Молодіжна першість. «Динамо» – «Кривбас» – 1:0

Молодіжна першість. «Динамо» – «Кривбас» – 1:0

Гра у молодіжного складу налагодилася. В останніх трьох матчах підопічні Олександра Хацкевича здобули дві перемоги та одного разу зіграли внічию. Вдалу серію команда продовжила й у домашньому матчі з «Кривбасом». Завдяки голу Буяльського в другому таймі наша команда святкувала перемогу.

Цікаво, що місце у воротах гостей зайняв Денис Бойко, динамівець, який виступає за криворіжців на правах оренди. Як і його опонент Максим Коваль, він також був у жовтій формі, тому динамівці цілком могли переплутати, які ворота атакувати.

Перший небезпечний удар записав на свій рахунок Савченко, але неточно. Криворіжці відповіли ще гостріше: після навісу з правого флангу Стретович головою спрямував м’яча в поперечину! У динамівців Панфілов після проходу Буяльського непогано пробив, але Бойко м’яча забрав. В цілому, ініціативою більше володіли господарі, гості ж намагалися організовувати швидкі контратаки та загрожувати воротам Коваля зі «стандартів».

Другий тайм динамівці почали агресивніше. Добре по центру пройшов Єфремов та вдарив із-за меж штрафного майданчика прямо в руки Бойку. А вже наступна атака динамівців стала результативною: Чорноморець блискуче пройшов по лівому флангу, віддав пас на Савченка, який спрямував м’яча в поперечину. Добре, що біля правої стійки Буяльський підправив його в сітку воріт! Гості кинулися відіграватися. Тимофеєв забрав м’'яча після удару зі штрафного Куценка, а коли наш воротар невпевнено зіграв на виході, Буяльський вчасно його підстрахував. У відповідь Хльобас заробив дуже перспективний штрафний у двадцяти метрах від воріт. Боровик бив обвідним ударом, здавалося, напевно, але Бойко накрив м’яча в дальньому куті.

У час, що залишився, криворіжці спробували вирвати перемогу, зокрема, найреальніша можливість для цього була у Стретовича, але м’яч після його удару головою пролетів трохи вище поперечини. На останній кутовий навіть Бойко побіг до динамівського штрафного майданчика і ледь не дістався до м’яча, але наші захисники зіграли надійно. Воротар гостей не квапився повертатися, наша команда організувала швидку контратаку, але Раджабов пробив несильно й на лінії воріт м’яча зміг зупинити захисник. Утім, одного м’яча вистачило динамівцям для підсумкової перемоги.

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Коли ми подивилися стартовий протокол, подумали, що «Кривбас» переплутав день матчу основних складів та молодіжних. Найголовніше, що мої хлопці вийшли грати у футбол проти суперників, які вже виступали у Прем’єр-лізі. Для них це важливий досвід. У цьому нічого страшного немає – грати можна з усіма. Ми діяли організовано. Не було сенсу розкриватися, граючи з досвідченішою командою, до того ж останні два дні ми працювали не в повному складі – частина наших хлопців перебували у збірній. Головне, що зіграли на результат.

Сьогодні в основному складі вийшов Єфремов, оскільки він добре виглядав на останніх тренуваннях. Плюс, повторюся, багато хлопців були у збірній, до того ж захворів Влад Калитвинцев, який грав на цій позиції. Достатньо добре виглядає і Хльобас. Він чіпляється, зберігає м’ячі. Дмитро по-хорошому злий нападник і витримує всі 90 хвилин на полі. Молодець.

Також у грі з «Кривбасом» дебютував Лухтанов – хлопець 1995 року народження, гадаю, мандраж у нього був присутнім. Головне, що в нього є сили й розуміння того, що від нього потрібно.

Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:


- Ми строго зіграли в обороні – таким було наше завдання на матч. Знали, що моменти будуть, один із яких ми й реалізували. Могли ще в першому таймі забити два-три м’ячі, і спокійно догравати. Але не склалося, відзначилися лише після перерви, і потім побудували гру від оборони й досягли результату. В моменті з голом Савченко пробив із кута штрафного майданчика в поперечину, а я закрив дальню стійку – прийняв і забив м’яча у ворота. Я би не сказав, що було складно грати проти старших суперників, важко було лише в першому таймі через спеку. Я вийшов на поле з капітанською пов’язкою, тому відчував додаткові зобов’язання й відповідальність за команду.

Сьогодні добре зіграли молоді хлопці – Хльобас та Лухтанов. Дмитро, який вийшов в основі, добре допоміг попереду й чіплявся за м’яч. В’ячеслав же – номінальний центральний захисник, але в цьому матчі його випустили на позицію опорного півзахисника для підсилення атаки.

Молодіжна першість. 7-й тур

«Динамо» –
«Кривбас» – 1:0 (0:0).

«Динамо»: Коваль (Тимофеєв, 46), Трубочкін, Парцванія, Братков, Чорноморець, Савченко, Боровик (Акубардія, 86), Буяльський (Лухтанов, 75), Єфремов (Цибульник, 62), Хльобас, Панфілов (Раджабов, 46).

«Кривбас»: Бойко, Мирошниченко, Жданов (Гошкодеря, 46), Логінов, Адаменко, Соседко (Ланчава, 68), Кіцута (Куценко, 46), Петров (Васильєв, 46), Арвеладзе, Стретович, Клушин (Ляшенко, 58).

Гол: Буяльський (55).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер