Молодіжна першість. «Динамо» – «Металіст» – 1:2

Молодіжна першість. «Динамо» – «Металіст» – 1:2

Новий сезон молодіжна команда «Динамо» розпочала домашнім поєдинком із харківським «Металістом». На жаль, для підопічних Олександра Хацкевича він завершився невдачею. Один гол наша команда відіграла, а ось відповісти на другий м’яч суперника динамівці не спромоглися.

Примітно, що під час міжсезоння склад нашої команди поповнили футболісти з Харкова: півзахисник Цибульник та нападник Нерубенко. Поєдинок розпочався для господарів із неприємності – екс-динамівець Лисенко, виконуючи штрафний, пробив точно в нижній кут воріт. Коваль хоч і дотягнувся, але опинився в сітці разом із м’ячем.

Господарі відразу додали й не відходили від воріт суперника. Непоганий прохід вдався Буяльському, виходив до воріт Калитвинцев, небезпечно пробивав Зозуля після подачі кутового... Незабаром наполегливість нашої команди була винагороджена: після подачі Зозулі з правого флангу головою м’яч у ворота переправив Калитвинцев. Тепер уже активізувався «Металіст», але всі спроби харків’ян пробратися до динамівських воріт завершувалися на підступах до штрафного майданчика. Втім, одного разу вони все ж таки змусили похвилюватися – Шопін справа дальнім ударом поцілив у хрестовину воріт! М’яч відскочив в поле, після чого його підхопив Чонка. Бив, здавалося, напевно, але під удар самовіддано кинувся Балан, заблокувавши його. В одній з наступних атак оборону суперника розривали вже динамівці. Зокрема, Панфілов блискуче прорвався з м’ячем до воріт, не звертаючи уваги на суперників, і завершив свій чудовий прохід потужним ударом у дальній кут – лише на кілька сантиметрів невлучно.

Після перерви боротьба тривала. У «Динамо» був непоганий стандарт поблизу штрафного майданчика суперника, але Калитвинцев пробив трохи вище. А ось гості свій шанс не втратили – після подачі зі штрафного Штетина ударом зльоту вивів свою команду вперед. Відновити рівновагу міг Швидкий, але м’яч після його низового удару в дальній кут трохи розминувся з рамкою. Тим часом «Металіст», відчуваючи свою перевагу, подав небезпечний кутовий, але Богуш надійно вибив м’яча. Небезпечно й потужно пробивав Будник – Станіслав провів м’яча за лицьову лінію, контролюючи ситуацію. У відповідь хороший шанс не використав Швидкий, який, опинившись із м’ячем перед воротами, завершував перспективну контратаку, але удар у динамівського нападника не вийшов. А вже в компенсовані шість хвилин часу подачу справа головою замикав Зозуля, який, напевно, і сам вже бачив м’яч у воротах, як і всі глядачі, але воротар харків’ян був на місці.

Іван ТРУБОЧКІН, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Суперник сьогодні в нас був хорошим, команда доросліша за нашу. Вони грають у більш силовий футбол, б’ють уперед на високих нападників і відкриваються під них. Після того, як суперник забив другий м’яч, у нас також були непогані моменти відігратися, але підвела реалізація. У принципі, ми зіграли непогано, просто в кінцевій фазі потрібно було забивати. Що стосується мого самопочуття, вже все гаразд, немає болісних відчуттів. Я давно працюю в загальній групі, тому все гаразд. Приємно, що тренер довіряє мені місце в основному складі, а я своєю грою на полі намагаюся виправдати його довіру й довести, що гідний його.

Володимир ЛИСЕНКО, нападник «Металіста»:

- Було важкувато грати за такої погоди, парило. Сьогодні в нас багато хлопців із юніорських команд грало вперше на такому рівні. Гадаю, надалі в них усе буде гаразд.

- Як оцінюєте свої перспективи в першій команді?

- Я намагаюся працювати на тренуваннях і в іграх, а на цю тему з тренером не розмовляв.

- Чого очікуєте від завтрашньої гри основних складів?

- Це центральний матч першого туру чемпіонату, своєрідне дербі, тому, гадаю, буде цікаво. «Динамо» блискуче зіграло в матчі за Суперкубок, але також не варто забувати, що вони втомилися. «Металіст» підготується до майбутньої гри дуже добре, буде грати з повною віддачею.

- На ваш погляд, перемога в Суперкубку позитивно не вплине на «Динамо»?

- Тут палиця о двох кінцях, адже «Динамо» вже увійшло до сезону, в них є ігрова практика, Судити складно, все покаже гра. Не візьмуся зробити прогноз, команди майже рівноцінні.

Молодіжна першість. 1 тур

«Динамо» – «Металіст» – 1:2 (1:1).

«Динамо»:
Коваль (Богуш, 46), Балан, Братков, Трубочкін, Чорноморець, Рибалка (Швидкий, 64), Цибульник (Боровик, 64), Зозуля, Буяльський, Калитвинцев (Нерубенко, 79), Панфілов.

«Металіст»: Денчук, Є.Радченко (А.Радченко, 46), Литвяк, Штетина, Гегедош (Сидельник, 60), Шопін, Загинайлов, Андрієвський, Чонка, Будник, Лисенко (Кушла, 88).

Голи: Калитвинцев (23) – Лисенко (4), Штетина (59).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер