Молодіжна першість. «Кривбас» – «Динамо» – 3:4

Молодіжна першість. «Кривбас» – «Динамо» – 3:4

На гру з «Кривбасом» резервісти «Динамо» вийшли з бойовим настроєм. Після поразок від «Ворскли» та «Дніпра» наші хлопці були сповнені бажання реабілітуватися. Та і склад для цього у них виявився цілком відповідним: Несмачний у захисті, Кравець і Зозуля – в нападі. І це не враховуючи Калитвинцева та Теміле.

Проте, нав’язати свою гру з перших хвилин гостям не вдалося. Утім, господарі хоч і підходили до воріт Кичака доволі часто, але до реальної загрози справа не доходила. Але ось Зозуля вирішився на вишуканий удар здалеку і поцілив у стійку! Відразу ще одна атака динамівців ледь не завершилася голом – давні партнери Кравець і Зозуля добре обігралися, але захисник встиг вибити м’яча на кутовий.

Динамівці намагалися заплутати суперника, міняючись позиціями не лише на флангах, але й у центрі поля, але очікуваної вигоди це не принесло. Найцікавіші події почали розгортатися наприкінці тайму. Коли здавалося, що гра заспокоїлася, із простої ситуації Теміле вичавив максимум. Франк обвідним ударом метрів із 20-ти трохи лівіше від воріт спрямував м’яча поряд із дальньою стійкою.

Але раділи гості недовго. Вже за п’ять хвилин Несмачний збив у штрафному майданчику Міська, а пенальті чітко реалізував Сахно, пробивши в лівий кут. Але динамівці не могли собі дозволити піти на перерву, не ведучи в рахунку. Кравець віддав хорошу передачу на Зозулю, і Роман ударом із центру штрафного майданчику не залишив шансів воротарю – 2:1!

Ледь розпочався другий тайм, наша команда закріпила свою перевагу. Кравець пройшов кількох захисників, і з лівої ноги спрямував м’яча до правого від себе кута. Але й господарі не вгамовувалися – захисники не зіграли до кінця з Дяковим, і нападник без проблем обіграв Кичака. Гра помітно активізувалася, динамівці створювали моменти біля воріт суперника один за іншим, але кожного разу бракувало самої трохи. Втім, довелося попрацювати і Кичаку – спочатку він врятував команду, кінчиками пальців перевівши м’яча вище поперечини після удару Сахна, а потім дотягнувся до м’яча після удару низом поряд із дальньою стійкою.

Здавалося, ситуацію мав заспокоїти четвертий забитий динамівцями м’яч, коли Зозуля зіграв у стінку з Кравцем і з меж штрафного майданчика пробив точно в ближній кут. Та ба! Що сталося з обороною «Динамо» в останні хвилини, залишиться загадкою, але факт у тому, що Дяків завів м’яча до порожніх воріт, коли ані Кичак, ані Трубочкін не змогли ліквідувати загрозу. Недивно, що дві компенсовані хвилини, що залишилися, вийшли нервовими – Несмачний лише в останню мить перервав вихід віч-на-віч, а після підступного удару Ляшенка і відскоку довелося гарненько попрацювати Кичаку. За це футболісти заслужено отримали від тренера прочухан у роздягальні.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Добре, що зрештою виграли, але це лише завдяки нападникам. Маючи у складі таких гравців, як Зозуля та Кравець, інші варіанти ми не розглядали. Я продовжую вважати, що молоді футболісти, граючи разом із досвідченими партерами, мають набиратися майстерності, а вони чомусь у грі стають закріпаченими. Навіть на тренуваннях я такого не помічаю. На полі їх іноді просто не впізнати, просто не хочеться називати прізвища. Вони і самі переймаються, сприймають усе дуже близько до серця, потім заглиблюються в себе і помиляються ще більше.

- Зворотна заміна Рябушка пов’язана з тим, що він не увійшов до гри?

- Так. Я йому давав завдання перекривати ліву бровку, брати участь в обороні, а він зайняв якусь незрозумілу позицію, назад не повертався, був нібито нападником. Але це ж не так, напевно, подумав, що міг би забити. Але нічого, повторюся, головне, що виграли. Ця перемога особливо важлива після двох попередніх поразок.

- Розкажіть, звідки у нас з’явився Дрангой?

- Артур – гравець середньої лінії та атаки, просто сьогодні наприкінці матчу він більше захищався. Він був у нас в Академії, потім грав в Алчевську. Із м’ячем цікаво працює, доволі технічний, але трохи бракує злості. Ми його заявили кілька днів тому і поки лише знайомимося, він також 1993-го року народження.

Роман ЗОЗУЛЯ, нападник «Динамо»:

- Кінцівка справді вийшла нервовою. Але перемога є перемога. Ми перед грою шість годин провели в автобусі, було важко. Але добре, що виграли. Захист, звичайно, не враховуючи Несмачного, дуже молодий. Та й інші хлопці недосвідчені, але всі вони молодці, добре зіграли і домоглися результату. Сьогодні ми добре обігравалися з Кравцем, але це й недивно, адже ми з дитинства разом, тому і розуміємо один одного дуже добре. Другий гол – якраз наслідок цього взаєморозуміння. Я йому віддав м’яча, і він мені відразу скинув його п’ятою.

Взагалі, сьогодні я виконував функції центрального півзахисника. Більше грав під нападниками, допомагав Кравцю, який був сам на вістрі. Ми намагалися постійно мінятися, я йшов уперед, а він «опускався» на моє місце. Також я йшов вліво чи вправо, а мою позицію займав Калитвинцев. Це нормальне явище. На матч основних команд я не залишаюся, їду додому з усіма. Із завтрашнього дня вирушаю до розташування молодіжної збірної готуватися до поєдинку із Францією.

Владислав КАЛИТВИНЦЕВ, півзахисник «Динамо»:

- Добре, що домоглися результату, але гра була дуже напруженою. Припустилися маси помилок в обороні. Свою гру оцінюю погано. Сильно турбувало коліно, потрібно робити знімок. У мене вже були проблеми з ним, я його лікував, тепер знову почалося. Зв’язка не дає робити різких рухів. Моя заміна пов’язана якраз із цим. За установкою я виконував усі стандарти. Кутові ми зазвичай подаємо, а не розігруємо. Сьогодні Несмачний мав підключатися і чекати на дальній стійці, подачі йшли саме туди. Такий розіграш спрацював у матчі з «Дніпром».

- Що відчуваєш після призначення батька головним тренером збірної України?

- Дуже радий за папу, вдома його привітав. А хлопці – на базі. Подивимося, як збірна зіграє два найближчих товариських матчі.

- Відчувається якась зміна настрою в батька від нової посади?

- Так, це відразу відчулося. Він відразу серйозно взявся до роботи, у тому числі став удома складати список гравців, яких потрібно викликати на матчі.

Максим ЛАПУШЕНКО, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Наприкінці ми трохи втомилися, почалися заміни, деякі партнери не увійшли до гри, тому було важко. А до перерви ми грали блискуче, якщо б тільки не пенальті, якого не було – в тому епізоді арбітр помилився. У другому ж таймі почалися розриви в лініях, захисники відставали від нападників, тому й у центрі було важко. Але нічого, головне, що вдалося перервати серію невдач, тепер легше психологічно. За що сварив тренер у роздягальні? За кінцівку, казав, що потрібно грати до останньої хвилини, не розслабляючись.

За рахунку 3:1 ми думали, що гра вже вирішена, але все виявилося не так легко. У суперника вийшли кілька футболістів, які ускладнили нам життя. Особисто мене тренер уже не критикував. Просто в Полтаві в мене гра не вийшла, сьогодні ж усе гаразд. Ще хотів би сказати, що мені дуже сподобалося грати з досвідченим Андрієм Несмачним, він багато підказував і постійно страхував. Поряд із ним набагато впевненіше себе почував і менше помилявся.

Шахір БЕЛЬГАЗУАНІ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Нормальна гра, фізично я почував себе добре. Не можу сказати, що провів найкращий матч, але, вважаю, зіграв нормально. Сподіваюся, скоро буду грати в першій команді, але, на жаль, це залежить не лише від мене. Я – професіонал із 17-ти років. Зараз мені 24, а я граю разом із 17-18-тирічними хлопцями. Звичайно, це не дуже добре, але зараз я вже не той футболіст, який був у «Динамо» три роки тому. Я подорослішав, незабаром стану батьком. Звичайно, вже хочеться вийти на серйозніший рівень. Скільки часу для цього знадобитися – три місяці чи півроку – я не знаю. Тут головний Газзаєв, а не я, але в мене відбулася розмова з президентом, і сподіваюся, мені нададуть шанс.

Молодіжна першість. 8 тур

«Кривбас» – «Динамо» – 3:4 (1:2).

«Кривбас»: Рильський, Рябов (Адаменко, 63), Соловйов, Богомазов (Клушин, 74), Соседко (Ляшенко, 53), Місько (Дяків, 46), Петриченко, Сахно (Закіряєв, 90+1), Коваленко, Рябий (Репа, 66), Білик.

«Динамо»: Кичак, Трубочкін (Калініченко, 90+3), Несмачний, Акубардія, Лапушенко, Стретович, Бельгазуані (Дрангой, 90+1), Калитвинцев, Теміле (Рябушко, 55; Фароян, 79), Зозуля, Кравець.

Голи: Сахно (40), Дяків (62, 90) – Теміле (34), Зозуля (43, 89), Кравець (51).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер