Молодіжна першість. «Таврія» – «Динамо» – 2:2

Молодіжна першість. «Таврія» – «Динамо» – 2:2
Андрій Ярмоленко

Дванадцятий тур чемпіонату України серед молодіжних команд приніс справжнє свято в місто Красноперекопськ, де зустрічалися «Таврія» та «Динамо». Цікаво, що вхід на стадіон «Хімік», який є домашньою ареною однойменної команди, що виступає в першості Криму, не був вільним, як це зазвичай прийнято. Вартість квитків була чисто символічною – 2 гривні, але охочих подивитися поєдинок зібралося не так уже багато – позначився ранній початок матчу (15.00) і робочий день (п'ятниця).

У зустрічі першої і останньої команд турнірної таблиці сталася сенсація. Ведучи в рахунку 2:0, динамівці не змогли втримати перемогу, домігшись нічиєї 2:2. Відзначимо, що в складі «Таврії» грало кілька представників першої команди.

Перший тайм гості розпочали вдало: після кількох безрезультативних спроб симферопольців забити швидкий гол зумів відзначитися Ярмоленко. На 16-й хвилині він із лівого флангу відправив м'яча до воріт Мачуги з гострого кута. Цей гол став своєрідним подарунком динамівському нападнику в день народження, який Андрій відзначив напередодні гри. Ще через п'ять хвилин перевагу киян зробив вагомішою Кругляк, який добив у ворота відбитий воротарем м'яч, – 0:2. Після цього динамівці розслабилися, дуже рано повіривши в свій успіх, чим не забув скористатися їх суперник. Спочатку Коробка вийшов віч-на-віч із Рибкою і відправив м'яча повз воротаря, але суддя цей гол не зарахував, зафіксувавши положення поза грою. Але незабаром той же Коробка зумів відзначитися за правилами. Після його удару м'яч рикошетом опинився в сітці воріт гостей. Далі збільшити перевагу намагався Ярмоленко, але його простріл Мачуга зумів перевести на кутовий. А «Таврія», повіривши в свої сили, забила ще раз. На останній хвилині першого тайму Коробка віддав чудовий пас на Галюзу, Рибка помилився на виході і не встиг вчасно повернутися на лінію, а Ілля головою відправив м'яча у практично порожні ворота – 2:2.

Після перерви складалося враження, що на полі грають не команди, які знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці, а рівні за силою суперники. «Таврія» нічим не поступалася «Динамо», раз по раз загрожуючи володінням Рибки у вигляді небезпечних ударів Галюзи і Давидова. У динамівців були шанси відповісти, але з ударом Ярмоленко вдало впорався Мачуга.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжного складу «Динамо»:


- Після рахунку 2:0 наші футболісти, м'яко кажучи, почали піжонити. Так не можна. А в другому таймі вже було присутнє невезіння. М'яч немов зачарований не йшов у ворота. Один Теміле рази три точно мав відправляти м'яча до воріт суперника. Але нічого страшного, ця гра була для нас повчальною. Справа не в тому, що ми знаходимося на першому місці в турнірній таблиці, а «Таврія» на останньому. Ви подивіться на їхній склад, вони ж його значно змінили. Зараз у господарів проходить процес реорганізації, вони знаходяться в пошуку, половину хлопців відправили до молодіжної команди. Якби вони могли, виставили б майже всіх, хто грав в основі. Крім того, трохи важко діставатися до Красноперекопську спочатку літаком, потім автобусом. Ці переїзди, звичайно, не пішли нам на користь. Краще було б грати в Сімферополі (посміхається). Який у хлопців настрій? Після розмови в роздягальні – не дуже.

Андрій Кругляк, нападник молодіжного складу «Динамо»:

- Ви бачили, сьогодні наш суперник посилився 5-6 гравцями основи. Окрім цього, на «Динамо» і «Шахтар» команди завжди налаштовуються по-особливому. За рахунку 2:0 на нашу користь ми розслабилися, захисники не розібралися, не підказавши один одному, тому і пропустили. А потім довелося значно важче – суперник відійшов у захист і намагався діяти на контратаках. Виходить, якщо ми не забиваємо, то і не виграємо, хоча наприкінці матчу в нас були два хороші моменти. Поки ми йдемо на першому місці, але якщо «Шахтар» завтра переможе, то вийде в лідери. Вирішальна зустріч у нас буде в Донецьку. Чи був оффсайд, коли забивав? Ні, я біг з глибини поля, а Ярмоленко вже знаходився в пасивному положенні поза грою. Андрій вчинив дуже грамотно і не торкнувся м'яча, а я вийшов віч-на-віч із воротарем. Хотів спочатку віддати пас, але поряд був захисник, тому вдарив по воротах. Воротар м'яча відбив, а з другої спроби я був точнішим. Так само ми забили і перший гол: я прийняв м'яча, віддав його Андрію, який вибіг з оффсайду і забив гол. Що стосується жовтої картки за симуляцію, вона була справедливою. Якщо чесно, мені просто не вистачило сили в останню мить, та ще й судома схопила, тому не добіг. Впав, сподіваючись що «пройде», але суддя був правий – ніякого пенальті там не було.

Андрій Ярмоленко, нападник молодіжного складу «Динамо»:

- Напевно, ми розслабилися. Після двох забитих м'ячів, вважаю, перемогу втратили. Ми мали скористатися перевагою і просто дограти матч. Гадаю, позначилося те, що в нас молода команда. Якби в нас були більше досвідчених футболістів, ми б спокійно виграли цей поєдинок. З одного боку ми здобули одне очко, а з іншого, «Динамо» завжди має перемагати. Прикро, що довелося дві години летіти, потім ще півтори їхати заради одного очка. Але ми самі в цьому винні. Не так добре зіграв суперник, скільки ми самі подарували йому нічию. Добре хоч гол забив – зробив собі подарунок до дня народження.

Молодіжна першість. 12-й тур

«Таврія» – «Динамо» – 2:2

«Таврія»: Мачуга, Бойко (Назаров, 46), Липяк (Баринов, 67), Семенов (Ксьонзенко, 80), Маркович (Карамушка, 46), Ліньов (Ільницький, 46), Давидов, Гайдаш (Міщенко, 70), Галюза, Белевцев, Коробка.

«Динамо»: Рибка, Допілка, Хачеріді, Пінчук, Сахневич (Поліщук, 68), Погребняк (Білала, 55), Теміле, Чаус, Кругляк (Сокуренко, 87), Макаренко (Прилєпов, 77), Ярмоленко.

Голи: Коробка (34), Галюза (45) – Ярмоленко (16), Кругляк (21).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер