Молодіжна першість. «Оболонь» - «Динамо» - 1:0

Молодіжна першість. «Оболонь» - «Динамо» - 1:0

Продовжує чергувати успіхи із поразками молодіжна команда «Динамо». Підопічні Володимира Мунтяна в Бучі з мінімальним рахунком поступилися «Оболоні». У київському дербі гості були налаштовані взяти реванш за поразку від «пивоварів» у першому колі. Мало того, що це не вдалося, так ще й вирішальний м’яч записав на свій рахунок колишній динамівець Руслан Рябий, який, до речі, двічі відзначився й у першому поєдинку.

На 7-й хвилині зустрічі Логінов збив суперника у своєму штрафному майданчику, і Рябий чітко реалізував пенальті. Намагаючись відігратися, гості зосередили всю увагу на атаці, але діям нападників не вистачало злагодженості. «Оболонь» же використовувала кожну можливість для контратак. Спочатку Пластун зіграв на випередження в динамівському штрафному майданчику, але Бойко правильно обрав позицію і відбив м’яча. Те ж саме Денис зробив після удару Зарічнюка. Незабаром той же Зарічнюк віддав хороший пас до штрафного майданчика на Довбиша, той спробував пробити головою в боротьбі з Менжегою, але безуспішно.

Гості загрожували воротам Рибки (до речі, ще один колишній динамівець) в основному зі штрафних, але захисники «Оболоні» надійно справлялися з подачами Макаренка і Прилєпова.

У другому таймі тренери обох команд змінили половину складу і гра помітно загострилася. Панфілов зробив подачу до штрафного майданчика, але Стретовича випередив воротар. Із часом динамівці змінили тактику, взявши на озброєння дальні удари. З «пострілами» з-за меж штрафного майданчика Пінчука і Щедрого впорався воротар «Оболоні». Не довелося сидіти без діла і Бойку, Денис врятував свою команду після сильного удару Зуєвича, перевівши м’яча на кутовий.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- На футбольне поле завжди потрібно виходити, перш за все, із величезним бажанням. Не знаю, що сьогодні сталося з хлопцями. Ми їм казали, яка важлива гра для нас і для «Оболоні». Все ж таки, в одному місті живемо. Їхні хлопчаки були в нас у команді, віддали як безперспективних для першої команди. А вони виходять, грають, б’ються, нехай і помиляються, але показують величезне бажання. У нас же виходить, що окрім Петрова і Гармаша взагалі нікого немає! Ті, хто грав сьогодні, можуть лише підігравати, а брати ініціативу на себе не хочуть і не можуть. У цьому й полягає проблема. Основна претензія – за самовіддачею. Я не бачу, щоб у них очі горіли. Вчора на передігровому тренуванні рухалися з великим азартом, підказували один одному. А тут вийшли ніби якісь інші люди.

Ми нічого не створюємо – ось що погано. А «Оболонь» могла ще один чистий пенальті забити, який суддя не дав. Після перерви спробували зломити хід гри, ми стали грати у два нападники. Другий тайм, безперечно, вийшов трохи кращим, чим перший. Знову добре проявили себе хлопці 1993-го року народження. Я так і сказав: краще в нас гратимуть лише хлопці цього віку, з якими і будемо займатися. Зате вони хоч стараються, це видно. А то, виходить, деякі хлопці вже звиклися, їх влаштовує грати в основному складі дубля і нікуди більше не прагнути. Присутнє якесь незрозуміле заспокоєння.

Іван Трубочкін, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні все вирішив один м’яч, а ми створили дуже мало моментів. Іноді, звичайно, помилявся суддя, але в будь-якому випадку, реальних шансів для взяття воріт було недостатньо. Більше за все тренер залишився незадоволеним ставленням до гри і самовіддачею. Кожного разу перед виходом на поле від нас вимагають ведення боротьби, бажання і самовіддачі. Гадаю, це і є найголовніше у футболі. У другому таймі ми намагалися щось змінити, але все одно гра закінчилася не на нашу користь. Бажання перемогти було не тільки в «Оболоні», але й у нас. Адже зараз вирішується доля верхніх щаблів турнірної таблиці. На жаль, нам не пощастило. Але в «Динамо» залишаються шанси посісти вище місце.

Кирило Козлов, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Вийшло, що сьогодні ми чомусь грали без бажання здобути перемогу. Хоча другий тайм вийшов більш-менш. Ми багато ігор провели з Гармашем і Петровим, вони нам дуже допомагали, особливо в центрі поля. Передбачали, що «Оболонь» буде прагнути повністю віддаватися в кожному моменті, тим паче, там грає багато хлопців із нашої команди. Мабуть, вони більше хотіли перемогти.

Молодіжна першість. 25 тур

«Оболонь» - «Динамо» - 1:0 (1:0).

«Динамо»:
Бойко, Пінчук, Козлов, Логінов, Менжега (Лапушенко, 55), Прилєпов (Трубочкін, 46), Макаренко, Сокуренко (Панфілов, 46), Щедрий, Сокол (Рябушко, 46), Осадчий (Стретович, 56).

«Оболонь»: Рибка (Дзуцев, 46), Майданевич, Черемисин, Пластун, Кутас (Клименко, 46), Коваленко (Довбиш, 5), Путраш, Зарічнюк, Карабаєв (Зуєвич, 72), Силіч (Мірошниченко, 46), Рябий (А.Шевчук, 55).

Гол: Рябий (7, з пенальті).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер