Молодіжна першість. «Шахтар» – «Динамо» – 2:1

Молодіжна першість. «Шахтар» – «Динамо» – 2:1

У суботу ввечері молодіжна команда «Динамо» була як ніколи близька до перемоги над «Шахтарем». Завдяки голу Теміле підопічні Володимира Мунтяна всю гру вели в рахунку, але наприкінці пропустили два прикрих м’ячі, і довгоочікувана перемога вислизнула з рук, а точніше, ніг футболістів.

Гра розпочалася відносно спокійно. У перші 10 хвилин основна загроза виникала після стандартних положень. І тут рівномірну течію матчу порушив Теміле, який багато в чому «робив погоду» на футбольному полі. Отримавши відмінний пас трохи лівіше від центру, Франк вийшов віч-на-віч із воротарем і влучно пробив повз нього! Стадіон на певний час затихнув, і можна було почути, як раділи четверо відданих динамівських уболівальників на фан-секторі. Донецькі фанати відповіли швидко, нагадавши нашим про найболючіше – нещодавню невдачу в Молдавії, скандуючи «Шериф», «Шериф!». Кияни не розгубилися, зарядивши: «Оболонь», «Оболонь!». Вийшло кумедно.

На полі тим часом «Шахтар» заволодів ініціативою, змусивши попрацювати Тимофеєва. По-справжньому йокнуло серце, коли Тимофеєв був безсилий, і м’яч летів прямо у ворота, але на самій «стрічці» його вибив головою Балан, який вчасно опинився на ближній стійці. Гірники продовжували нагнітати обстановку, але після стандартів м’яча вибивав досвідчений Гіоане, який грав на позиції центрального захисника, а удари по воротах приймав на себе Тимофеєв.

У другому таймі ситуація не змінилася. «Шахтар» грав першим номером, а динамівці чекали на свій шанс у контратаках, але такі надавалися нечасто, тому воротар гірників відверто нудьгував у рамці. Одного разу його потривожив Бельгазуані, але Худжамов хоч і не без проблем, але все ж таки вибив м’яча. У решту часу все так само білкою в колесі крутився Тимофеєв, і все так само в останню мить страхував Гіоане. А одного разу динамівці втратили чудовий шанс зробити рахунок 2:0 і уникнути нервової кінцівки – Теміле знову втік від суперника, віддав пас у центр Бельгазуані, той ще правіше на Котляра, але воротар не зволікав, а вчасно вийшов із воріт і ліквідував небезпеку.

Покарання сталося негайно. Зміркувавши, що захист киян їм не зламати, донеччани скористалися іншою тактикою. Батищев зважився на дальній удар, але Тимофеєв кінчиками пальців дістав м’яча, перевівши сферу в поперечину. М’яч вилетів у поле, де ніхто не завадив Овчинникову добити його у ворота. А вже в компенсований арбітром час спрацювала ще одна заміна «Шахтаря» – Луканюк після розіграшу штрафного влучним ударом забезпечив своїй команді перемогу, а динамівцям прикру поразку.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогоднішня поразка дуже прикра, але хлопці старалися, вони молодці. Після матчу я їм подякував за гру. Хоча відчувалося, що наприкінці вони втомилися, а замінити було нема ким – кілька людей травмовано, деяких забрали до збірної, тому навіть не зібралася потрібна кількість для заявки. Доводилося випускати хлопців грати не на своїх позиціях. Ось суперник нас і «дощавив», скориставшись з наших простих помилок. Притискатися до воріт у другому таймі їм ніхто не казав, це сталося підсвідомо і під тиском суперника. Але нам дуже допоміг Гіоане.

Анатолій Тимофеєв, воротар молодіжної команди «Динамо»:

- Ми грали добре, пощастило, що забили на початку матчу. Намагалися втримати рахунок, але наприкінці не вистачило концентрації. Дуже прикро. У першому моменті я перевів м’яча в поперечину, але першим на добиванні опинився гравець «Шахтаря» і спрямував м’яча до порожніх воріт. А під час останнього стандарту, поки всі розбирали гравців, «Шахтар» розіграв м’яча, ми занадто сильно притиснулися до своїх воріт, пішла подача, виникла якась плутанина, і суперник «проткнув» м’яч до воріт. Я навіть не бачив момент удару. Просто не вистачило сил контратакувати, намагалися зустрічати суперників у центрі поля.

Денис Балан, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Грали непогано, але на останніх хвилинах потрібна була велика концентрація уваги, та й сил не вистачило. Наприкінці ноги ледве бігли, сподівалися, що відстоїмо і відіб’ємося, але не склалося. Після першого забитого м’яча «Шахтар» на куражі побіг уперед, у них відкрилося друге дихання. У другому таймі ми занадто близько притиснулися до своїх воріт. Такого завдання не було, але ми знали, що гірники будуть збільшувати темп, тому опустилися. Було важко ще й тому, що ми трохи молодші за них. Намагалися діяти на контратаках, завдяки цьому в дебюті забили гол. Якби ми реалізували свої моменти, які були в Котляра, Бельгазуані й інших, могли б виграти матч. Після другого гола «Шахтар» опустив би руки, і на цьому все б закінчилося. Просто трохи не вистояли.

Молодіжна першість. 12 тур

«Шахтар» – «Динамо» – 2:1 (0:1).

«Шахтар»:
Худжамов, Олійник, Жичиков (Піско, 68), Кривцов, Клименко, Гречишкін, Федотов (Овчинников, 74), Бруно (Батищев, 62), Ілюк, Юрченко, Окріашвілі (Луканюк, 64).

«Динамо»: Тимофеєв, Балан, Акубардія, Гіоане, Лапушенко, Гарбар (Панфілов, 83), Боровик, Єфремов, Теміле, Бельгазуані (Дрангой, 90), Швидкий (Котляр, 77).

Голи: Овчинников (88), Луканюк (90+2) – Теміле (11).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер