Молодіжна першість. «Динамо» - «Зоря» - 3:0

Молодіжна першість. «Динамо» - «Зоря» - 3:0
Андрій Ярмоленко

У матчі 11-го туру чемпіонату України серед молодіжних команд, в якому зустрічалися «Динамо» і «Зоря», сенсації не сталося. Лідер турнірної таблиці прогнозовано обіграв тринадцяту команду з рахунком 3:0. Відзначимо, що цього разу компанію молодим гравцям на полі склали досвідченіші футболісти – Тарас Михалик, який пропустить матч перших команд через перебір жовтих карток, і Олександр Романчук.

Забезпечивши позитивний результат ще в першому таймі, потім динамівці грали у власне задоволення. Відзначимо, що вже на 15-й хвилині воротар «Зорі» Полтавцев зазнав ушкодження і був вимушений залишити поле, його замінили на Пацюка. А вже через три хвилини голкіперу, який тільки вийшов, довелося виймати м'яча з воріт. Це Макаренко вдало виконав штрафний удар з правого флангу, відправивши м'яча за призначенням із дальньої дистанції. А на 32-й хвилині подвоїв перевагу «Динамо» Кругляк. Після навісу з лівого флангу у виконанні Романчука дотягнутися намагався Ярмоленко, але м'яч пролетів вище і опустився прямо на голову його тезці, який точним ударом відправив його до воріт. До перерви динамівці могли ще двічі відзначитися: Ярмоленко небезпечно прострілював зліва, але м'яч прокотився вздовж воріт, а після передачі Ярмоленка на Романчука останній пробив повз ворота з вигідної позиції.

Ледь розпочався другий тайм, як господарі знову забили. Цього разу відзначився Тарас Михалик, який вдало замкнув головою подачу з кутового на 49-й хвилині. Коли всі питання про переможця були зняті, Володимир Мунтян провів низку замін, давши можливість взяти участь у матчі всім заявленим гравцям. Якби Теміле був трішки точнішим, а Поліщук ударив сильніше, розгрому б гостям не уникнути.

Володимир МУНТЯН, старший тренер «Динамо» (молодь):

- Загалом, установку на гру хлопці виконали і досягли позитивного результату. Є фрагменти, в яких хотілося б бачити серйознішу і дорослішу гру в їх виконанні. Але коли команда забезпечує певну перевагу, починає, м'яко кажучи, бавитися. А я нервую, адже хочу завжди бачити хорошу, серйозну гру незалежно від рівня суперника. Вони мають вчитися правильно грати у футбол, тактично і технічно грамотно, набуваючи функціональної готовності. Сьогодні я використав усіх хлопців, які були заявлені на матч. Намагаюся завжди так робити, щоб запасні гравці входили в гру і набиралися досвіду.

- Зозулю забрали до першої команди, тому він сьогодні не грав?

- Роман і ще кілька хлопців вважаються футболістами основної команди. За день до гри Сьомін говорить, хто і скільки часу гратиме за нашу команду. Сьогодні, наприклад, один тайм зіграв Романчук, стільки ж мав провести на полі й Ярмоленко, але ми дали йому більше часу. Отже наші дії з першою командою узгоджені.

- Як здоров'я Михайла Малина? Він одужує?

- Так, він уже пройшов курс реабілітації. Спершу працював за індивідуальною програмою без м'яча, а зараз із м'ячем. Чекаємо, з наступного тижня Михайло працюватиме в загальній групі.

Андрій ЯРМОЛЕНКО, нападник «Динамо» (молодь):

- Гадаю, сьогодні команді все вдалося, рахунок 3:0 говорить сам за себе. Команда виграла, тому я задоволений. Ми зіграли на класі і перемогли без особливих зусиль. Гра йшла до першого забитого м'яча. Той факт, що «Зоря» знаходиться внизу турнірної таблиці, нас не розхолоджував. На установці тренер сказав, що ні про яке розслаблення і недооцінку суперника не може бути й мови. Нашим завданням було якомога швидше забити гол. А після рахунку 3:0 ми грали у своє задоволення, напрацьовували схеми на наступні матчі. Крім того, ми відчували себе впевненіше, знаючи, що ззаду грають такі досвідчені хлопці, як Михалик і Романчук. Нам було легше діяти попереду і атакувати.

Молодіжна першість. 11-й тур

«Динамо» - «Зоря» - 3:0 (2:0).

«Динамо»:
Загладько (Рибка, 45), Допілка (Менжега, 71), Хачеріді, Пінчук, Романчук (Теміле, 46), Михалик (Чаус, 53), Сахневич, Макаренко, Білала (Прилєпов, 60), Кругляк (Поліщук, 65), Ярмоленко (Сокуренко, 74).

«Зоря»: Полтавцев (Пацюк, 15), Семінін, Ховбоша, Гринченко (Головченко, 56), Киселевський, Бєлік (Ісаєнко, 51), Огиря, Скоба (Мазур, 85), Сикорський, Кислий (Кохман, 61), Костюк.

Голи: Макаренко (18), Кругляк (32), Михалик (49).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер