Молодіжна першість. «Динамо» - «Карпати» - 1:0

Матч між молодіжним складом «Динамо» і лідером першості, львівськими «Карпатами», розпочався в доволі швидкому темпі. Господарі поля зробили ставку на швидкий гол і не помилилися – вже на 6-й хвилині фірмовим ударом зі штрафного відзначився Олександр Алієв. Незважаючи на швидко здобуту перевагу, динамівці продовжили активно діяти на половині поля суперника. Особливо зіграним був тандем Алієв-Кравченко-Сахневич, які раз по раз відбирали м’яч у суперника і створювали величезну кількість голевих моментів. Так, після подачі партнерів отримав можливість відзначитися Коркішко, але пробив вище воріт.

Сергій Кравченко в цьому матчі в черговий раз продемонстрував свій універсалізм. Покликаний грати в півзахисті, він встигав приймати паси й атакувати суперника, завдаючи у бік воріт Мартищука удар за ударом. Вже наприкінці першого тайму гольову можливість знову втратив Коркішко. Отримавши пас із центру поля, Діма вийшов на ударну позицію, але під час удару м’яч зісковзнув із ноги і пролетів у кількох сантиметрах від воріт. Удару у відповідь завдав Габовда, але м’яч був блокований голкіпером. Це надзвичайно розсердило «Карпати», які відчайдушно намагалися зрівняти рахунок до закінчення тайму. Найбільша небезпека для динамівців упродовж всієї гри виходила саме від Габовди, який діяв у нападі активніше за інших. Утім, динамівський воротар не здригнувся і зберіг свої ворота «сухими». Завершальним же акордом першої половини гри можна вважати штрафний, який заробив Алієв і сам його виконав, але після потужного удару м’яч пролетів над поперечиною.

Необхідно відзначити і динамівський захист. Логінов, Пінчук і Козлов хаотично пересувалися своєю половиною поля, обігруючи і блокуючи удари суперників, тоді як на іншій половині поля чергові моменти подвоїти рахунок втрачають Алієв і Коркішко. Хвилювання на полі посилювалося, що відчутно позначилося на грі команд – зокрема, було більше грубих підкатів і неточних передач. Основні сили господарі спрямували на захист, і багато чого залежало від гри воротаря Загладька, який, утім, чудово виконував своє завдання.

У завершальній частині матчу «Динамо» перейшло на половину поля суперника, в надії все ж таки забити другий м’яч. Коркішко пройшов по лівому флангу і завдав удару – повз ворота, Сахневич пробив прямо в руки Мартищуку, який вийшов із воріт, Кравченко пробив вище воріт. «Карпати» організували штурм воріт «Динамо» за кілька хвилин до фінального свистка, але зламати захист киян цього дня їм не вдалося.

Володимир Мунтян, старший тренер київського «Динамо»:

- Сьогоднішня перемога далася вам легко?


- За турнірними показниками «Карпати» йшли без поразок. Видно, що команда достатньо добре організована, є непогані виконавці. Деяких з них я знаю ще по роботі в молодіжній збірній. Це була хороша гра за всіма показниками, яка залишила приємне враження. Результатом, звичайно, я дуже задоволений. Але, на жаль, у нас було багато невикористаних моментів. А так у цілому гра вдалася.

- Дуже багато нереалізованих моментів було сьогодні в Коркішка...

- Головне, що ці моменти є. Тепер будемо працювати над їхньою реалізацією.

* * *

Андрій Сахневич, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні ми грали проти лідера турнірної таблиці. Наскільки я знаю, у «Карпат» 11 перемог поспіль, при цьому вони дуже мало пропустили. Ми же хотіли довести, що самі гідні бути на першому місці. Попереду ще кілька ігор першого кола і весь другий, тому будемо прагнути в результаті фінішувати саме на місці «Карпат». Сьогодні була присутня напруга з першої до останньої хвилини. Якби ми реалізували хоча б кілька моментів із тих, які створили Кравченко чи Коркішко в першому таймі, наприкінці обстановка на полі була б спокійніша. Але навіть незважаючи на те, що не склалося забити, все одно ми зіграли добре, всі викладалися, боролися і старалися. На полі була команда.

* * *

Євген Макаренко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- «Карпати» на даний момент ідуть на першому місці в турнірній таблиці, команда дуже хороша як у захисті, так і в атаці. Львів’яни пропустили лише шість м’ячів, а забили 33 – це чудовий показник. Добре, що сьогодні вдалося забити нашим хлопцям із першої команди, після чого стало грати трохи легше. Згодом у нас була ще багато моментів, але, напевно, хлопці дуже сильно хотіли проявити себе, здобути перемогу й перехвилювалися. Коли я виходив на заміну, відчувалася знервованість, і не завжди все виходило. Входити до гри мені було непросто, адже я знав, що потрібно як забивати ще, так і захищатися. Але все ж таки, ми обіграли лідера, і тренер залишився дуже задоволений. Щоправда, зізнався нам, що також перенервував.

Молодіжна першість. 12 тур

«Динамо» – «Карпати» – 1:0 (1:0).

«Динамо»: Загладько, Сахневич (Іванющенко, 90+2), Козлов, Логінов, Менжега (Сокуренко, 77), Пінчук, Кравченко, Алієв, Коркішко (Макаренко, 74), Есеола (Прокипчук, 46), Білала.

«Карпати»: Мартищук, Гірський, Гурський, Тарасенко, Сагайдак, Куцяба, Гурулі, Мартинюк, Габовда, Гордійчук, Бідловський (Тістик, 78).

Гол: Алієв (6).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер