Молодіжна першість. «Динамо» - «Зоря» - 4:0

Сергій Кравченко; фото М.Губський

Матч молодіжних команд «Динамо» та «Зорі» викликав інтерес одним тільки стартовим складом киян. Порадувала поява на полі Олександра Алієва, який відновився після травми і поступово набирає форму. Також допомогти команді Володимира Мунтяна було покликано Сергія Кравченка, який не має ігрової практики в першій команді. Відзначимо присутність Горана Саблича та чемпіонів Європи Петрова та Коркішка. Не дивно, що з таким складом динамівці з самого початку поєдинку майже не переходили на свою половину поля.

Кілька разів пристрілювався Прокипчук, а на 14-й хвилині гол організували досвідчені півзахисники. Алієв, який, до речі, звично виконував майже всі стандарти, добре подав кутовий, а Кравченко вистрибнув вище за всіх і головою вбив м'яча в сітку. Незабаром Сахневич непогано пройшов по правому флангу і спрямував м'яча в дальній кут – стійка! Але, здається, це не дуже засмутило господарів. Склалося враження, що другий гол – лише справа часу. І справді, на 25-й хвилині луганці збили Коркішка в штрафному майданчику, а Алієв чітко реалізував пенальті – 2:0. Відразу до нього підбігли партнери, і тут же всі разом почали робити рухи, які нагадують гойдання дитини, – днем раніше в Олександра народилася дочка!

Після перерви гра трохи заспокоїлася. У господарів вже не було гострої необхідності йти вперед, вони грамотно оборонялися, втім, не лінуючись атакувати, коли для цього була можливість. Таких моментів у другому таймі було два: після подачі Коркішка з кутового м'яча переправив до сітки Саблич, а тільки-но гості розвели м'яча з центру поля, розгром гостей оформив Теміле: Боровець пройшов по правому флангу і відпасував до центру. Франк з близької відстані не промахнувся – 4:0. Ще в одному моменті Прокипчук віддав хорошу передачу на Саблича, але удар Горана з кількох метрів парирував воротар.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні багато чого вирішив склад, який вийшов на поле. Ми отримали серйозне поповнення з першої команди. Хлопцям, які постійно з нами тренуються, я так і сказав. Плюс, грали хлопці молодші, той же Петров, Коркішко, Теміле. Інші в таких матчах, поряд із такими гравцями, набувають досвіду. Інакше, скільки й як би ми не тренувалися, тільки такі ігри, а особливо, якщо вони офіційні, дають хлопцям можливість навчитися правильно грати у футбол, а окрім цього, набувається впевненість. Що стосується гри, «Зоря», безперечно, гідно чинила опір, поки були сили, створила немало моментів. До цього призвело наше розслаблення в певних епізодах, коли хлопці з останніх сил прагнули не пропустити. Після матчу я всім подякував за гру та результат.

Сергій Логінов, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Раніше я виступав за «Динамо-2», але там у мене було мало ігрової практики. Тому Володимир Федорович поговорив із Калитвинцевим, і вони узгодили мій перехід до молодіжної команди. Почав тренуватися, поки все виходить, та й тренер довіряє. Що стосується гри, особливих проблем «Зоря» нам не створила, тому що нам добряче допомогли хлопці з першої команди. Зробили хороший заділ ще в першому таймі, тому в другому було набагато легше. До перерви середня лінія була складена з футболістів першої команди, а потім на заміну вийшли молоді хлопці. Їм знадобився певний час, щоб пристосуватися до гри. Але вони освоїлися і ми змогли провести ще два м'ячі. У другому таймі мені довелося грати поряд із Гораном Сабличем. Відчувається, що це дуже досвідчений гравець, він постійно підказував мені в ігрових епізодах, допомагав. З ним приємно разом грати. Поряд із Гораном бачив, до чого потрібно прагнути і почував себе впевненіше.

Молодіжна першість. 8 тур

«Динамо» - «Зоря» - 4:0 (2:0).


«Динамо»: Загладько, Сахневич, Козлов (Саблич, 46), Логінов, Сухоцький, Петров, Кравченко (Сокуренко, 46), Алієв (Теміле, 46), Прокипчук (Боровець, 63), Білала (Стретович, 63), Коркішко (Іванющенко, 70).

Голи:
Кравченко (14), Алієв (25, з пенальті), Саблич (67), Теміле (68).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер