Молодіжна першість. «Карпати» – «Динамо» – 2:2

Молодіжна першість. «Карпати» – «Динамо» – 2:2

Забивати у меншості стало для динамівців хорошою традицією. Програючи по ходу зустрічі 1:2, після вилучення воротаря Ткаченка підопічні Олександра Хацкевича змогли «вирвати» нічию.

Футбольний рік молодіжна команда «Динамо» завершувала у Львові матчем із сусідами по турнірній таблиці «Карпатами». Не дивно, що поєдинок вийшов цікавим та безкомпромісним. До задоволення глядачів, команди грали у відкритий футбол з великою кількістю небезпечних моментів та забитих м’ячів.

Господарі ледь не засмутили динамівців уже на 12-й хвилині, коли Тістик вийшов віч-на-віч із Ткаченком, але наш воротар вчасно зблизився із суперником та прийняв на себе удар, врятувавши команду. Але ще за дві хвилини виявився безсилий і він. Наполегливий Тістик отримав передачу на правому краю штрафного майданчика й влучно пробив до ближнього кута. Звичайно, такий розвиток подій не влаштовував команду Хацкевича. Його підопічні загрожували воротам Ільющенкова і зі стандартів, на які підключався високий захисник Лухтанов, і з гри. Саме після розіграної комбінації вдалося зрівняти рахунок Хльобасу, який краще за всіх розібрався у штрафному майданчику львів’ян.

Але ледь господарі розіграли м’яча в центрі поля, довелося капітулювати вже Ткаченку – це Костевич блискуче пробив у дальній кут із лівого кута штрафного майданчика. Надалі хорошими проходами з подальшими навісами до штрафного майданчика суперника відзначився Ескобар, активним у центрі поля був Бертольйо, який не лише вступав у відбір м’яча, але й вирішувався на удари з дальньої дистанції – на жаль, безуспішно.

Другий тайм розпочався із ще однієї неприємності для нашої команди. Захисники впустили Тістика, який вийшов віч-на-віч із воротарем, і Ткаченку нічого не залишалося, окрім як кинутися супернику в ноги й зіграти рукою за межами штрафного майданчика. Хоча це сталося лише в кількох сантиметрах від білої лінії, арбітр помітив порушення й вилучив динамівського воротаря. Тимофеєв, який вийшов на заміну, відразу впорався з небезпечним штрафним ударом «Карпат», а потім ще неодноразово рятував свою команду.

Як і в попередньому матчі з донецьким «Металургом», молодь «Динамо» змогла забити в меншості. Цього разу після подачі кутового відзначився Парцванія, якому вдалося спрямувати м’яча до воріт крізь велику кількість ніг захисників! Звичайно, «Карпати» це так не залишили і збільшили пресинг. У нашої ж команди непогано виходили стандарти, але не більше того. У підсумку, поєдинок завершився бойовою нічиєю.

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Це наша третя гра за шість днів, у двох з них ми по тайму грали в меншості. Всі бачили, що у хлопців є характер. На такому полі створювати важко, можливо, тому не так яскраво виглядали технічні й розумні Ескобар та Бертольйо. До слова, останній сам попросив заміну, із ним зараз працюють лікарі. Тим не менш, у нас були моменти й у першому таймі, і напівмоменти у другому. У той же час була присутньою небезпека й біля наших воріт. Після вилучення ми зняли захисника, оскільки потрібно було зрівняти рахунок. Після того, як хлопці це зробили, грали на результат. У плані «фізики» проблем не виникало протягом усього сезону. Хлопці добре рухалися й у Харкові, й усі 90 хвилин сьогодні. Підсилили гру заміни: добре вийшов Парцванія, Панфілов виконував багато чорнової роботи, надійно в захисті зіграв Балан, коли потрібно було зберегти рахунок, повністю віддавався боротьбі Савченко.

Дмитро ХЛЬОБАС, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Гра вийшла важкою, але ми проявили характер. Упродовж матчу могли як перемогти, так і програти. У підсумку, перемогла дружба. Коли забивав м’яча, відмінний пас мені віддав Віталій Буяльський, я розвернувся й вирішив одразу бити, нікого не обігруючи. Так сталося, що влучно поцілив у дальній кут і зрівняв рахунок. Мені подобається діяти на межі офсайду, перебувати біля воріт та чекати на свій момент. Після вилучення мої функції чистого нападника збереглися, хоча іноді я «опускався» на розіграші кутових. Оскільки почав забивати, напевно, можна сказати, що вже адаптувався в дорослому футболі. Радісно, що тренер ставить мене до основного складу, задоволений, що він мені довіряє, й буду продовжувати викладатися на всі 100%.

Темур ПАРЦВАНІЯ, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Через травму я певний час не грав. Тепер відновився, але поки мені ще важко фізично, оскільки поки не набрав найкращої форми. Не люблю зачіпати тему суддівства, але останнім часом наші матчі без червоних карток не обходяться. Не скажу, що в нас було все гаразд в обороні, все ж таки, у суперника були моменти, в тому числі й вихід віч-на-віч, але ми старалися. Другий тайм грали в чотири захисники, без правого півзахисника. Після вилучення перейшли на гру в три захисники, я змістився праворуч, і проти мене грали два-три футболісти. Я вийшов замість Лухтанова, і в мене збереглися всі його функції. У тому числі до моїх обов’язків входило підключатися до штрафного майданчика під час стандартів, тому я там опинився, коли вдалося забити м’яча. У першому таймі добре рятував Ткаченко. Якби не він, ми могли би програти, та і його вчинок можна назвати героїчним, адже він врятував команду.

Молодіжна першість. 20-й тур

«Карпати» – «Динамо»а – 2:2 (2:1).

«Карпати»:
Ільющенков, Подоляк, Конкольняк, Гудак, Анд.Савченко, Мартинюк (Козел, 46), Чачуа, Гордійчук, Костевич (Семчук, 46), Тістик (Поручинський, 83), Гудима (Пучковський, 63).

«Динамо»: Ткаченко, Трубочкін (Тимофеєв, 54), Лухтанов (Парцванія, 46), Братков, Акубардія, Хльобас, Єфремов, Буяльський, Боровик (Панфілов, 46), Бертольйо (Ол.Савченко, 76), Ескобар (Балан, 69).

Голи: Тістик (14), Костевич (23) – Хльобас (22), Парцванія (59).

Вилучений: Ткаченко (53).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер