Молодіжна першість. «Динамо» - «Ворскла» - 4:1

На матч із молодіжною командою «Ворскли» динамівці вийшли підсиленим складом. Допомогти підопічним Володимира Мунтяна з першої команди були покликані Гіоане, Бетао, Гармаш, Калитвинцев, Петров, а також воротар Бойко. Грати довелося за снігопаду, можливо, саме цим можна пояснити велику кількість помилок у перші хвилини гри. Особливо цим грішив Гармаш, який замість того, щоб ударити по воротах, борсався з м’ячем, поки суперники його не відбирали. За це він отримував від Володимира Мунтяна неодноразові зауваження. А ось хто не соромився загрожувати воротам суперника, так це Владислав Калитвинцев. На 17-й хвилині він вирішився на красивий дальній удар з-за меж штрафного майданчика, з яким воротар полтавчан впоратися не зміг – 1:0. Побачивши досягнення партнера, Гармаш відразу виправився, і за п’ять хвилин вже сам пробив Казакова не менш ефектним ударом – 2:0. Усі питання щодо переможця динамівці вирішили зняти ще до перерви. Калитвинцев зі штрафного пробив у стінку, м’яч відскочив до Петрова, який повторним ударом із рикошетом відправив м’яча точно у ворота, дезорієнтувавши воротаря – 3:0!

Після перерви динамівці вміло зберігали здобуту перевагу, грамотно обороняючись і за нагоди небезпечно атакуючи. Але й гості не відсиджувалися біля своїх воріт. Главіна добре перевів м’яча на протилежний фланг, і Громов відмінно пробив головою, але трохи неточно. Хоча, наприкінці матчу нападнику полтавчан все ж таки вдалося відзначитися, розмочивши рахунок. Але це був лише гол престижу, оскільки до цього часу «Динамо» вже встигло оформити розгром – на 65-й хвилині краще за всіх у штрафному майданчику полтавчан розібрався Гіоане, збільшивши рахунок до 4:0. Недивно, що за такого розвитку подій Володимир Мунтян дав можливість вийти на поле всім заявленим футболістам. Але тут не обійшлося без неприємності. Через травму коліна гру не зміг продовжити Долгий, а оскільки до цього часу всі заміни вже були використані, останні хвилин сім до фінального свистка динамівцям довелося догравати в меншості. Але й за такого положення господарі спокійно довели гру до логічного завершення.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні гра була схожа на ту, якою вона має бути. Але ви ж враховуйте і масштабне поповнення в команді. Гру підсилили Бетао, Гіоане, Гармаш, Петров, молодий Калитвинцев і Бойко на воротах. Якби так увесь час грати... Напередодні матчу я сказав хлопцям, що не можна виходити на поле і грати без ударів по воротах. Адже тільки створюючи моменти, можна забити. А особливо за такої погоди. Поле слизьке, мокрий м’яч швидко летить, і воротарю важко його зловити. Цю частину завдання футболісти виконали на відмінно - забили красиві голи. Що стосується Гармаша і Калитвинцева, у них було завдання мінятися флангами, цього вимагала сама ситуація. А в моменті з пропущеним голом трохи не розібралися Шматоваленко і Долгий. Понадіялися один на одного чи подумали, що офсайд був. Минулого року приблизно в цей же час ми з «Ворсклою» зіграли внічию 1:1, але казати про прогрес передчасно, його буде видно наприкінці. Наше завдання підготувати футболістів для першої команди. А поки, навпаки, нам дають гравців з основного складу (посміхається).

Кирило Петров, півзахисник «Динамо»:

- Я би не сказав, що сьогодні нам було легко. Просто всі почали грати злагоджено з перших хвилин, тому ми й досягли позитивного результату. Всі знали закономірність – хто виграє боротьбу, той виграє і матч, тому прагнули повністю виконати установку тренера. Плюс свою роль зіграла присутність на полі футболістів основного складу. І Тібі (Гіоане - прим. авт.), і Бетао – приклад для молодих футболістів, гадаю, їм було цікаво, і вони грали з мотивацією. Упевнений, якби ми не забили стільки в першому таймі, неодмінно зробили б це у другому, оскільки ми володіли беззаперечною перевагою впродовж усього матчу. «Ворскла» змогла завдати лише кількох ударів по наших воротах. Що стосується мене, я тренуюся з першою командою. Хоча останні два дні проводив заняття з дублем, оскільки я тільки нещодавно відновився після травми, і мені потрібно було зменшити навантаження. Але з понеділка вже буду працювати разом з усіма.

Молодіжна першість. 20 тур

«Динамо» - «Ворскла» - 4:1 (3:0).

«Динамо»:
Бойко (Тимофеєв, 72), Пінчук (Шматоваленко, 68), Бетао, К.Козлов, Логінов, Петров (Сокуренко, 70), Гіоане, Гармаш (Щедрий, 61), Калитвинцев (Долгий, 68), Макаренко (Білала, 65), Осадчий (Панфілов, 61).

«Ворскла»: Казаков, Ярмаш, Курелех, Ільчиш, Вовкодав, Момот (Василенко, 58), Вечурко (Тарганчук, 60), Пердута (А.Козлов, 40), Главіна (Бацула, 70), Кунєв (Дулуб, 80), Громов.

Голи:
Калитвинцев (17), Гармаш (22), Петров (33), Гіоане (65) – Громов (78)

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер