Молодіжна першість. «Карпати» – «Динамо» – 2:1

Молодіжна першість. «Карпати» – «Динамо» – 2:1

Переоцінити принциповість виїзного матчу з «Карпатами» для молодіжної команди «Динамо» складно. На матч проти лідера турнірної таблиці підопічні Володимира Мунтяна налаштовувалися, немов на останній бій, тим паче їм не могли допомогти Гармаш і Петров, задіяні в першій команді.

І гра виправдала очікування, вийшовши цікавою, динамічною, з великою кількістю небезпечних моментів біля воріт обох команд. Обмінявшись гострими моментами в дебюті зустрічі, надалі команди стали діяти більш зібрано, а дрібні порушення послужили хорошим способом збити темп гри. Проте, хороший прохід по правому флангу вдався Щедрому. Артем зробив подачу до штрафного майданчика на Осадчего, проти якого грубо зіграв захисник. Очевидний пенальті несильним, але влучним ударом реалізував Макаренко – 1:0. Відразу Осадчий із м’ячем увійшов до штрафного майданчика, прострілив на протилежний фланг, але замкнути ніхто не зміг.

Вражені господарі швидко перехопили ініціативу до своїх рук і не заспокоїлися, поки не досягли свого. Фурта впритул розстрілював Кичака, але Артем все ж таки зреагував на удар, а з відскоку ніхто, до нашого щастя, не скористався. Незабаром той же Фурта пробивав зліва в дальній кут – трохи невлучно. Сворак навішував до штрафного майданчика, але його партнер опинився в офсайді. Ще за кілька хвилин динамівські захисники не розібралися у штрафному майданчику, і м’яч опинився у Гурського, але львів’янин, очевидно, такого подарунка сам не очікував, і пробив відверто погано. А за три хвилини до свистка на перерву «Карпатам» все ж таки вдалося зрівняти рахунок. Ліквідовуючи небезпечний вихід до воріт Сворака, Кичак вийшов за межі штрафного майданчика і вибив м’яча головою, але зробив це прямо на Фурту, якому не склало труднощів вивести Сворака на порожні ворота – 1:1.

Після перерви «Карпати» продовжили нагнітати обстановку біля воріт «Динамо», і вже на 53-й хвилині Луцик проявив розторопність у штрафному майданчику і відправив м’яча повз Кичака – 1:2. У відповідь ледь не забив красивий м’яч Осадчий. Обдуривши воротаря, Дмитро намагався м’яким ударом його перекинути, але дуже слабо. Досягнувши результату, який влаштовував їх, «Карпати» віддали ініціативу, але ані Есеолі, ані Соколу не вистачило влучності. А господарям же виявилося достатньо й мінімальної перемоги, щоб практично зняти питання про чемпіонство за три тури до завершення.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Хлопці молодці, непогано сьогодні зіграли, нам усе ж таки протистояв лідер турнірної таблиці. Тим більше приємно, що ми забили першими, хоча згодом і припустилися багатьох помилок. Але видно, що хлопці старалися і показали, що спокійно можуть грати з лідером. Тепер спробуємо поборотися за друге місце. Ігри, що залишилися, дуже важливі, але поєдинок із «Шахтарем», звичайно, є особливим.

Сергій Шматоваленко, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Налаштовувалися по-бойовому, дуже хотіли перемогти, ви бачили, що самовіддача була стовідсотковою в усієї команди. Добре провели перші 15 хвилин, і незабаром забили гол. А потім почалися провали, помилки, пропустили непотрібний гол, без якого цілком могли обійтися. Але, на жаль, футбол без помилок неможливий. Не можу сказати, що цей м’яч зіграв вирішальну роль, адже в нас було бажання забити ще й виграти. Ми із самого початку налаштовувалися на перемогу в цьому матчі і хотіли довести, що ми не слабкіші за лідера, а заразом і скоротити відрив. А на початку другого тайму ми відразу ж пропустили другий м’яч. Створювали моменти і самі, але реалізувати їх не вдалося. Будемо аналізувати гру і виправлятися надалі. Тепер налаштовуємося на «Шахтар» і будемо боротися за друге місце. Гадаю, в нас є всі шанси для цього.

Максим Лещенко, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні була дуже важка гра проти сильного суперника, але тренери залишилися задоволеними. Щоправда, нам трохи не пощастило, «Динамо» мало вигравати. На жаль, ми не змогли реалізувати свої моменти. Можливо, не вистачило концентрації й досвіду.

Молодіжна першість. 27-й тур

«Карпати» –
«Динамо» – 2:1 (1:1).

«Карпати»:
Піцан (Мисак, 25), Гірський (Тістик, 81), Тарасенко, Гурський, Сагайдак (Підвірний, 65), Куцяба, Озарків, Луцик, Сворак (Бідловський, 72), Фурта (Гордійчук, 46), Гудима (Омельченко, 90).

«Динамо»: Кичак, Пінчук (Лещенко, 55), Логінов, Прилєпов (Сокол, 63), Менжега (Лапушенко, 56), Шматоваленко, Сокуренко (Трубочкін, 90), Рябушко (Есеола, 70), Щедрий, Макаренко (Боровик, 90+1), Осадчий.

Голи: Сворак (42), Луцик (53) – Макаренко (19, з пенальті).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер