Молодіжна першість. «Дніпро» – «Динамо» – 0:0

Молодіжна першість. «Дніпро» – «Динамо» – 0:0

«Дніпро» приймав динамівців у критому манежі, який було відкрито восени минулого року на базі команди. У Києві підопічні Олександра Хацкевича також тренувалися на синтетиці, тому проблем зі зміною газону не мало виникнути.

Не встиг «Дніпро» розіграти м’яча в центрі поля, як підопічні Дмитра Михайленка на чолі з Калініченком, Бєликом та Каверіним понеслися вперед. Максим виконав небезпечний штрафний по центру воріт, але його удар вийшов несильним, і Бойко без зусиль спіймав м’яча. Небезпечну передачу виконував Войцеховський, але Загальський невдало прийняв м’яча, і після чого сфера відскочила прямо до Бойка. Після подачі кутового Бєлик впритул бив головою з кількох метрів, але наш воротар знову виявився на висоті. Динамівці ж в основному зосередилися на контратаках, але як тільки м’яч спрямовувався до штрафного майданчика суперника, його вибивали захисники чи самі втрачали наші футболісти. Можна виокремити хіба що удар Швидкого у стійку після виходу віч-на-віч із воротарем. Не досягнувши успіху з гри, дніпропетровці подали кілька кутових поспіль, але під час стандартів господарям також не вдалося спіймати на неуважності оборону гостей на чолі з Гіоане.

Цікаво, що за поєдинком спостерігав тренерський штаб першої команди – Олег Лужний, Леонід Зуєв та Борис Ігнатьєв. Приїхавши до Дніпропетровська прямо з Манчестера напередодні ввечері, наставники вирішили скористатися можливістю постежити за резервістами.

Після перерви господарі залишали половину поля динамівців лише ненадовго. У ці хвилини велика відповідальність лягла на оборону та воротаря, і вони не підвели, діючи чітко та злагоджено. В одній із контратак хороший сильний удар готував Буяльський, але м’яч поцілив у голову Калініченка. Мабуть, найреальніша можливість для взяття воріт була в динамівців хвилин за десять до фінального свистка. Це Бельгазуані вирішився на дальній удар, але він вийшов наскільки потужним, настільки ж і невлучним.

А коли матч спокійно наближався до свого завершення, на останній хвилині дніпропетровців врятувала поперечина! Бельгазуані віддав чудовий пас на Котляра, який потужним ударом струсонув каркас воріт! І відразу динамівці ледь не пропустили самі. Але, як говориться, добре те, що добре завершується.

Олександр Хацкевич, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- «Дніпро» йде на третьому місці в турнірі дублерів. У нас же були певні проблеми в підготовці до гри, адже в нашому розташуванні залишилося лише сім людей – більшість травмована, а «збірники» повернулися лише вчора пізно ввечері. У зв’язку з цим цілісної підготовки до гри не вийшло. Ми свідомо віддали ініціативу команді суперника з метою використати контратаки. Але в першому таймі в атаці взагалі нічого не складалося, у другому були непогані контратаки й удар у поперечину на останній хвилині. Із чотирьох метрів по центру воріт потрібно забивати. І відразу ми могли пропустити самі. Футболісти молоді, вони ще вчаться і б’ються за кожне очко.

Іноді хлопці заграються. Але потрібно враховувати специфічне покриття. Наш штучний газон на вулиці швидший. Тут же багато втрат було через обводки, особливо в центральній зоні. У другому таймі щось вдалося виправити, але не все. Що стосується суперника, то Бєлик у них доволі активно діяв на своїй позиції, через Калініченка будувалася гра. Але в цілому хлопці впоралися із завданням, яке було поставлене перед грою. З приводу Акубардії скажу, що й у першому, й у другому таймах атаки суперника розгорталися через його фланг. До гри потрібно готуватися, і самопідготовка – одна з найважливіших якостей. Жодні слова тренера не допоможуть, якщо він не готовий психологічно. За фізичний стан відповідаємо ми, а психологічно гравець має налаштовуватися сам. До його гри сьогодні великі претензії: Бадрі нічого не зробив в атаці, а його зона на лівому фланзі була найбільш проблемною. А ось попереду дві хороші контратаки, які завершував Котляр, – заслуга Бельгазуані. Те, що ми просили, Шахір зробив – за 25 хвилин і в обороні відпрацював, і створив два моменти для команди. Але фізично він не готовий грати в наступних матчах. Він два з половиною місяці не тренувався, тому його потрібно підтягувати функціонально.

Дмитро Михайленко, головний тренер молодіжної команди «Дніпро»:

- Мені сподобалася гра у виконанні обох команд. Можливо, склалося враження нашої територіальної переваги, але властивої нам гостроти бракувало. І потрібно реалізовувати моменти. В цілому, грою та ставленням хлопців я задоволений. А з урахуванням моменту на останній хвилині, коли нас врятувала поперечина, результатом також. Бєлик та Калініченко будуть із нами до завершення дії контракту. У нас були великі проблеми в обороні, захисників немає взагалі, тому вирішили Олексію знайти нове амплуа. Він поставився до цього з розумінням і погодився допомогти молоді. Трьох футболістів із нашої команди – Бохашвілі, Бабенка та Насонова забрали до першої команди. Можливо, вони вийдуть на поле завтра.

Молодіжна першість. 22-й тур

«Дніпро» – «Динамо» – 0:0.

«Дніпро»:
Шеліхов, Бєлик, Калініченко, Морозов, Мудрак, Каверін (Разуваєв, 80), Неплях, Загальський, Логінов, Войцеховський, Мігунов (Гоцирідзе, 51).

«Динамо»: Бойко, Балан, Акубардія, Братков, Гіоане, Рибалка, Швидкий (Котляр, 74), Буяльський, Савченко (Бельгазуані, 66), Раджабов, Боровик (Єфремов, 58).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер