Молодіжна першість. Мілевський, Рубен та Аруна не допомогли...

Молодіжна першість. Мілевський, Рубен та Аруна не допомогли...

На початку зустрічі гості були настільки активними, що вже на п'ятій хвилині Алмейда «заробив» жовту картку за фол на гравці «Зорі», хоча до небезпеки біля воріт Бойка справа не доходила.

Не скориставшись стартовою перевагою, гості дещо знітилися, дозволивши перехопити ініціативу «біло-синім». Реальний шанс відкрити рахунок, а також забити перший м'яч за «Динамо», нехай і в першості молодіжних команд, мав Рубен, але отримавши у штрафному майданчику м'яча від Карпа Марко якимось чином із кількох метрів спрямував сферу над поперечиною.

Не встигла хвилинна стрілка зробити й двох обертів, як кияни поплатилися за свою марнотратність. Ференчак, який кількома хвилинами раніше отримав гірчичник у центрі поля, відгукнувся на простріл партнера з правого флангу, спокійно переправивши м'яча повз Бойка – 0:1.

На емоційному підйомі луганчани продовжили гнути свою лінію, все частіше змушуючи вступати у гру Бойка. Денис, до речі, до завершення тайму як мінімум двічі врятував свою команду від другого пропущеного гола. Все ж потрібно віддати належне підопічним Хацкевича, адже незважаючи на активну гру «Зорі» в атаці, до перерви вони мали шанс зрівняти рахунок. Мілевський з центральної зони відпасував лівіше на Буяльського, який вривався до штрафного майданчика. Віталій пробив неточно.

На другий тайм не вийшли відразу п'ять гравців «біло-синіх»: Бойко, Алмейда, Чумак, Мілевський та Рубен. Їх замінили Бущан, Юссуф, Аруна (на фото), Рибалка та Кравець відповідно. Наставник «Зорі» Володимир Микитин не лише змінив Ференчака та Жария, випустивши на поле Хомченовського й Кислого, але й вгадав із заміною! Лише за вісім хвилин Кислий прийняв м'яча у штрафному майданчику в районі 11-метрової позначки й змусив капітулювати Бущана – 0:2.

За такого рахунку киянам, які за дев'ять попередніх матчів першості поступилися лише одного разу, не залишалося нічого іншого, як великими силами йти до атаки. Частково це себе виправдало, адже на 63-й хвилині захисники луганської команди у власному штрафному майданчику порушили правила проти Кравця. Арбітр без вагань призначив пенальті, який бездоганно реалізував сам постраждалий – 1:2.

До завершення зустрічі залишалося близько півгодини, а забитий гол додав футболістам «Динамо» надії як мінімум на нічию. «Біло-сині» раз по раз обстрілювали ворота «Зорі» здалеку й за першої ж можливості «вантажили» м'яча до штрафного майданчика суперника.

Але безуспішно. Луганчани грамотно діяли на своїй половині поля, час від часу турбуючи оборону господарів за допомогою контратак. В одній із таких «вилазок» Бущану довелося продемонструвати свою майстерність, відбивши на кутовий удар Хомченовського.

Як і в першому таймі, «Динамо» все ж мало шанс зрівняти рахунок у компенсований час. Трубочкін навісив до штрафного майданчика на Юссуфа. Здавалося, нігерієць головою пробив напевно, але Козаченко в блискучому стрибку спромігся буквально витягнути м'яча з-під поперечини воріт.

Підсумок зустрічі – 1:2 на користь «Зорі». «Динамо» зазнає другої поразки в сезоні.

Сезон 2012/13. Чемпіонат України серед молодіжних команд. 10-й тур

Київ. Стадіон «Динамо» імені В. В. Лобановського. 195 глядачів

«Динамо» – «Зоря» – 1:2 (0:1)

«Динамо»: Бойко (Бущан, 46), Алмейда (Юссуф, 46), Братков, Трубочкін, Акубардія, Буяльський, Цибульник, Чумак (Рибалка, 46), Карп, Мілевський-к (Аруна, 46), Рубен (Кравець, 46).

«Зоря»: Козаченко, Гордієнко (к), Коротецький, Парамонов, Олійник, Батищев (Бородай, 90), Ференчак (Хомченовський, 46), Силюк, Жарий (Кислий, 46), Мягков (Мазур, 82), Квасов (Луканов, 71).

Голи: Кравець (63, з пенальті) – Ференчак (24), Кислий (54).

Попереджені: Алмейда (5), Братков (65), Буяльський (72) – Ференчак (18), Батищев (79), Козаченко (89).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер