Молодіжна першість. «Металіст» - «Динамо» - 1:3

Молодіжна першість. «Металіст» - «Динамо» - 1:3

Перший офіційний матч у весняній частині сезону молодіжна команда «Динамо» завершила впевненою перемогою над «Металістом». Незважаючи на те, що динамівцям довелося їхати на поєдинок автобусом і грати на незвичному для себе штучному покритті, підопічні Володимира Мунтяна з перших хвилин захопили ініціативу до своїх рук.

Тільки команди встигли розіграти м'яча в центрі поля, як динамівці вийшли вперед. В черговий раз продемонстрував свою майстерність Зозуля, який добре зіграв на випередження після подачі Теміле з лівого флангу і точним ударом завершив швидко розіграну комбінацію. А ще за п'ять хвилин суперник у своєму штрафному майданчику не за правилами зіграв проти Романа, за що арбітр заслужено призначив пенальті. Одинадцятиметровий узявся пробивати Діого Рінкон. З його ударом воротар впорався, але Діого не розгубився і другим дотиком добив м'яча в сітку.

Після перерви бразилець попросив заміну, оскільки в нього виникли проблеми з коліном – очевидно, через гру на штучному покритті. А ближче до середини другого тайму гості збільшили свою перевагу. Кобзистий знову брутально обійшовся із Соколом, який вийшов на заміну, і знову арбітр був непохитним – пенальті. Цього разу Теміле впевнено його реалізував. Забезпечивши результат, динамівці трохи розслабилися, через що отримали гол у свої ворота – пробити Ситникова спромігся Цвик. Михальченко на правому фланзі обікрав опонента, втік до воріт і прострілив у центр – Євген у дотик був точний.

Володимир Мунтян, тренер молодіжної команди «Динамо»:

- За таких умов, які були сьогодні, проводити подібні матчі важко. Ми грали на штучному полі, але воно значно відрізняється за якістю від нашого. Хоч у Харкові і сучасне покриття, але воно не таке м'яке, як у Києві. У нас на базі трава стоїть, а тут лежала – м'яч часто ковзав, та й самі хлопці бігали, немов на льоду.

Після першого швидкого гола наша команда стала діяти спокійніше, ми взяли гру під свій контроль. А, забивши другий м'яч, ще більше заспокоїлися в моральному плані й упевнено могли доводити матч до перемоги. Відзначу, що сьогоднішня перемога є заслугою, зокрема, і досвідченіших хлопців, які нам допомагали, – Морозюка, Зозулі, Рінкона, Допілки, Хачеріді. Тому недивно, що на тлі суперника наша команда виглядала переконливіше.

* * *

Роман Зозуля, нападник «Динамо»:

- Перший матч другої частини сезону склався для нас непросто. Довелося грати за жахливих погодних умов і на штучному газоні, який виявився не останнього, нового покоління, а попереднього. Що стосується суперника, «Металіст» – кваліфікована, хороша команда. Але за рахунок того, що ми виконали тренерську установку на матч, вдалося добре зіграти і забезпечити перевагу в два м'ячі вже на перших хвилинах.

* * *

Андрій Сахневич, захисник «Динамо»:

- Перша гра завжди важлива, адже недаремно говорять – як розпочнеш сезон, так його і проведеш. Сьогодні було дуже холодно, нам довелося грати під снігом. Але якщо чесно, нам було важче пристосуватися не до погоди, а до штучного поля, яке було дуже твердим і слизьким. Добре, що ми вдало розпочали матч, забивши два швидких м'ячі, після чого грати стало легше.

«Металіст» останніми роками значно додав як на рівні першої команди, так і молодіжного складу. Тому не дивно, що на своєму полі і за своїх уболівальників харків'яни хотіли проявити себе з найкращого боку, адже на їхню гру прийшло подивитися і керівництво клубу. Але в той же час і ми прагнули перемогти, що нам у результаті і вдалося.

* * *

Першість молодіжних команд. 18 тур.

«Металіст» – «Динамо» – 1:3

«Металіст»:
Сидоренко, Кобзистий, Стеценко, Селін (Михальченко, 20), Яхно, Войтенко, Барилко, Лозовий, Литвяк, Загинайлов, Цвик.

«Динамо»: Загладько (Ситников, 72), Допілка, Хачеріді, Сахневич (Поліщук, 70), Назарчук (Менжега, 72), Прилєпов, Рінкон (Білала, 46), Теміле (Сокуренко, 70), Морозюк (Сокол, 65), Зозуля, Дудченко (Макаренко, 61).

Голи: Цвик (75) – Зозуля (2), Рінкон (7), Теміле (68, сз пен.).

Нереалізований пенальті: Рінкон (7).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер