Молодіжна першість. «Динамо» – «Ворскла» – 4:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Ворскла» – 4:1

У першому домашньому матчі після зимової перерви молодіжна команда «Динамо» приймала полтавську «Ворсклу». Після поразки в першому колі 0:4, команда Олександра Хацкевича жадала реваншу, й він їй вдався повною мірою. Молодим хлопцям багато в чому допомогли такі «зубри», як Алієв та Рибалка, через яких будувалася в основному вся гра в середині поля, а також Гіоане, який цементував гру в захисті, і Коваль з Бойком, які надійно грали у воротах. До речі, Алієв, який провів свій перший матч, після повернення до «Динамо», взяв участь у всіх голевих атаках: двічі відзначився сам і віддав дві голеві передачі.

Великими силами господарі впевнено вели гру. Більшість стандартних положень у нашої команди виконував Алієв, але особливої гостроти вони не приносили. Зате Олександр відзначився з гри, обігравшись у стінку з Раджабовим, обійшовши захисника й спрямувавши м’яча повз воротаря. Сталося це вже за рахунку 1:0, який встановив активний Рибоалка. З його першим ударом впорався воротар, але на добиванні Сергій був влучнішим.

Після цього динамівці взяли невелику паузу, а гості марно намагалися переломити перебіг подій на свою користь. Хоча й дуже намагалися, адже за ними спостерігав тренер першої команди Микола Павлов. До свистка на перерву міг відзначитися зі штрафного Рибалка, але м’яч, розбивши ніс Безусу, полетів на кутовий.

Після перерви команда Хацкевича знову активізувалася. Одна з перспективних атак завершилася пасом Боровика на Єфремова й ударом останнього трохи вище воріт. Незабаром Рибалка пройшов із м’ячем півполя, увірвався до штрафного майданчика, де його було збито. Пенальті чітко реалізував Алієв. Ще один одинадцятиметровий ледь не заробив Раджабов, але для того, щоб впасти вже в межах штрафного майданчика, йому не вистачило кількох сантиметрів.

Тим часом, Алієв явно упіймав кураж. Увійшовши до штрафного майданчика, він віддав пас на Савченко. Позиція для удару була не дуже зручною, але Олексій схитрився з гострого кута поцілити у ворота – 4:0! На останній компенсованій хвилині «Ворскла» спромоглася забити м’яч престижу у виконанні Кравченка. Відразу після цього арбітр дав фінальний свисток.

Олександр Хацкевич, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Умівши брати, умій і віддати – нам хотілося взяти реванш за поразку в першому колі. Хоча, якщо чесно, ми мало думали про ту невдачу, а просто попросили хлопців грати так, як вони вміють. На жаль, перші хвилин 20-25 було багато сумбуру і браку в передачах. Але потім досвідчені футболісти підказали нашим хлопцям, ми налагодили гру, «опустивши» м’яча. Почали створюватися моменти, та й реалізація була хорошою. Гра, в основному, будувалася через Алієва та Рибалку, але й молодих хлопців ми попросили також грати, а не підігравати. Завтра досвідчених футболістів може не бути, тому вони мають самі показувати свої найкращі якості.

Що стосується Савченка, він підписав контракт на три роки. Це доволі цікавий футболіст, який думає. У нього ще є присутнім хвилювання. Того ж Алієва, Гіоане він раніше бачив по телевізору, а тепер грає разом із ними. Хлопець доволі перспективний, тому він і перебуває в нашій команді.

Олексій Савченко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:


- Дуже приємно забити гол, тим паче, що команда виграла. Це наша перша перемога в новому році, всім приємно. Гадаю, мій дебют можна вважати вдалим, я дуже радий, що так склалося. Відзначу, нам дуже допомогли Алієв і Рибалка, які, можна сказати, зробили гру. Ми ж, у свою чергу, набираємося досвіду. Діючи поряд із ними, грати легше. Знервованість у грі ще є присутньою, але в іншому все гаразд. Тренер вказував мені на певні недоліки, казав, що потрібно притримати м’яча, грати за рахунком, коли я відразу віддавав пас в атаку. Цю установку намагався виконувати. Що стосується мого контракту, він розрахований на три роки. Буду намагатися потрапити спочатку до «Динамо-2», а потім і до першої команди. Це моя мрія, гадаю, все залежить від мене.

Молодіжна першість. 21 тур

«Динамо» – «Ворскла» – 4:1 (2:0).

«Динамо»:
Коваль (Бойко, 46), Гарбар, Балан, Братков, Гіоане, Алієв, Рибалка, Буяльський (Швидкий, 74), Раджабов (Котляр, 88), Боровик (Фароян, 86), Єфремов (Савченко, 65).

«Ворскла»: Лавренюк, Бацула, Курелех, Ткачук, Радченко (Потапенко, 70), Дулуб (Філь, 59), Громов, Безус (Саркисян, 78), Пердута (Трусевич, 82), Рябушко (Кравченко, 59), Баранник (Шмиголь, 78).

Голи: Рибалка (28), Алієв (31, 74, з пен.), Савченко (83) – Кравченко (90+3).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер