Молодіжна першість. «Динамо» - «Кривбас» - 5:1

Молодіжна першість. «Динамо» - «Кривбас» - 5:1
Роман Зозуля

У черговому турі чемпіонату України серед молодіжних команд «Динамо» знову обіграло суперника з великим рахунком. Навіть за відсутності старшого тренера динамівці не залишили шансів «Кривбасу» - 5:1. Водоспад голів розпочався вже на 13-й хвилині. Зозуля з лівого флангу віддав чудовий пас на Ярмоленко, і Андрій прицільно пробив по воротах Лесько. Незабаром збільшувати рахунок мав Чернат, але його «гарматний» удар з пасу Саблича прийшовся прямо в поперечину. А на 33-й хвилині Саблич уже сам розстрілював ворота суперника зблизька. Лесько кинувся за м'ячем, але той прослизнув під ним і прошмигнув у сітку. А впевнений результат наприкінці першого тайму забезпечив Зозуля, якому асистував Ярмоленко – 3:0.

Після перерви і низки замін «Кривбас» зміг відіграти один м'яч. За грубу гру проти суперника арбітр призначив штрафний удар прямо по центру півкола перед штрафним майданчиком динамівців. Гравець із символічним прізвищем Прокурор точно відправив м'яча до того кута, який захищав Рибка. Але ця невдача анітрохи не збентежила господарів. Менше ніж за 10 хвилин арбітр зафіксував небезпечну гру в штрафному майданчику гостей уже проти нашого футболіста – Зозулі. Пенальті чітко виконав сам потерпілий, розвівши м'яч і воротаря по різних кутах. А за десять хвилин до фінального свистка Роман оформив хет-трик, вдало замкнувши подачу Макаренко з кутового.

Сергій Процюк (асистент тренера молодіжного складу «Динамо»):

- Гадаю, рахунок сьогодні по грі. У нашому складі вийшли досвідчені хлопці: Саблич, Ярмоленко, Зозуля, які стукаються до основної команди. Природно, у них є мотивація, вони стараються, прогресують. Вважаю, сьогодні вся команда зіграла добре. Та молодь, яка вийшла в другому таймі, також загальний малюнок командної гри не зіпсувала. А в «Кривбасі», наскільки я знаю, грають тільки свої молоді вихованці з місцевих шкіл. На виїзні поєдинки вони зазвичай не беруть досвідченіших гравців, можливо, тому такий рахунок. Та й наші хлопці стараються, ви самі бачите, серед них є непогані футболісти. Найголовніше, вони хочуть грати у футбол. Сподіватимемося, що з цієї молоді з'являться «зірочки» і в нас, і у «Кривбаса».

- Останнім часом ваша команда часто перемагає з великим рахунком. У першості молодіжних команд немає гідних суперників?

- Я б так не сказав. Просто хлопці, очевидно, підвищили до себе вимоги, стали реалізовувати більше моментів, які в нас були завжди, а раніше з цим виникали проблеми. Зараз цей компонент ми «підтягли» завдяки роботі під час тренувального процесу. Крім того, наші нападники справді хочуть забити, а це, повірте мені, важливо.

- Ви очікували сьогодні від Зозулі такої результативної гри?

- Ми завжди від нього цього очікуємо. Я розмовляв із ним, хлопець поставив собі за мету стати найкращим бомбардиром. Він тренується з першою командою, отримує ігрову практику, це похвально. А результат ви самі бачите, адже просто так нічого не буває.

- Чому до заявки не потрапляє Михайло Малин?

- У нього травма, проблеми із зв'язками колінного суглоба, він зараз лікується і проходить курс реабілітації. Ми чекаємо, поки він повністю відновиться, і знову приноситиме користь команді. Те, що цей хлопець здатний і в нього є хороші завдатки, сумніву не підлягає.

 
* * *
 
Роман Зозуля (нападник молодіжного складу «Динамо»):
 
- Сьогодні командою керував Сергій Процюк. Радий, що вдалося зробити подарунок Володимиру Мунтяну, який поїхав на день народження онучки. Головне, що ми виконали установку тренера. Нашим завданням було вирішити все в першому таймі, щоб після перерви можна було спокійно робити заміни. Та і в суперника сьогодні був дуже молодий склад. До Києва не приїхало жодного досвідченого гравця. Чи був пенальті? Звичайно, був. Адже суддя його призначив, а арбітр, як відомо, завжди має рацію. Я увійшов до штрафного майданчика суперника, мене збили – чистий одинадцятиметровий удар. У попередніх матчах я забивав менше, оскільки в мене трохи змінилася позиція. В останніх матчах я граю на місці лівого півзахисника, в новому амплуа поки не зовсім освоївся, а сьогодні знову повернувся до нападу, і в результаті забив три м'ячі. Але, гадаю, в наступних матчах знову доведеться бути півзахисником.

 

* * *
 
Тарас Пінчук (захисник молодіжного складу «Динамо»):

- Ми переграли суперника за рахунок того, що повністю виконали установку тренера. Володимир Мунтян був відсутній, тому ми хотіли зробити йому подарунок, і це в нас, гадаю, вийшло. Було видно, що ми на голову сильніші за «Кривбас», намагатимемося так само грати і надалі. Не сказав би, що суперник був дуже слабкий, просто в складі гостей грали дуже молоді хлопці. Якби до них приєднався хтось з основи, нам би довелося важко. Одним словом, сьогодні грати було цікаво. Що стосується мене, я певний час не виходив на поле через травму, але тепер уже повністю відновився, вже тренувався з командою. Але все одно, сьогодні було важкувато. Гадаю, незабаром наберу форму і гратиму на повну силу. Те, що в останніх матчах ми часто перемагаємо з великим рахунком, пов'язане із тим, що наша команда набрала хорошу форму. Від суперника тут нічого не залежить.
 
Першість молодіжних команд. 9 тур

«Динамо» - «Кривбас» - 5:1 (3:0).

«Динамо»: Рибка, Хачеріді, Прилєпов (Поліщук, 64), Сахневич, Допілка, Саблич (Чаус, 58), Чернат (Сокуренко, 70), Кругляк (Макаренко, 62), Зозуля, Ярмоленко (Білала, 46), Пінчук (Менжега, 55).

«Кривбас»: Лесько, Морозов, Костюков, Павлов, Соловйов, Пшелуцький (Рябов, 57), Тиковець (Гаренян, 29), Прокурор (Петриченко, 59), Грищук (Олесь, 85), Кудь, Мисько (Дяків, 68).

Голи: Ярмоленко (13), Саблич (33), Зозуля (45; 67, з пен; 80) – Прокурор (56).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер