Молодіжна першість. «Динамо» – «Металург» Д – 2:0

Молодіжна першість. «Динамо» – «Металург» Д – 2:0

У другому домашньому матчі в молодіжній першості в нинішньому сезоні підопічні Володимира Мунтяна перемагають із рахунком 2:0. Знову головними ковалями успіху стали досвідчені гравці «Динамо», які з різних причин не мають достатньої кількості ігрової практики у складі першої команди. У першому таймі рахунок відкрив Олег Гусєв, скориставшись із хорошої передачі Теміле. А незадовго до фінального свистка Артем Кравець завершив сольний прохід влучним ударом у кут воріт.

Матч молодіжних команд «Динамо» і донецького «Металурга» можна було цілком переплутати з поєдинком основних складів. У господарів на поле вийшли відразу сім футболістів першої команди – Юссуф, Гіоане, Гусєв, Несмачний, Кравець, Алмейда і Калитвинцев. Якщо до них додати Теміле, вийде майже цілий склад. Також відзначимо, що свій перший матч за «Динамо» після повернення з оренди провів Бельгазуані. Шахір набирає форму в команді Володимира Мунтяна і чекає на шанс від Валерія Газзаєва.

Незважаючи на бойовий склад, очікуваного розбирання суперника «на частини» не сталося. «Металург» виявився добре організованою командою, яка не лише чітко діяла в захисті, але й доволі гостро атакувала. В результаті динамівцям вдалося відзначитися лише двічі – по разу в кожному з таймів.

У перші хвилини активнішими виглядали гості. Кичаку довелося немало попрацювати, спочатку нейтралізуючи вихід віч-на-віч, потім вибиваючи м’яча після кутових і перехоплюючи простріли з флангів. Ближче до середини першої половини зустрічі команда Мунтяна ініціативу перехопила, створивши кілька перспективних моментів, а на 25-й хвилині Гусєв після передачі Теміле обіграв воротаря і закотив м’яча в порожні ворота – 1:0! Дві можливості відзначитися до перерви мав Калитвинцев, але в обох випадках Владу трохи не вистачило влучності.

Після перерви активністю відзначався Бельгазуані. Одного разу він добре обігрався з Кравцем, але потрапив до оффсайду. Небезпечно зі штрафних пробивав Гіоане, трохи схибив Калитвинцев, повз дальній кут «вистрілив» Теміле. Донеччани, у свою чергу, не дозволяли динамівцям розслабитися в захисті – Волошинський виходив віч-на-віч, але блискуче зіграв Кичак. Відвернувся успіх від Вадима і на останніх хвилинах. Він бив напевно і, здавалося, вже бачив м’яча в сітці, але Тимофеєв, падаючи у протилежний бік, незбагненним чином встиг виставити руку і відбити м’яча. Відчаю гостей не було межі. Втім, це сталося вже за рахунку 2:0. За кілька хвилин до фінального свистка відзначився Кравець – Артем чудово пройшов по центру і спрямував м’яча до правого нижнього кута!

Віталій Буяльський, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- На мій погляд, донецький «Металург» – дуже сильна команда. До перерви ми могли забити більше, але ви самі бачили, по якій спеці довелося грати. Безумовно, завдяки допомозі футболістів першої команди, було трохи легше. Ще нещодавно я навіть не міг уявити, що буду грати разом з такими досвідченими футболістами, це дуже приємно. Своїм шансом ми скористалися наприкінці матчу, коли «Металург» трохи «підсів». Що стосується моменту, коли мені дісталося по нозі, там я постелився в підкаті, а суперник наступив на литковий м’яз, і ногу схопила судома. Зараз, ніби, проблеми позаду.

Владислав Калитвинцев, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні ми непогано зіграли і здобули впевнену перемогу. «Металург» – серйозна команда, грамотна, але їм трохи не пощастило. Тільки за такої спеки дуже важко грати. Останнім часом до матчів за молодіжну команду залучаються три-чотири футболісти основи, для хлопців, які лише нещодавно перейшли до нашої команди з Академії, це хороша школа.

Молодіжна першість. 5 тур

«Динамо» – «Металург» Д – 2:0 (1:0).

«Динамо»:
Кичак (Тимофеєв, 88), Несмачний, Балан, Алмейда (Гарбар, 46), Юссуф (Братков, 41), Калитвинцев, Єфремов (Гіоане, 46), Буяльський (Акубардія, 78), Гусєв (Бельгазуані, 46), Теміле, Кравець (Панфілов, 84).

«Металург» Д: Яшков, Барановський (Давидчук, 46), Білоус, Костюк (Тимофеєнко, 85), Симонян (Соботюк, 63), Грищенко (Нестеренко, 85), Ателькін, Савін, Квашук (Трояновський, 63), Мамутов (Дебелко, 82), Волошинський.

Голи: Гусєв (26), Кравець (83).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер