Молодіжна першість. «Динамо» – «Карпати» – 4:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Карпати» – 4:1

Здобувши в минулому турі перемогу в Донецьку, команда Олександра Хацкевича продовжила хорошу традицію вдома. Для успіху в матчі з «Карпатами» нашій команді довелося добре попрацювати. Пропустивши першими, потім динамівці відзначилися чотири рази. М’ячі на свій рахунок записали Рибалка (тричі) та Кравець.

Цього разу молодим динамівцям допомагали гравці першої команди Богуш, Корреа та Кравець. Дебютного удару по воротах суперника завдали господарі: Рибалка добре пройшов лівим флангом, віддав лівіше на Чорноморця, навіс якого несильним ударом замкнув Калитвинцев. Надалі динамівці продовжували нагнітати обстановку біля воріт гостей: ще один момент був у Калитвинцева, але під м’яч кинувся захисник, здалеку небезпечно пробив Боровик, воротар зреагував. А незабаром Кравець блискуче обіграв захисника на правому фланзі й із гострого кута потужно пробив по воротях – трохи неточно.

«Карпати» хоч і рідко підходили до воріт Богуша, але влучно. Один із нечастих виходів завершився навісом із правого флангу до штрафного майданчика і влучним ударом Гурулі в ближній кут. У відповідь динамівці створили безліч моментів, але всі без успішного завершення. Здалося, успіх остаточно відвернувся від нашої команди. Шанс забити мав навіть захисник Парцванія, але воротар впорався з його ударом.

Переломним став другий тайм. Спочатку активний Рибалка замкнув подачу Корреа, «розстрілявши» Данковича. Знову не щастило Кравцю, коли воротар якимось дивом спромігся зреагувати на удар Артема, лише кінчиками пальців діставши м’яча з-під поперечини. Завдання для нашої команди трохи полегшилося після вилучення Пучковського за неетичну поведінку. Кравець все ж таки домігся свого: після подачі Калитвинцева Артем влучно пробив повз воротаря з меж штрафного майданчика! У час, що залишився, почалася справжня феєрія у виконанні господарів: міг відзначитися Корреа, відзначити свій дебют забитим м’ячем Хльобас... Але більше за інших пощастило Рибалці: спочатку Сергій вийшов віч-на-віч із воротарем, не залишивши тому шансів, оформивши дубль. А за кілька хвилин, обігравши захисника, півзахисник ще раз спрямував м’яча до сітки воріт!

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:


- Ми могли спокійно забити п’ять м’ячів у першому таймі й після перерви просто отримувати задоволення від гри. Намагалися забути нереалізовані моменти, а в другому таймі окрім чотирьох забитих м’ячів могли відзначитися ще разів вісім. Я сказав хлопцям, що це результат не невдачі, а розхлябаності. В одного лише Кравця було безліч моментів. Важко собі уявити, чому м’яч не опинився у воротах, коли Артем бив із двох метрів по центру. Послаблення можна зробити лише на те, що в нього давно не було ігрової практики. Але у футболіста, який претендує на місце в основному складі й який є кандидатом до національної збірної, має бути якийсь рівень. Це залежить від його налаштованості й концентрації.

На початку другого тайму ми програвали. «Карпати» стали грати від оборони, тому не було сенсу тримати на полі четвертого захисника. Ми вирішили зіграти у три бека, гадаю, це і принесло результат. Зараз «Карпати» переживають такий же період, як і ми минулого року, коли до команди прийшли хлопці 1993-го року народження. Ми вже граємо з позиції сили, а в них досвіду ще немає. Рибалка реалізував свої моменти за рахунок того, що він більш грамотний та сильний футболіст. Що стосується Савченка, планувався його вихід в основному складі, але сьогодні ми дізналися, що буде грати Корреа. Ми маємо давати ігровий час футболістам першої команди. Довелося обирати між Боровиком та Савченком. Олексій не грав тільки через те, що грав Корреа.

Сергій РИБАЛКА, півзахисник «Динамо»:

- У нас сьогодні було безліч моментів – і в мене, і в Кравца, плюс багато прострілів. Долю матчу можна було вирішувати ще в першому таймі, але замість цього ми пропустили безглуздий гол. Цей момент був єдиним у «Карпат» у першому таймі. У перерві тренер сказав, що потрібно «виривати» перемогу, діючи більш холоднокровно. В результаті ми забили чотири м’ячі й довели гру до перемоги. Коли програвали 0:1, замінили одного захисника на нападника. Стало легше, адже попереду було більше гравців. Звичайно, допомогло й вилучення. Суперник повністю відійшов назад, ми володіли перевагою. Сьогодні я забив свій перший хет-трик. Імовірно, подібне траплялося в дитячо-юнацькій школі, але я цього вже не пам’ятаю. Незалежно від того, як забивалися м’ячі, всі вони дуже для мене важливі та приємні. Нещодавно батьки, які сьогодні були присутніми на грі, відзначали День народження. Тому всі мої голи для них.

Молодіжна першість. 5-й тур

«Динамо» – «Карпати» – 4:1 (0:1).

«Динамо»:
Богуш (Тимофеєв, 46), Балан (Хльобас, 60), Парцванія, Трубочкін, Чорноморець, Буяльський, Боровик, Корреа (Ол.Савченко, 88), Калитвинцев (Раджабов, 90+1), Рибалка, Кравець (Панфілов, 86).

«Карпати»: Данкович, Анд.Савченко (Вільчинський, 39), Подоляк (Страшкевич, 60), Токар, Гірський, Чачуа, Озарків, Гордійчук (Семчук, 46), Тістик, Гурулі (Ботвинник, 64), Пучковський.

Голи: Рибалка (62, 88, 90+3), Кравець (68) – Гурулі (26).

Вилучений: Пучковський (65).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер