Молодіжна першість. «Динамо» – «Кривбас» – 0:0

Молодіжна першість. «Динамо» – «Кривбас» – 0:0

У перший день квітня до Києва прийшла справжня весна, а молодіжна команда «Динамо» не змогла переграти «Кривбас» з Кривого Рогу. Незважаючи на відчутну перевагу, створені моменти біля воріт гостей та поповнення в особі кількох гравців основного складу, фінальний свисток арбітра зафіксував безголеву нічию.

Цього разу команді Хацкевича в захисті допомагав Гіоане, в півзахисті Рибалка, а в атакуючій лінії Маграо й Алієв. У «Кривбаса» головною дійовою особою був орендований у «Динамо» Кирило Петров. Відповідно до контракту, він не міг грати проти «Динамо» за основний склад, а ось дозвіл вийти на поле в поєдинку резервістів отримав.

Трохи незвично було бачити в атаці Маграо. Зі своїми атакуючими обов’язками на лівому фланзі бразилець справлявся не завжди. Можна відзначити хіба що удар у рамку воріт, щоправда, несильний. Ще одного разу Жерсон протягнув м’яча до штрафного майданчика, але пробив у зовнішній бік сітки. На протилежному фланзі мав креативити Алієв, але й до нього знайшлися претензії у тренерського штабу. А продемонструвати свій фірмовий удар зі штрафного в Олександра можливостей майже не було. А ось гості «огризалися» не на жарт. Після ударів Ольховского й Куценка у гру довелося вступати Ковалю.

Після перерви і кількох замін «Кривбас» активізувався. Кількома непоганими проходами флангом відзначився колишній динамівець Лещенко. Непоганий момент загубив Місько, який замість удару почав обігрувати двох захисників. Але ці моменти блякнули на тлі атак динамівців. Як із «забійної» позиції не забив Раджабов, залишилося загадкою для багатьох. Хорошу можливість втратив Бельгазуані, схибивши з кількох метрів. Намагався схитрувати Буяльський, впавши у штрафному майданчику і сподіваючись на пенальті, але арбітр його намір розгадав і показав півзахиснику жовту картку. Словом, нульова нічия стала справедливим підсумком матчу.

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Гра – нуль, і на табло нуль. Із таким ставленням результату не досягнеш. Очевидно, футболісти почали дивитися до турнірної таблиці, гадали, якщо суперник перебуває на останньому місці, його можна переграти однією ногою. Хоча вчора ми показували їм гру «Кривбасу» з «Металістом», що йде на другому місці, в якій криворожани виглядали краще. На жаль, молодші хлопці гадають, що за них все будуть робити старші. До них, до речі, претензії також є, за винятком хіба що Коваля. Тому ми й провели заміни. Хоча хлопці з першої команди за домовленістю з Юрієм Сьоміним мали грати весь матч. Але тренер, подивившись перший тайм, надав мені право вирішувати, оскільки так грати не можна. З таким ставленням краще взагалі не виходити на поле. До перерви на полі не було жодної з команд.

Після першого тайму у нас була перевага, хороший момент у Раджабова. Такі шанси нападник має реалізовувати. Те ж саме можу сказати і про момент у Бельгазуані. Майстерності у нього достатньо, на тренуваннях виглядає добре, але у грі, можливо, бракує успіху. Що стосується Буяльського, звичайно, таким хитрощам ми не навчаємо. Причому Віталій уже переграв суперника, йому потрібно було йти до кінця, він був би першим на м’ячі, але суддя був поруч і все розкусив. У футболі теж має бути хитрість, за це ми не караємо, але карають судді. У другому таймі Буяльський змістився на лівий фланг, оскільки Маграо в першому таймі там не було взагалі. Віталій уміє зіграти й у середині, і на фланзі, тому певна активність з’явилася. Цього ми вимагали й у першому таймі. Сьогоднішню гру можна занести до активу лише Буяльському.

Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Наша команда виглядала втомленою. У першому таймі в нас узагалі нічого не складалося, а в другому бракувало реалізації. Потрібно було забивати в тих двох моментах, які в нас були. В той же час могли й самі пропустити. Команда суперників була на два-три роки дорослішою, але це не знімає з нас поставлених завдань. Після перерви зіграли трохи краще, виконали установку тренера. Мені Олександр Миколайович сказав грати ліворуч, тримати ширину, чого не було в першому таймі, коли нам важко давався прохід флангом. Із приводу падіння у штрафному майданчику «Кривбасу»: зізнаюся – хитрував, пенальті там не було, за що цілком заслужено отримав жовту картку. Наприкінці матчу почала хапати судома, зараз відпустила, вже все гаразд. Після гри в роздягальні всі хлопці трохи отримали від тренера. Бдемо працювати надалі.

Максим АДАМЕНКО, півзахисник молодіжної команди «Кривбасу»:


- Сьогодні перед нами стояло завдання зіграти як мінімум внічию, показати хорошу гру. На полі боролися до кінця. Словом, результатом залишилися задоволеними. У першому таймі в нас, як і в «Динамо», вийшли на поле четверо футболістів основного складу. А після перерви за обидві команди грала молодь. Поєдинок вийшов рівним, спочатку в нас моментів було навіть більше. Якби арбітр поставив пенальті, «вбив» би нас відразу. Я навіть йому подякував, тому що в матчі з «Шахтарем» цей же суддя у схожій ситуації вказав на 11 метрів. Цього разу він усе бачив. Будемо старатися, працювати надалі. Головне, щоб перша команда залишилася у Прем’єр-лізі.

Молодіжна першість. 23-й тур

«Динамо» – «Кривбас» – 0:0.

«Динамо»:
Коваль (Тимофеєв, 46), Балан, Акубардія (Гарбар, 52), Братков, Гіоане, Буяльський, Боровик, Алієв (Савченко, 60), Рибалка (Єфремов, 75), Маграо (Бельгазуані, 46), Раджабов (Швидкий, 60).

«Кривбас»: Антоненко, Мирошниченко, Соседко, Петров (М.Адаменко, 46), Білик, Рожок (Клушин, 46), Сахно (Сухоруков, 84), Кіцута (Дяків, 46), Лещенко, Ольховський (Самборський, 70), Куценко (Місько, 46).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер