Молодіжна першість. «Таврія» – «Динамо» – 1:0

Молодіжна першість. «Таврія» – «Динамо» – 1:0

Із моменту останньої зустрічі суперників у Сімферополі, в обох команд майже повністю змінився стартовий склад, прийшли нові наставники. І гра вийшла зовсім іншою. Цього разу результат зустрічі вирішив лише один забитий м’яч.

Початок зустрічі у виконанні динамівців вийшов цікавим. Наші хлопці подали кілька кутових: Кравець, який відновився після травми, пробив вище воріт, а Рибалка поцілив у воротаря. Біля воріт же Бущана майже впродовж усього матчу нічого небезпечного не відбувалося. Тим часом, непогану комбінацію розіграли Буяльський, Кравець та Аді – після удару останнього з меж штрафного майданчика воротар лише з другої спроби зміг зафіксувати м’яча. Господарі відповіли хорошим навісом Галюзи з правого флангу – Піщуру не вистачило зовсім трохи, щоб замкнути його головою. І ще одного разу той же Піщур цілився зі штрафного в дальній кут, але Бущан м’яча забрав. Утім, це, швидше, виключення з правил. Моменти, які варті згадування, біля воріт «Динамо» можна було перерахувати на пальцях. Відзначимо ушкодження в Ескобара, через яке колумбієць вимушений був залишити поле ще до свистка на перерву.

Другий тайм вийшов більше насиченим на події, саме після перерви стався ключовий момент матчу. Для початку команди обмінялися небезпечними штрафними ударами, а потім Приходний змусив нечисленних уболівальників «Таврії» схопитися за голову – технічно обігравши захисника, Максим пробивав у ближній кут, а м’яч зовсім трохи розминувся зі стійкою. Це було попередження, а вже після наступної атаки господарів м’яч опинився у воротях Бущана. Погорельцев подав кутовий, наш воротар першим дістався до м’яча, але не втримав його в руках, і той опустився за лінію воріт. Гол трохи курйозний, що, втім, не зменшує його цінності.

Шанс зрівняти рахунок був у Рибалки – спочатку Сергій блискуче подав кутовий, а потім зі штрафного пробив трохи невлучно. Намагався обдурити суперників хитрощами Кравець, але, на жаль, і в нього нічого не склалося.

Олександр Хацкевич, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:


- Футбол непередбачуваний і підносить сюрпризи, коли суперник, який не завдав жодного удару по наших воротах, примудрився забити м’яча. Головне, що не за найсприятливіших погодних умов наша команда грала у футбол та створювала моменти. Те, що ми їх не реалізували – заслуга воротаря, який вдало зіграв, і результат нестачі везіння. У результаті, пропустили самі. Але в плані гри мене все влаштовує. За рахунку 0:1 не було сенсу тримати на полі чотирьох захисників, перебудувалися й зіграли в три нападники. Панфілов вдало увійшов до гри, але в нього не було моментів. Ми просили створити ширину, напругу. Ви бачили, що навіть за такої ситуації не було жодного удару по наших воротах.

Коротко підбиваючи підсумки першого кола, можу сказати: якщо минулого року в аналогічний період ми на 16-17 очок відставали від 3-го місця, то до нинішнього туру цей відрив складав 4 очки. Попереду ще друге коло, тому все в наших руках. Перед собою ми поставили завдання бути в трійці. Вважаю, це цілком реально.

Що стосується Алмейды, сьогодні його заміна була плановою. Він хотів зіграти і другий тайм, але йому потрібно їхати до розташування першої команди, готуватися до завтрашньої гри. А Кравець, якщо не помиляюся, востаннє грав у 4-му турі проти «Карпат». Він багато пропустив і, головне, витримав у фізичному плані. В Артема був хороший момент у першому таймі, але його трохи підвела техніка. Хочеться, щоб він скоріше набрав форму та був корисним не лише нам, але й першій команді.

Андрій Єфремов, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Можна сказати, сьогодні нам не пощастило. Пропустили безглуздий гол, після чого суперник «закрився» й нам було важко пробратися до його воріт. Прикро зазнавати поразки в таких матчах. У першому таймі команди грали на рівних, а після перерви «Динамо» виглядало краще. Коли на заміну вийшов Акубардія, він зайняв місце лівого бека, а Трубочкін змістився до центру захисту. Ми грали без правого півзахисника, із трьома футболістами в центрі та Буяльським ліворуч. А коли вийшов Панфілов, почали діяти у три нападники, оскільки потрібно було йти ва-банк і забивати. Але не пощастило. Поки в першому таймі грали за вітром, були й моменти, й удари по воротах. А ось після перерви гралося дуже важко.

Іван Трубочкін, захисник молодіжної команди «Динамо»:


- Сьогодні ми грали непогано, незважаючи на погодні умови: на важкому полі м’яч «дробив», плюс сильний вітер. Саме через нього ми пропустили м’яч. Винен не лише воротар, але й уся команда, адже ми дозволили, щоб м’яч вийшов на кутовий. Помилка голкіпера мала місце, але Бущану лише 17, це був його дебют. Гадаю, у нього ще все попереду. В нас було багато моментів, зокрема, в Рибалки, коли він пробивав у «дев’ятку», але воротар врятував. Також завдавав удару Кравець, але м’яч підскочив й Артем ударив вище. Коли почали грати у три захисники, виключалося наше підключення до атак. Потрібно було грати строго й не ходити вперед. А при обороні на флангах захисникам мали допомагати крайні півзахисники.

Молодіжна першість. 15-й тур

«Таврия» – «Динамо» – 1:0 (0:0)

«Таврія»: Сітало, Граф (Джуричич, 46), Погорельцев, Алімі, Матвієнко, Причиненко (Горбатко, 46), Марченко, Мудрак, Галюза (Павленко, 83), Ахраров (Приходний, 53), Піщур (Коробка, 46).

«Динамо»: Бущан, Балан, Братков, Алмейда (Акубардія, 46; Панфілов, 73), Трубочкін, Єфремов, Рибалка, Буяльський, Кравець, Аді, Ескобар (Бертольйо, 43).

Гол: Погорельцев (65).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер