Молодіжна першість. «Оболонь» – «Динамо» – 2:1

Молодіжна першість. «Оболонь» – «Динамо» – 2:1

Молодіжна команда «Оболоні», на відміну від своїх старших партнерів, доволі непогано виступає в першості, посідаючи перед звітним туром четверте місце. Звичайно, «Динамо» не варто було розраховувати на легку прогулянку в поєдинку з «пивоварами», що й підтвердив розвиток подій на полі.

У першій половині матчу перевагою володіли більше футболісти «Оболоні», але втілити створені можливості в забиті м’ячі у них не склалося. А ось чи не перший по-справжньому небезпечний момент біля воріт господарів став результативним. Блискучий удар зі штрафного вийшов у Савченка, який спрямував м’яча точно в «дев’ятку» воріт «пивоварів». Утім, довго радіти нашим хлопцям не довелося. До м’яча у відповідь призвів також штрафний, після подачі якого невдало зіграв Трубочкін, зрізавши сферу до власних воріт.

Другий тайм розпочався так само, як і перший, з атак «Оболоні», ось тільки цього разу один зі створених моментів господарі реалізували – влучним ударом відзначився Купрій. Надалі «пивовари» були ближчими до того, щоб збільшити свою перевагу, ніж динамівці – відігратися. Чого варті лише два виходи віч-на-віч із Ковалем у Поспєлова та Заварова, але в обох випадках наш воротар зіграв надійно. Таким чином, третій сезон поспіль молодіжна команда «Динамо» поступилася своїм опонентам з «Оболоні» у виїзному матчі.

Олександр Хацкевич, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Ми програли команді, яка сильніша за нас у фізичному плані, хлопці 1993-1995 років народження протистояли значно старшим за віком футболістам оборони «Оболоні». Чисто фізіологічно вони їм програють. У плані нашої організації гри все було гаразд, за винятком моменту на останній хвилині, коли «провалилася» центральна зона. Забили м’яча у свої ворота, також не допрацювали в моменті, коли суперник забивав нам другий м’яч, але, як я сказав, це зрозуміло. У нашій лінії оборони має бути лідером Парцванія, в центральній зоні – Бертольйо, оскільки вони 1990-го року народження і є найстаршими на полі. Але ініціативи від них не було. Факундо припустився багато браку, хоча є технічним і розумним футболістом. Було багато перспективних атак, які він не розвинув. Йому потрібно зловити ігровий ритм, адже футболіст багато пропустив. Що стосується нападників, у першому таймі грала одна пара, у другому – інша, але я незадоволений ними обома, оскільки ми лише один чи два рази загрожували воротам суперника. Ескобар також не має ігрової практики в першій команді, тому за наполяганням Юрія Сьоміна мав зіграти як мінімум тайм, Хльобас – хлопець 1994-го року народження, йому складно було протистояти захисникам зростом під 190 см та на чотири-п’ять років його старших. Друга пара була більш висока й потужна, але знову ж таки, Маїку – 17 років, Панфілов – на рік старший. Якщо В’ячеслав внизу ще може загострити гру, то нагорі йому не вдається вигравати силову боротьбу. Із кожною грою, граючи проти старших суперників, хлопці набираються досвіду. Головне, що вони дотримуються дисципліни, виконували те, до чого ми прагнемо. А майстерність прийде з досвідом, на тренуваннях вони достатньо добре працюють. Що стосується Чорноморця, він отримав травму в матчі за збірну, коли їздив до Франції, й вибув до завершення сезону.

Олексій Савченко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Штрафні удари я обов’язково відпрацьовую на тренуваннях. Але під час матчів рідко пробиваю їх, оскільки в нас грають хлопці з першої команди, зокрема, Рибалка, який володіє хорошим ударом. Але сьогодні довірили – і мені вдалося забити непоганий м’яч. М’яч двічі вдарився у землю, і воротар виніс його вже з-за лінії воріт. Оскільки арбітр зарахував, значить, гол був.

У першому таймі ми віддали ініціативу супернику, а потім не змогли її повернути. Дозволили «Оболоні» грати у свою гру, нам же контратаки не вдавалися. Програли не лише всю верхову боротьбу, а й підбір м’яча. Не можна все списувати на вік, адже ми також граємо не перший рік разом. Доводилося перегравати й сильніших суперників. Просто потрібно показувати свою гру і не поступатися на цьому рівні. Сьогодні я грав на позиції лівого півзахисника, і мав допомагати захиснику позаду, під час контратак тримати широку точку, щоб через мене партнери виходили до воріт.

Молодіжна першість. 18-й тур

«Оболонь» – «Динамо» – 2:1 (1:1).

«Оболонь»:
Литвиненко, Бобух, Шкаврон, Леонідов, Родіна, Сокуренко, Месхія (Іашвілі, 75), Ковалець (Заваров, 46), Купрій (Остапенко, 90), Мякушко (Семенов, 90 +2), Поспєлов (Гончар, 69).

«Динамо»: Коваль, Парцванія, Братков, Лухтанов, Трубочкін, Савченко (Раджабов, 58), Єфремов, Буяльський, Бертольйо, Хльобас (Панфілов, 46), Ескобар (Маїк, 46).

Голи: Трубочкін (39, автогол), Купрій (57) – Савченко (37).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер