Молодіжна першість. «Шахтар» - «Динамо» - 1:0

Молодіжна першість. «Шахтар» - «Динамо» - 1:0

Матчі між «Динамо» і «Шахтарем» завжди відзначаються принциповістю і безкомпромісністю – як на рівні перших команд, так і молодіжних складів. Сьогоднішньому поєдинку резервістів додавав інтриги ще і той факт, що, на відміну від основних складів, команди ведуть боротьбу за перше місце в турнірній таблиці. Відставання динамівців від гірників складало лише два очки, тому в разі успіху в очному поєдинку, кияни могли стати переможцями першого кола.

Але, на жаль, гра для них склалася не так, як хотілося б. У першому таймі команди грали майже без моментів, оскільки вся боротьба велася в центрі поля. Не мали особливої загрози штрафні й кутові удари – з ними без проблем розбиралися захисники. З потенційно голевих ситуацій біля воріт Рибки можна відзначити момент, який був у Касьяна, але тоді боротьбу виграв Прилєпов і не дав супернику завдати удару, вибивши м'яча на кутовий. Небезпечно бив Лебідь, але після рикошету м'яч пішов на кутовий. А наприкінці тайму несильним ударом відзначився Картушов, але Рибка без зусиль з ним впорався. В динамівців непоганий шанс відзначитися мав Кругляк. Він помітив, що Шуст далеко вийшов з воріт, і намагався з дальньої відстані закрутити м'яча в кут, але йому зовсім трохи не вистачило точності, та і воротар встиг повернутися до своїх володінь. Хороший пас на Андрія віддавав Сахневич, але той з гострого кута пробив повз.

Як прийнято говорити, результат поєдинку вирішив єдиний гол, забитий у другому таймі. На жаль, його автором став «Шахтар». На 61-й хвилині Ракицький, отримавши передачу на лівому фланзі, точно пробив у правий кут воріт Рибки – 1:0. Ближче до кінця поєдинку динамівці мали просто фантастичну можливість зрівняти рахунок. Білала вийшов віч-на-віч із воротарем, але замість того, щоб відправити м'яча до воріт, пробив значно вище воріт. На останніх хвилинах Роланд знову вирвався вперед, але цього разу суддя зафіксував оффсайд. Ця поразка стала другою для «Динамо» за першу половину сезону.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжного складу «Динамо»:

- Картина поступово стає зрозумілою. Ми бачимо, які в нас є проблеми по позиціях і гравцях. Гадаю, перше коло ми ще непогано закінчили. Перед нами не стоїть завдання виграти чемпіонат. Звичайно, приємно посідати провідні місця, але багато чого залежить від футболістів, які приєднуються до нас з першої команди, оскільки, будемо відверті, кваліфікація деяких наших гравців не дуже висока. Отже, вже до кінця року потрібно приймати рішення і з кимось прощатися. Який сенс їх залишати, якщо в «Динамо» у них немає перспективи. Нехай вони зростають в інших клубах. Мені вже все видно і все зрозуміло – все ж таки, ми зіграли 15 турів.

Що стосується сьогоднішньої гри, ми могли забити як у першому таймі, так і в другому, коли Білала вийшов віч-на-віч із воротарем. Одним словом, не вистачає майстерності. Хлопці вперше вийшли на стадіон із освітленням. Те, що вони могли робити раніше, наприклад, хоча б кілька точних передач поспіль, сьогодні не виходило. Вони розгубилися, ніби перший раз один одного бачили. А у футболістів «Шахтаря» була хороша мотивація, тим паче, що матчі між нашими командами завжди відзначаються безкомпромісністю. Їм було цікаво грати. Приємно, що в них у складі на поле вийшла одна молодь, можна було порівняти їх рівень із нашими гравцями. Якби з гірниками зіграло «Динамо-2», де, вважаю, зібрані наші найкращі молоді футболісти, було б цікавіше.

Андрій Сахневич, півзахисник молодіжного складу «Динамо»:

- Про причини поразки так відразу і не скажеш. Потрібен час, щоб розібратися. «Шахтар» добре контролював м'яча, а нам не вистачало швидких атак і флангових передач. У гірників хороша команда, всі хлопці молоді, більшість з яких 1991 року народження, як і в нас. Просто вони змогли забити, а ми ні, хоча в Білали і був відмінний момент для цього. Вважаю, гра була рівна, просто супернику більше пощастило. Це футбол, й інколи результат матчу залежить від однієї помилки. Цього разу припустилися її ми. Сьогодні була гра за перше місце, але не сказав би, що це психологічно тиснуло на нашу команду. До цього матчу ми готувалися так само, як і до всіх інших. Звичайно, ми знали, що цей поєдинок буде дуже важливим, принциповим і важким. Могли б нам допомогти попереду зачепитися за м'яч Ярмоленко і Зозуля, але їх не було, і ми діяли своїми силами. Всі хлопці старалися, хотіли перемогти, але, на жаль, нам не вдалося цього зробити. Нічого, розбиратимемося в помилках і готуватимемося до наступних ігор.

Олександр Рибка, воротар молодіжного складу «Динамо»:

- Хочу привітати «Шахтар» із перемогою. Наші ігри є дуже принциповими на будь-якому рівні. Сьогодні грали молоді хлопці, звичайно, не все виходило. Але ще є друге коло, тому вся боротьба попереду. Не сказав би, що «Шахтар» чимось здивував, просто гірники виявилися вдалішими. Маленький рикошет посприяв взяттю воріт. Запобігти голу можна завжди, але цього разу м'яч залетів у сітку. Можливо, в них була додаткова стимуляція. Перед грою я думав, що результат матчу може вирішити один гол. Хто заб'є – той і переможе. Обидві команди грали переважно від оборони і діяли обережно. Що стосується суддів, хотілося б, щоб вони давали більше грати, як, наприклад, у чемпіонаті Англії. Сьогодні арбітр намагався це робити, а зазвичай у нас вони свистять при щонайменшому зіткненні.

«Шахтар» - «Динамо» - 1:0 (0:0).

«Динамо»:
Рибка, Сахневич, Прилєпов, Хачеріді, Менжега (Козлов, 80), Пінчук, Корреа, Макаренко (Коваленко,70), Білала, Кругляк (Малин, 55), Теміле.

«Шахтар»: Шуст, Микицей, Бутко, Клименко, Ракицький, Лебідь, Федотов (Овчинников, 65), Чайковський, Касьян, Віценець (Гречишкін, 79), Картушов (Михальов, 80).

Гол: Ракицький (61).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер