Молодіжна першість. «Кривбас» – «Динамо» – 0:1

Молодіжна першість. «Кривбас» – «Динамо» – 0:1

Одного забитого м’яча вистачило молодіжній команді «Динамо», щоб здобути виїзну перемогу над «Кривбасом». Цікаво, що переможний м’яч записав на свій рахунок захисник Вадим Родіна. Його точний удар на 27-й хвилині був наслідком награної комбінації, яку динамівці неодноразово відпрацьовували на тренуваннях.

Відразу відзначимо появу на полі з перших хвилин Романчука, який, нарешті, відновився після важкої травми, яку він отримав у листопаді минулого року. Відведені тренером 45 хвилин Олександр діяв на звичній позиції лівого захисника і зі своїми обов’язками справлявся доволі надійно. А в одному з моментів врятував команду, коли гості організували швидку контратаку, перевели м’яча з лівого флангу на правий, звідки Місько майже без перешкод пробивав по воротах Загладька. Динамівський захисник в останню мить завадив м’ячу залетіти за лінію воріт, вибивши його головою.

Також відзначимо появу у складі нашої команди молодого нападника (1991 року народження) з Житомира Есеола, який раніше виступав за київський ЦСКА. На полі Есеола провів трохи більше 10-ти хвилин наприкінці матчу, встиг запам’ятатися активними діями в атаці.

В цілому, матч проходив у рівній боротьбі. Господарі чинили гідний опір динамівцям. Провівши активніше початок зустрічі, ближче до середини тайму динамівці дозволили господарям створити кілька небезпечних моментів. Спочатку Коломоєць гостро пробив справа, але м’яч пролетів вище за хрестовину. Незабаром Місько завдавав удару з розвороту по центру, але м’яч, зачепивши футболіста «Динамо», полетів на кутовий. Після перерви непогано з правого флангу пробивав Боровець, але повз дальньої стійки. Також добре по правому флангу пройшов Сокуренко. Віталій віддав передачу в центр на Стретовича, який поцілив прямо у воротаря. «Кривбас» мав чудову можливість зрівняти рахунок на останніх хвилинах, але своїм шансом Дяків не скористався.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні я не впізнав деяких хлопців. Хоча, не сказав би, що ми були стомлені переїздом. Можливо, позначилася спека, а незадовго до початку матчу ще й дощ пройшов. Група футболістів просто «випала». Але головне, що зрештою хлопці всі разом знайшли в собі сили довести матч до перемоги. Звичайно, припускалися багатьох помилок, але молодці, що боролися за результат. Цього разу після забитого м’яча легше не стало. Раніше ми мали певну перевагу за рахунок досвідчених футболістів, яким «підігравали» молоді хлопці. А зараз їм потрібно самим грати, деякі до цього готові, а деякі, на жаль, ні. Але якраз в таких іграх набирається досвід і з’являється впевненість. Плюс сьогодні в нас грало багато хлопців 1991 року народження, тоді як у складі суперника були хлопці значно старші, і, звичайно, досвідченіші.

* * *

Вадим РОДІНА, захисник «Динамо»:

- Забитий гол став результатом награної комбінації. На тренуваннях ми відпрацьовували дії під час стандартів, аутів і т.д. Як виявилось, не дарма. «Кривбас» дуже непогана команда, а те, як вони зіграли з «Шахтарем», ще ні про що не говорить. Ми знали, що гра буде важкою. В захисті та півзахисті в нас грали недостатньо досвідчені хлопці, гадаю, це й позначилося на розвитку матчу. В нас є гравці, які тільки нещодавно прийшли з дитячо-юнацького футболу і ще не встигли перелаштуватися на дорослий футбол. Звичайно, серед них є хороші хлопці, з ними цікаво працювати, з кожним тренуванням бачимо їхній прогрес. Ми поступово зіграємося один із одним, і, гадаю, надалі покажемо не одну хорошу гру. У «Кривбаса» ж грали ветерани, які за віком могли бути для нашої молоді батьками. Можливо, через це у господарів і була перевага. У перерві Володимир Мунтян сказав, що ми припускалися дуже багатьох грубих помилок, віддали супернику центр поля, не контролювали м’яча – в результаті, збилися на сумбур і грали за рахунок довгих передач. А оскільки в передній лінії і нас немає особливо високих гравців, господарі часто вигравали верхові м’ячі й володіли ініціативою.

* * *

Євген МАКАРЕНКО, півзахисник «Динамо»:

- «Кривбас» зміг чинити нам хороший опір, ми ж погано володіли м’ячем і просто віддавали його вперед. Нам пощастило, що сьогодні в грі було багато порушень збоку суперника, після одного з яких ми й забили гол. Потім грати стало трохи легше, ми стали більше контролювати м’яча, але потрібно було ще й більше боротися. В моменті, коли забивав Родіна, подача цілеспрямовано йшла на нього. Зараз у нас у команді виступає багато молодих хлопців, ми поки мало грали разом, тому ще потрібен час для більшої зіграності, але помалу звикаємо. Гадаю, в недалекому майбутньому взаєморозуміння у нас буде налагоджене ще краще.

Молодіжна першість. 3 тур

«Кривбас» – «Динамо» – 0:1 (0:1).

«Динамо»:
Загладько, Сахневич, Родіна, Сухоцький, Романчук (Суарес, 46), Сокуренко, Прокипчук (Іванющенко, 68), Макаренко (Менжега, 46), Боровець (Есеола, 78), Білала (Стретович, 46), Теміле (Шматоваленко, 70).

Гол: Родіна (27).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер