Молодіжна першість. «Металург» Д - «Динамо» - 2:1

Молодіжна першість. «Металург» Д - «Динамо» - 2:1

На матч молодіжних команд донецького «Металурга» і «Динамо» в Докучаєвську зібралося лише близько півтори сотні глядачів. Вони аніскільки не пошкодували про свій вибір. Уболівальники не тільки могли своїми очима спостерігати за іменитими гостями, але й від душі порадіти перемозі своєї команди.

Динамівці не поспішали розвивати швидкі атаки, та й господарі не особливо прагнули йти вперед, тому в перші хвилини матчу небезпечні моменти біля воріт обох команд майже не виникали. Можна лише відзначити удар головою Хачеріді після подачі кутового і гострий простріл Кінгслі, який жоден з партнерів не встиг замкнути. Незабаром чудова можливість відзначитися була в Морозюка, але Миколі трохи не пощастило – після його сильного удару струсонулася поперечина. Відповідь «Металурга» не змусила довго чекати: після подачі з кутового небезпечного удару по воротах завдав Барановський – м'яч розминувся зі стійкою. Незабаром чергова атака динамівців закінчилася проходом по лівому флангу Теміле і хорошим ударом у його ж виконанні, але, на жаль, м'яч від захисника вийшов за лицьову лінію. А от господарям вдалося вдало використати стандартне положення – після подачі з кутового на 35-й хвилині динамівські захисники не встежили за Барановським, який відправив м'яча до сітки – 1:0. Наприкінці першого тайму виправити ситуацію намагався Зозуля, який прийняв м'яча від Морозюка, але пробив трохи вище за хрестовину.

Після перерви пристрасті на полі розпалилися. В ході однієї з атак господарів м'яч влучив у руку Допілці, й арбітр вказав на «позначку». Одинадцятиметровий чітко реалізував Міщенко – 2:0. Давно «Динамо» не програвало з таким рахунком. Масла у вогонь додала бійка Хачеріді та Рябого. Наш захисник випадково зачепив донецького воротаря в ході атаки, той не стримався і головою штовхнув його. Євген, звичайно, теж відповів. У результаті обопільного «бодання» обидва отримали по червоній картці. Тим часом, забезпечивши комфортний для себе результат, «металурги» трохи зменшили оберти, чим не забули скористатися динамівці. Дудченко пробив головою вище воріт, а скоротити відставання в рахунку вдалося Зозулі, який із флангу змістився до центру і відправив м'яча до воріт – 2:1. На куражі динамівці побігли вперед, але господарі в захисті діяли зібрано, а іноді й самі намагалися проводити небезпечні атаки. До фінального свистка рахунок так і не змінився.

Володимир МУНТЯН, тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Чесно кажучи, не чекав, що сьогодні ми програємо. За гарячими слідами важко щось говорити, потрібно розбиратися. Хлопці були не схожі на себе. Ми, начебто, володіли перевагою, але в той же час припускалися багатьох серйозних помилок. Суперник фактично створив два моменти. Я не чекав, що гра виявиться такою нервовою, з двома вилученнями та пенальті. Тепер ще й Хачеріді пропустить кілька ігор. Замість того, щоб відразу розійтися, вони з воротарем «Металурга» самі ускладнили собі життя.

Олексій ПРИЛЄПОВ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:


- Перед матчем нам тренер говорив, що буде дуже важка гра, тим паче, після переїзду ми не виспалися. Хлопці мали добре підготуватися на розминці, щоб вийти на поле в бойовому стані, але так сталося, що ми були трохи розслабленими, через що отримали два голи. Ми не чекали, що пропустимо першими. В перерві тренер сказав, що потрібно скоріше прокидатися, адже те, що нам забили м'яч, було безглуздим. Що стосується пенальті, м'яч влучив Олегу в руку, але чи варто було в тому моменті ставити пенальті, нехай залишається на совісті арбітра. Інша справа, що ми мали грати в свою гру. А в тому, що наші гравці не реалізували моменти, самі винні.

Роман ЗАГЛАДЬКО, воротар молодіжної команди «Динамо»:

- Ми завжди готуємося до того, що гра буде напруженою і непоступливою. Всі суперники особливо налаштовуються на поєдинки з нами, оскільки «Динамо» – дуже серйозний подразник. Сьогодні матч справді видався важким, у нас не вийшло забити швидкий гол, натомість самі пропустили в першому таймі. А незабаром після перерви суддя призначив пенальті в наші ворота, якого, вважаю, насправді не було. М'яч влучив Олегу в плече, а не в руку. Та й боковий суддя нічого не показав.

Молодіжна першість. 22 тур

«Металург» Д - «Динамо» - 2:1 (1:0).

«Динамо»:
Загладько, Допілка, Хачеріді, Сахневич (Пінчук, 85), Менжега (Шматоваленко, 57; Іванющенко, 90), Прилєпов, Дудченко (Білала, 69), Морозюк, Макаренко (Пархоменко, 90), Теміле, Зозуля.

«Металург» Д: Рябий, Кондратюк, Сапай, Барановський, Білоус, Нестеренко (Романенко, 72), Грищенко, Соломка (Фоменко, 88), Савін (Гордя, 50), Кінгслі (Костюк, 90+1), Міщенко (Хоменко, 53).

Голи: Барановський (35), Міщенко (50, з пенальті) - Зозуля (68).

Вилучені: Рябий (53) – Хачеріді (53).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер