Молодіжна першість. «Динамо» – «Кривбас» – 1:0

Після зимової перерви футбол повернувся до Кончі-Заспи. Поєдинок молодіжних команд пройшов на штучному газоні, смарагдове покриття якого яскраво контрастувало із сусідніми засніженими полями. Перший матч весняної частини чемпіонату не викликав великого інтересу серед уболівальників. Подивитися на гру зібралися, в основному, резервісти «Динамо-2», юні футболісти ДЮФШ «Динамо» і співробітники різних служб клубу. У першому таймі вони не побачили жодного небезпечного моменту. Команди переважно вели боротьбу в центрі поля, до ударів по воротах справа доходила рідко.

Перша спроба відзначитися була за гравцями «Кривбаса». Сахно пробив низом, але м’яч прокотився повз воріт. У відповідь здалека вдарив Гармаш - удар вийшов несильним і воротар забрав м’яча. Був момент в Осадчего, але після його удару головою м’яч розминувся із воротами. Ближче до завершення тайму невелике сум’яття виникло у штрафному майданчику «Динамо», але жодної переваги з цього гості витягнути не змогли.

Після перерви гра помітно загострилася. Вже на 49-й хвилині на красивий дальній удар вирішився Макаренко і не помилився – м’яч влетів точно в «дев’ятку». 1:0! Пысля цього гра пішла на зустрічних курсах. Кілька разів доводилося вступати у гру Кичаку, а протилежним воротам раз по раз загрожували Осадчий і Макаренко. Також непогана можливість з’явилася в Миська, який «розстрілював» динамівські воротаря з кількох метрів. Артем зіграв по-молодецьки, встигнувши викинути руки вгору і зреагувати на удар. А за кілька хвилин пролунав фінальний свисток арбітра, який сповістив про те, що молодіжна команда «Динамо» здобула першу цього року перемогу.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Після гри настрій хороший, я задоволений результатом. Перемога є перемога, хоч і мінімальна. А ось грою задоволений не повністю. Напевно, дав про себе знати перехід із теплого клімату, чудових умов і натуральних полів Кіпру на штучний газон. Незважаючи на те, що до матчу ми чотири дні тренувалися в Києві, у діях хлопців відчувалася якась напруга. Я їх попереджав, що перша весняна гра буде непростою. Адже на цьому етапі всі команди функціонально готові однаково. Сил багато, тому часто хлопці грають брутально, а це заважає. Помилки у футболі були, є й будуть. Ми володіли м’ячем, територіальною перевагою, але моментів, як таких, не створювали. Потрібно було підсилювати атаку, тому в другому таймі вийшов молодий Панфілов. У цілому, грою молоді залишився задоволений як на зборах, так і в контрольних матчах. Отже потихеньку їх будемо підтягувати до основного складу, навчати правильно грати у футбол.

Євген Макаренко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- У нас були хороші тренувальні збори, і хоча на Кіпрі провели достатньо багато контрольних матчів, перша офіційна гра все одно вийшла важкою. Коли виходили на розминку, було прохолодно. Звичайно, на Кіпрі працювати було набагато тепліше і приємніше. Будь-який суперник хоче приїхати до Києва й обіграти «Динамо». У першому таймі відчувався невеликий сумбур, всі сумували за грою, тому на полі переважали емоції й боротьба. Пощастило, що забили на початку другого тайму й у результаті виграли. Тренери казали, що за такої погоди потрібно більше бити по воротах, оскільки вся команда суперника відсиджувалася в обороні і пройти через центр було практично неможливо. Тому я вирішився на удар. Не розраховував, що гол буде таким красивим. Можна сказати, це сталося випадково, адже раніше подібне мене не вдавалося.

Молодіжна першість. 18 тур

«Динамо» – «Крівбасс» – 1:0 (0:0).

«Динамо» (молодіжний склад):
Кичак, Шматоваленко, Логінов, Козлов, Менжега (Пінчук, 67), Сокуренко (Долгий, 79), Гармаш, Макаренко (Фароян, 88), Стретович (Панфілов, 60), Щедрий (Лапушенко, 79), Осадчий (Єфремов, 71).

Гол: Макаренко (49).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер