Молодіжна першість. «Динамо» – «Зоря» – 0:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Зоря» – 0:1

Після трьох нічиїх поспіль підопічні Олександра Хацкевича поступилися в рідних стінах. Єдиний гол гості з Луганська забили за кілька хвилин до свистка на перерву.

Цього разу у складі молодіжної команди вийшло на поле як ніколи багато футболістів основного складу: Бойко, Ель Каддурі, Гіоане, Несмачний, Калитвинцев, Зозуля. Із перших хвилин динамівці намагалися не випускати суперника зі своєї половини поля. Але кожен прохід луганчан до наших воріт був небезпечним. Перший же кутовий у виконанні «Зорі» ледь не завершився для господарів плачевно: після подачі до штрафного майданчика Гордієнко поцілив у поперечину! Ще раз динамівські захисники дозволили пробити Бородаю, і знову вболівальники схопилися за серце – м’яч прокотився в кількох сантиметрах від стійки, зачепивши зовнішній бік сітки. Втім, у плані стандартів не відставали і господарі, їм навіть вдалося забити після подачі з кутового, але, на жаль, раніше було зафіксовано порушення правил. Непогано пробивав Боровик зі штрафного (цей обов’язок він ділив із Калитвинцевим), але трохи неточно. А коли до перерви залишалися лічені хвилини, «Зоря» розіграла хорошу атаку. Якщо з першим ударом по воротах наші футболісти впоралися, то Жарий, до якого відскочив м’яч, спрямував його вже до порожніх воріт.

Олександр Хацкевич, намагаючись змінити перебіг гри, провів кілька замін. Але Савченко явно не вписався до гри, і незабаром знову опинився на лавці запасних. А суперник тим часом не давав спокою Бойку. Блискучий момент був у Кохмана, але фортуна явно була в динамівській футболці. Непоганий шанс відігратися був у Гіоане, але його удар зі штрафного трохи лівіше від центра воріт поцілив у стінку. Фінальний штурм успіху також не приніс. Акубардія пробив головою трохи вище воріт, а простріл Панфілова заблокували захисники.

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Який може бути настрій за негативного результату? На жаль, позиційно атакувати ми ще не вміємо. Коли суперник закривається, ми не можемо розкрити оборону. Кажеш, що потрібно розтягувати гру, але хлопці намагаються грати у свій футбол і довести, що праві вони, а не ми. Плюс індивідуальної майстерності ще не вистачає. Коли команда позиційно захищається, потрібно обігрувати суперника один в один, тоді з’явиться перевага й гострота. Те, над чим ми працюємо щодня, – це техніка прийому м’яча, швидкого прийняття рішень. Якщо попередній матч у Запоріжжі був доволі непоганим у виконанні всієї команди, то сьогодні цього не скажеш. Властива молодим хлопцям нестабільність, на жаль, ще є. А стабільність, як відомо, – ознака майстерності.

Ми щось намагалися змінити після перерви, навіть зняли одного опорного півзахисника й грали практично в три нападники, але кількість не переросла в якість. Що стосується Савченка, він взагалі не потрапив до гри. Перша ж його дія на полі була зі знаком мінус, а потім три втрати м’яча поспіль. І при цьому ображаємося, що не потрапляємо до складу, або виходимо лише на заміну. В першу чергу, справа у ставленні хлопців до гри.

Денис БАЛАН, захисник молодіжної команди «Динамо»:


- Знову немає результату, знову ми зіграли невдало. Немає перемог, одні нічиї, і ось тепер поразка. Навіть не знаю, із чим це пов’язано. Не виконали установку тренера. Олександр Миколайович просив грати в короткий пас, більше передач робити вперед, розкривати оборону через фланги, оскільки центр у них насичений. «Зоря» сіла до воріт, а нам потрібно було робити більше передач із флангів, які мали завершувати нападники. Ми цього не зробили. Натомість намагалися «розкрити» команду через центр, хоча там була «стіна». Так, ми теж забили, але з порушенням правил. А в наступному моменті, коли потрібно було забивати, на рівному місці отримали контратаку. Це було дуже недоречним, після цього команда не зібралася. Одним словом, провал. Ми мали перегравати «Зорю». Не знаю, як примудрилися програти. Потрібно розібратися в собі й у тренувальному процесі, щоб відповісти на питання, чого кожен із нас вартий.

Молодіжна першість. 25-й тур

«Динамо» – «Зоря» – 0:1 (0:1).

«Динамо»:
Бойко, Несмачний, Балан, Братков, Гіоане, Панфілов, Калитвинцев (Савченко, 46; Швидкий, 69), Зозуля (Раджабов, 46), Буяльський (Єфремов, 63), Ель Каддурі, Боровик (Акубардія, 63).

«Зоря»:
Полтавцев, Гордієнко, Ховбоша, Парамонов, Мягков, Волков, Бородай (Макаренко, 46), П’янов, Жарий, Кохман (Герт, 85), Кислий.

Гол: Жарий (42).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер