Молодіжна першість. «Карпати» – «Динамо» – 1:1

Молодіжна першість. «Карпати» – «Динамо» – 1:1

7-8 травня Львів відзначає День міста. Атмосфера на вулицях святкова. Приїхали до Львову й динамівці, але не для того, щоб веселитися, а щоб грати у футбол із місцевими «Карпатами», які входять до числа лідерів молодіжної першості. Благо, погода встановилася футбольна: похмура, +13 градусів.

У перші хвилини на полі стадіону СКА нічого небезпечного не відбувалося. Динамівці били повз ворота, а господарі кілька разів потрубували Тимофеєва спочатку після кутового, а потім із гри – Гордійчук пробив потужно, але прямо по центру воріт. Відзначимо, що за небезпечних ситуаціях біля наших воріт голкіпер завжди діяв упевнено й надійно. Більшу частину часу м’ячем володіли «Карпати», причому часто відбирали його ще на половині поля динамівців, гості ж переважно оборонялися. Варто віддати належне підопічним Олександра Хацкевича – робили вони це продумано й грамотно, без зайвої метушні. Єдиного разу львів’яни спіймали нашу команду зненацька, коли після удару Яремчука м’яч поцілив у ліву стійку воріт. Динамівці відразу відповіли доволі небезпечними ударами Буяльського та Панфілова. Причому, коли здавалося, що м’ячу вже нема куди летіти, окрім як опинятися у воротах, успіх був на боці «Карпат». У першому випадку надійно зіграв воротар, а в другому наш футболіст неймовірним чином схибив.

Ледь диктор завершив оголошувати склади з проведеними замінами на початку другого тайму, «Карпатам» упродовж масованої атаки все ж таки вдалося відзначитися. У воротарському майданчику «Динамо» зібралося багато футболістів, а м’яч залетів до сітки від голови Гордійчука, який опинився біля стійки, – Буяльський намагався йому завадити, але безуспішно. Відігралися кияни доволі швидко. Маграо після довгого забігу із захисником «Карпат» опинився першим на м’ячі і зробив вивірену передачу на правий фланг Панфілову. В’ячеслав не схибив, не залишивши шансів воротарю, – 1:1!

Наступна атака львів’ян ледь не завершилася для нашої команди плачевно. Омельченко опинився один перед воротами, але забарився з ударом, а коли до нього підбіг Гіоане, спрямував м’яча трохи вище поперечини. «Карпати» розійшлися не на жарт, завершуючи ледь не кожну свою атаку небезпечним ударом по воротах. Але кожного разу Яремчуку, Омельченку й Бідловському не вистачало самої крихти. У динамівців непогані моменти були в Панфілова та Калитвинцева, але нічийний результат на табло так і не змінився.

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Мене хлопці попросили звернутися до лихо-вболівальників, які залишають свої відгуки на сайтах. Ми граємо в молодіжній першості, а команда в нас юнацька. 90% гравцям по 17-18 років, при цьому вони не програли жодного матчу з великим рахунком. У кожному поєдинку вони б’ються. Справжні вболівальники – на стадіоні, вони це бачать, і підтримують команду. А читати коментарі збоку хлопцям образливо. Повторюся, вони – юнаки, фізіологію не обдуриш. Коли біжить Федецький чи Віценець, вони його навіть упіймати не можуть. Хлопці разом рік, а грають в основному складі лише з весняної частини сезону.

Що стосується сьогоднішньої гри, ми важко заробляємо очки та створюємо моменти, але враховуйте, що хлопці з «Карпат» разом грають чотири роки. А своїм підопічним хочу сказати велике спасибі за те, що вони б’ються в кожній грі.

- Чому сьогодні не було в основі Балана та Гарбара?

- У пресі пишуть, що в першої команди проблеми зі складом. Про наші же проблеми ми не говоримо. Зокрема, п’ять людей приїхало до Львову потягом лише сьогодні вранці. Це історія з армією. Виникли технічні затримки, через це ми не бачили Калитвинцева, Гарбара, Єфремова та інших хлопців увесь цей тиждень. Учора приїхало лише 13 людей. Тому сьогодні грали ті, хто цілеспрямовано готувався до матчу. Вони грали один за одного, як і в кожному поєдинку. І непогано це робили, проте свої моменти, які були в першому таймі, потрібно реалізовувати. Лише 100-відсоткових було два моменти. Позначається молодість, нестача майстерності й технічного виконання.

- Пропущений на початку другого тайму гол – випадковість чи наслідок чиєїсь помилки?

- У ньому звинувачувати нема кого. Коли футболіст 1,75 м на зріст грає проти суперника 1,89 м на зріст та вагою під 90 кг, зрозуміло, хто виграє єдиноборство.

- Другий матч в основі грає лівий захисник Чорноморець. Наскільки вас влаштовують його дії?

- Як людина працювала весь той період, поки не був заявлений, так він виглядає і зараз, – дуже добре. На сьогодні він є одним із лідерів команди.

- Чи з його появою пов’язаний перехід Акубардії на правий фланг захисту?

- Враховуючи гру, яку Бадрі показав у першому таймі матчу з «Шахтарем», хтось, можливо, його взагалі не випустив би на поле. Але я не прибічник таких методів, сьогодні він вийшов і знову був таким, яким ми його знаємо. Молодим хлопцям властива нестабільність. Головне, що він не розгубився і показав, що недаремно є гравцем юнацької збірної та «Динамо».

- Кого з ваших підопічних ви збираєтеся віддавати до оренди після завершення сезону?

- Та вони ще не почали грати у футбол. Ми лише збираємо команду. На сьогодні в нас є 14 людей, з якими ми визначилися. Але навіть у молодіжному складі потрібна конкуренція.

Олексій САВЧЕНКО, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Ми сьогодні добре налаштувалися на матч, хоча робили це й раніше, але не все складалося. Потрібно зіграватися й набирати очки, все ж таки команда в нас непогана. У першому таймі суперник не дуже тиснув, ми грали на контратаках, але бракувало точного останнього пасу, щоб їх завершити, а в другому пішла гра на зустрічних курсах. Гадаю, глядачам сподобалося. У випадку з голом скоріше їм пощастило, ніж ми помилилися. М’яч невдало відскочив після зрізки, і суперник заштовхав його до воріт. Для нас це було несподіванкою, але змогли зібратися, проявити характер та зрівняти рахунок. До речі, вийшла хороша комбінація, такі ми награвали на тренуваннях. Я грав на звичній позиції опорного півзахисника, в мене було завдання тримати середину поля разом із Буяльським, він трохи вище, я – нижче, просто іноді підстраховував партнерів на фланзі.

Що стосується Артема Федецького, відчувається, що це досвідчений футболіст, ми ж намагалися діяти з великою самовіддачею. Гадаю, нічия на виїзді – це непогано. Могли сьогодні виграти, моменти для цього були – зокрема, штрафний наприкінці гри. Вважаю, цю гру ми провели на дуже хорошому рівні. Будемо намагатися так грати й надалі.

В’ячеслав ПАНФІЛОВ, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні ми виконали установку тренера, й, у цілому, гра склалася нормально. Могли, звичайно, і виграти, наприклад, у мене був момент наприкінці гри, коли я пробив по воротах, хоча міг віддати пас направо. У першому таймі я мав перебувати між двома захисниками, атакувати й бути завжди попереду, а після перерви сідати нижче, до центру, ближче до Федецького й допомагати півзахисту. У перерві змінив бутси, тому що жовті для мене фартові, в них завжди забиваю (посміхається). Насправді, просто поле було мокрим, і спочатку я надів 6-шипові бутси. Потім воно підсохнуло, і я перевзувся. Коли забивав гол, гадав, що там може бути офсайд, тому сумнівався, чи зарахує суддя. Але коли побачив, що лайнсмен не підняв прапорця, почав радіти. Я ще забив не так багато, щоб вести підрахунок влучним ударам, але приємно, що вже є два поспіль, та ще й кому – «Шахтарю» та «Карпатам»! Але для нападника, безумовно, важливий кожен гол.

Що стосується хлопців, які повернулися з армії, звичайно, перенести дорогу поїздом було нелегко. Вони ділилися враженнями – їх ледь не підстригли «під нуль», а ми над ними жартували. Втім, незабаром те ж саме чекає й на нас.

Молодіжна першість. 28-й тур

«Карпати» – «Динамо» – 1:1 (0:0).

«Карпати»:
Данкович, Ільчишин (Подоляк, 88), Тарасенко, Мілошевич, Федецький, Ґодвін (Конкольняк, 46), Озарків, Гордійчук (Костевич, 77), Яремчук, Омельченко, Тьягу (Бідловський, 46).

«Динамо»: Тимофеєв, Акубардія, Братков, Гіоане, Чорноморець, Маграо, Буяльський, Савченко, Раджабов (Єфремов, 60), Панфілов, Швидкий (Калитвинцев, 46).

Голи: Гордійчук (48) – Панфілов (56).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер