Молодіжна першість. «Іллічівець» – «Динамо» – 1:3

Молодіжна першість. «Іллічівець» – «Динамо» – 1:3

Останній матч цього року проти маріупольського «Іллічівця» розпочався для динамівців не найкращим чином. Тільки команди встигли розіграти м'яча в центрі поля, як гостям довелося капітулювати. Після того, як один з наших захисників не зміг вибити м'яча, Чахотін безперешкодно поцілив у лівий кут воріт Рибки.

Але ця неприємність не зломила підопічних Мунтяна, адже попереду було достатньо ігрового часу, щоб відігратися. Проте динамівці не поспішали це робити, дозволяючи супернику загрожувати своїм воротам. В одному з епізодів дали пробити Скоблову по центру – м'яч полетів вище воріт. Але незабаром все встало на свої місця. Спочатку вся боротьба проходила в центрі поля, і команди грали майже без моментів аж до 24-ї хвилини. Саме тоді Рибка, вибиваючи м'яча від воріт, чудовим пасом вивів віч-на-віч із воротарем Кравця, за яким не встежила оборона «Іллічівця». Кіпер господарів кинувся на перехоплення, але Артем вдало його обіграв і поцілив у порожні ворота – 1:1.

Ще через 12 хвилин Кравець красиво обіграв захисників і обдурив голкіпера, змусивши його стрибнути в правий кут воріт, а сам пробив у лівий – 1:2, і Артем – головний претендент на звання «герой матчу». А всі питання щодо цього він зняв у середині другого тайму, коли після подачі з правого флангу вдало головою замкнув дальню стійку – 1:3! Відразу після третього м'яча тренер замінив Кравця, а стадіон полегшено зітхнув: «Ну, слава богу!».

Окрім забитих м'ячів, можливість відзначитися була в Білали, але його удар головою прийшовся в руки Єршову. Також добре пробивав Прилєпов, але воротар перевів м'яча на кутовий. Після перемоги динамівці не приховували своєї радості. Тепер у відпустку вони можуть йти із гарним настроєм.

 

* * *

Володимир Мунтян, тренер молодіжного складу «Динамо»:

- Пропущений нами на першій хвилині гол я відношу до наслідків перельоту в день гри. Хлопці сьогодні піднялися о сьомій ранку, не встигли відпочити. Це позначилося і на матчі. А що стосується деяких фрагментів гри на полі, які навіть не можна пояснити, я б їх не пов'язував із тим, що футболісти не виспалися. Це просто якесь хлоп'яцтво. Слава богу, що в результаті перемогли. Артем Кравець – молодець, радісно, що він помітно додає. Всі хлопці, які відновлюються після травм, проходять через нас. Головне, щоб вони швидше набирали форму і приносили користь першій команді. Цей рік ми закінчуємо непогано, необхідні завдання виконуємо. Трохи пригнічує те, що ми не на першому місці, але нічого страшного – у нас ще є друге коло.

 

* * *

Артем Кравець, нападник «Динамо»:

- Три м'ячі в другій грі після хвороби – непоганий результат?


- Так, з одного боку добре, що вдалося забити три м'ячі, але з іншого, в моїй грі є погрішності. Я себе ще недостатньо впевнено відчуваю і готовий не на 100%. Хочеться ще більше поліпшити свої показники, додавати і продовжувати прагнути до кращого.

- Що це був за безглуздий гол на першій хвилині?


- Очевидно, це пов'язано з тим, що ми зарано встали і довго летіли на гру. Напевно, тоді ще не прокинулися після перельоту. Але нічого, потім, слава богу, відігралися.

- Після третього м'яча тренер тебе замінив, щоб ти зовсім не розгромив суперника?

- (Посміхається). Ні, просто я три м'ячі вже забив, це для нападника непогано, тому Володимир Федорович дав можливість пограти молодшим футболістам.

- Ти, в цілому, задоволений своєю грою цього сезону?

- Якщо аналізувати мою гру з початку чемпіонату, не можу сказати, що я повністю нею задоволений. Те, що я хотів реалізувати, у мене не вийшло, плюс певний час хворів. Сподіваюся, наступний рік буде вдалішим.

 

* * *

Андрій Сахневич, захисник молодіжного складу «Динамо»:

- Ми вже не вперше пропускаємо на перших хвилинах. Наскільки я пам'ятаю, востаннє це траплялося в матчі з «Карпатами». Звичайно, неприємно починати гру з пропущеного м'яча, коли відразу знаєш, що вже потрібно відіграватися. Але хлопці знайшли в собі сили це зробити. Радий за Артема Кравця, що йому вдалося забити три м'ячі після хвороби. Тепер із гарним настроєм йдемо у відпустку. Спочатку планую поїхати додому, а далі буде видно. Вважаю, ми гідно провели першу частину сезону. Другим місцем ніхто не переймається. Впевнений, у другому колі ми надолужимо відставання від «Шахтаря» і вийдемо в лідери. Ми завжди ставимо перед собою тільки найвищі завдання.

 

* * *

«Іллічівець» - «Динамо» - 1:3 (1:2)

«Динамо»:
Рибка, Допілка, Хачеріді, Пінчук, Сахневич (Козлов, 76), Прилєпов, Менжега (Макаренко, 30), Кругляк (Поліщук, 51), Кравець (Малин, 65), Білала (Сокуренко, 71),
Теміле (Шматоваленко, 84).

«Іллічівець»: Єршов, Западня, Іщаповський, Нефедов, Григорик, Швець, Тищенко, Скоблов, Отрок (Тропін, 78), Чахотін (Ільєв, 80), Бяганський (Ольхович, 46).

Голи: Чахотін (1) – Кравець (24, 36, 63).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер