Молодіжна першість. «Динамо» - «Шахтар» - 1:0

Молодіжна першість. «Динамо» - «Шахтар» - 1:0

У завершальному матчі чемпіонату України серед молодіжних команд «Динамо» здобуло мінімальну перемогу над принциповим суперником – донецьким «Шахтарем». Команда Володимира Мунтяна святкувала успіх завдяки єдиному голу Максима Шацьких, який було забито на 33-й хвилині.

Початок зустрічі пройшов у рівній боротьбі, моменти виникали біля воріт обох команд. Шацьких завдавав удару в кут, але захисники встигли винести м’яча, а незабаром Хачеріді в падінні головою підправляв м’яча в сітку після подачі зі штрафного Черната, але сфера прокотилася поряд зі стійкою. Після цього рятувати свою команду довелося вже Рибці. Спочатку він впорався з несильним ударом Гречишкіна, а потім вибив м’яча на кутовий після небезпечного «пострілу» Віценеця. Варто зазначити, що команди грали в контактний футбол, тому не обійшлося без жорстких зіткнень і порушень. Після одного з них динамівці й змогли забити. Чернат подав штрафний, Хачеріді, який підключився до атаки, головою переправив м’яча на Шацьких, і Максим поцілив у ворота – 1:0. «Шахтар» намагався відігратися ще в першому таймі, але Віценець пробив дуже неточно, а Ракицький, який закрутив м’яча зі штрафного, вдарив трохи вище за хрестовину.

Після перерви у господарів було кілька непоганих моментів, щоб збільшити свою перевагу. Окодува навішував, Теміле замикав, але Шуст виявився на місці. А коли не міг врятувати і воротар, на лінії надійно зіграв захисник, вибивши м’яча з самої лінії після удару Шацьких. На 68-й хвилині «Динамо» залишилося в меншості. Другу жовту картку за гру рукою отримав Менжега. «Гірники» одразу ж намагалися реалізувати чисельну перевагу, але наші захисники і воротар проявили холоднокровність і витримку, зберігши свої ворота «сухими».

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні була гра до тих пір, поки на полі знаходився Чернат. Як тільки його замінили, в нас все зруйнувалося. А коли ще й Менжегу вилучили... Одним словом, результат хороший, але гра неоднозначна. Добре, що закінчили на мажорній ноті. Звичайно, в чемпіонаті потрібно було посідати перше місце, тому приводу для особливої радості в нас немає. Але головне для нас – це не місце в турнірній таблиці, а ті хлопці, яких ми підготуємо для першої команди. Плани команди на міжсезоння? Хлопці 1991-го року народження та молодші братимуть участь у молодіжному турнірі в Хорватії. Ми хотіли зробити базою 17-тирічних гравців, але всі вони їдуть на змагання до Іспанії. Після турніру у хлопців буде відпустка з 8-го до 22-го червня, коли збереться перша команда, і розпочнеться підготовка до нового сезону.

Олексій Прилєпов, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні зустрічалися дві найкращі молодіжні команди України. Ми довели, що можемо виграти у «Шахтаря», незважаючи на те, що суперник сьогодні атакував більше. Але для перемоги нам вистачило й одного забитого м’яча. Лінія захисту в нас була не дуже згуртованою, тому ззаду ми грали невпевнено, і Рибці доводилося робити нам зауваження. А після вилучення ми ще більше сіли назад й оборонялися. Як можу оцінити сезон? В принципі непогано, але ми могли зіграти й краще. Деякі матчі ми просто провалили, наприклад, із «Кривбасом» та «Карпатами» вдома. Якби ми в них здобули перемоги, що, в принципі, було нам до снаги, то доля першого місця вирішувалася б сьогодні.

Костянтин Пархоменко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Перед цією грою відчувалася велика напруга, обидві команди хотіли перемогти, але в нас цього бажання було більше. Входити в таку непросту гру з лавки запасних було нелегко, трохи нервував, тим паче, що довелося грати на незвичній позиції центрального захисника. Але я вдячний тренеру за довіру. Поки що він дивиться мене на двох позиціях, щоб визначити, яка для мене ближче. В принципі, для мене немає різниці, де вчитися грати. Що стосується вилучення, вважаю, що друга жовта картка Менжеги була невиправданою. В нього вже була одна, але, очевидно, він не хотів дозволити супернику розвинути атаку, і на емоціях зіграв рукою. Вдесятьох нам було складніше захищатися, але ми встояли, зберігши прийнятний для себе рахунок. Нам вдалося перемогти, дякую хлопцям за подарунок на мій день народження. Тепер будемо готуватися до турніру в Загребі, який пройде з 3-го по 7-е червня. Отже в нас робота ще продовжується.

Олександр Рибка, воротар «Динамо»:

- Поєдинки між «Динамо» і «Шахтарем» завжди принципові та привертають до себе увагу вболівальників, журналістів і футбольних фахівців, незалежно від положення команд у турнірній таблиці. Сьогодні перед нами стояло завдання вийти на поле і перемогти. Після вилучення грати в меншості стало значно важче, тим паче після перерви на заміну вийшли молоді хлопці, які ще не мають достатньо ігрового досвіду, і трохи «губилися». Іноді потрібно було «будити» захисників, але в матчах за дубль це доводиться робити завжди. Та й на більш високому рівні завжди є моменти, коли захисники «випускають» нападників. У таких випадках їх потрібно підбадьорювати і підказувати їм.

Молодіжна першість. 30 тур

«Динамо» - «Шахтар» - 1:0 (1:0)

«Динамо»:
Рибка, Козлов (Пархоменко, 54), Хачеріді, Пінчук, Прилєпов, Менжега, Окодува (Прокипчук, 90), Чернат (Сокуренко, 50; Іванющенко, 73), Білала (Коваль, 85), Теміле (Стретович, 90+1), Шацьких.

«Шахтар»: Шуст, Микицей, Бутко, Клименко (Ковальов, 65), Ракицький, Гречишкін (Нехтій, 70), Ілюк (Федотов, 40), Чайковський, Касьян, Віценець, Овчинников.

Гол: Шацьких (33).

Вилучений: Менжега (63, друге попередження).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер