підключали фланги і після флангових передач замикали атаки ударами. На жаль, не все сказане ми змогли перенести на поле. У другому таймі мені робили меддопомогу – коли вибивав м'яча, суперник зачепив ногу. А в мене там операція була, тому виникли больові відчуття. Добре, що все обійшлося.

Молодіжна першість. 13 тур

«Динамо» – «Карпати» – 0:1 (0:1).

«Динамо»:
Бойко, Балан (Трубочкін, 46), Акубардія, Братков, Лапушенко, Бельгазуані (Фароян, 84), Боровик (Єфремов, 46), Теміле, Долгий (Котляр, 77), Буяльський, Андре (Швидкий, 46).

«Карпати»: Мисак, Гірський, Гурський, Тарасенко, Сагайдак, Мартинюк, Тістик, Г.Баранець (Б.Баранець, 46), Гордійчук, Гудима, Кополовець (Сворак, 65).

Гол: Гурський (42).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер